2020. január 3., péntek

2019 kedvencei | Sminktermékek és eszközök

Folytatom a 2019-es kedvenceim sorát, méghozzá a sminktermékekkel és néhány eszközzel. Ennek a bejegyzésnek adhattam volna akár azt a címet is, hogy "agyonhypeolt termékek, amik tényleg megérik az árukat", mivel gyakorlatilag tényleg erről lesz szó. 



Hozzám csak 2019-ben ért el az Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place alapozó iránti rajongás, de akkor nagyon. Túlzás nélkül a legjobb alapozó, amit valaha használtam, és minden igaz, ami miatt áradoznak róla: csodás a fedése, szépen mutat a bőrön, a tartóssága pedig egyszerűen hihetetlen, bár ehhez hozzá kell tenni, hogy az én bőröm kombinált és alá szoktam hidratálni. Sokan szoktátok kérdezni, hogy melyik árnyalat az enyém, és bár a 0N1 Alabaster színben vettem meg (ez a legvilágosabb, itthon nem kapható), de ez még nekem is világos, kevernem kell, ezért tervezem, hogy beszerzem belőle az eggyel sötétebbet. A tökéletes korrektort is megtaláltam 2019-ben, ami pedig a tarte Shape Tape fair árnyalatban. Brutális a fedése, bőrhibákra mást nem is használok, plusz alapozóként is szoktam használni, ha nem szeretnék túl sok mindent kenni az arcomra. Régebben használtam a szemem alá is, de ott eléggé szárított. A tarte Amazonian Clay 12-hour pirosító paaarty árnyalatát használtam mini kiszerelésben, ami szerintem életem végéig elég lesz még így is. Ugyanez a helyzet a Stila Heaven's Hue highlighterrel Kitten színben, amit teljes áron egyébként biztos, hogy nem vettem volna meg, de használtan sikerült rá lecsapnom, és egyáltalán nem bántam meg.

Az Anastasia Beverly Hills Brow Wiz szemöldökceruzáért sem alaptalanul vannak oda az emberek, mert bár drága, de ár-érték arányban én is azt mondom, hogy nem volt még jobb szemöldökceruzám. Hónapokig elég, pont megfelelő keménységű, és szinte lehetetlen vele természetellenes hatást elérni. Én a Taupe árnyalatot használom, ami se nem túl szürkés, se nem túl meleg szín. Sok szemhéjalapot használtam az évek során, amikkel elégedett voltam, de az Urban Decay Primer Potionnek is okkal van híre, és ugyanezt tudom elmondani a Too Faced Better Than Sex szempillaspirálról is, ami még az imádott Maybelline Lash Sensational spirálomat is lekörözte. Olvastam egyébként, hogy az utazó kiszerelés jobban teljesít, mint a teljes méret, amit sem megcáfolni, sem megerősíteni tudom, mert én csak a kicsit használtam belőle, de éppen ezért továbbra is azt fogom újravenni. 


Az Anastasia Beverly Hills Norvina paletta szerintem egyikőtök számára sem meglepő, hogy helyet kapott itt, mivel még nyáron írtam róla egy ömlengős tesztet, de muszáj mellette megemlítenem a Nabla Secret palettát is. 2019-ben rengeteg Colourpop Super Shock Shadow monoval is bővült a kollekcióm, a kedvenc árnyalatom ezek közül pedig a Mixed Tape, ami egy lilásbarna fényes árnyalat, és sajnos már nem kapható. A Catrice Calligraph Pro filces szemhéjtusból már a sokadik darabot fogyasztom, minden tud, amit elvárok egy tustól: olcsó, elképesztően fekete, mattra szárad, tartós és nem használódik el a hegye néhány használat után.
Tavaly döntöttem el, hogy nem fogok már hagyományos rúzsokat venni, mivel szinte csak az extra tartós matt folyékony rúzsaimat használom, az Essence Colour Up! Shine On! kollekció 10-es árnyalatát viszont gyakran veszem elő, ha nem szeretnék semmi különlegeset, csak egy kis színt az ajkaimra. Balzsamos állagú, emiatt nem is különösebben tartós, hétköznapokra tökéletes. A Tonymoly Perfect Lips Shocking Lip ajaktintája 03 színben ezzel ellentétben hihetetlenül pigmentált és vibráló, emellett lerobbanthatatlan és be is fogja az ajkakat, de pont ezért szeretem. 


Nem emlékszem már, hogy melyik Essence trendkiadásban volt kapható a képen látható ecset, de örülök, hogy megvettem, mivel azóta napi szinten használom kontúrozáshoz. A Real Techniques 402 számú highlighter- és púderecsetet pont erre a két dologra használom, az Everyday Minerals ceruzaecset pedig már évek óta megvan, és a 2017-es kedvenceim között is helyet kapott már, de nem tudtam kihagyni. 
Az ecseteim és szivacsaim tisztítására jó ideje már csak a Beautyblender Solid szappant használom, ami helyett egyébként természetesen megfelel bármilyen sampon vagy tusfürdő is.

Itt a vége, a harmadik és egyben utolsó részben a kedvenc filmjeimet, sorozataimat, YouTube csatornáimat és minden egyéb mást mutatok majd meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése