2020. január 10., péntek

2019 kedvencei | Minden, ami nem kozmetikum

Sokat gondolkodtam, hogy pontosan mi is kerüljön ebbe a bejegyzésbe, mivel sokáig semmi átütő nem jutott eszembe egyik kategóriában sem. Most sem mondom, hogy életem legnagyobb kedvenceit sikerült összeválogatnom, de 2019 egy ilyen, nem túl tartalmas év volt. 


YouTube-on főként a tavalyi kedvenceimet néztem leginkább, de azért sikerült összeszednem néhány újat is. A Tündér Kert csatornát nem hiszem, hogy különösebben be kell mutatnom, hiszen Rita gyakorlatilag a kezdetek óta blogol, a YouTube csatornája pedig 2019-ben robbant be igazán. Nyilván elfogult vagyok, mivel személyesen is ismerjük egymást, rengetegszer találkozunk nála is a blogos lányokkal, ha Szegeden vagyunk, de mindezek ellenére is szívesen nézem a videóit, a receptjeit pedig rendszeresen kipróbáljuk itthon. Adél sajnos elég ritkán tölt fel videót, ám ha van nála új tartalom, az mindig minőségi, informatív és hihetetlenül kreatív. Külön kedvenceim a kis animációk, amiket ő maga csinál. A Dame Demoii csatornát két Japánban élő magyar lány csinálja, az egyikőjük ráadásul a tokiói Disneylandben dolgozik, ami annak ellenére is izgalmas, hogy engem személy szerint a Disney minden formában hidegen hagy. Nem csak kifejezetten Japánnal kapcsolatos videóik vannak, úgyhogy akit ez annyira nem érdekel, annak is érdemes lehet belenézni. Fruzsira, alias Rózsalányra a Five Feet Apart film kapcsán bukkantam, mivel ő maga is cisztás fibrózissal él, így szuperül össze tudta hasonlítani a filmet, illetve később a könyvet a valósággal. Mivel ez a betegség a film ellenére sem túl ismert még Magyarországon, ezért neki is nagy szerepe van abban, hogy a videóin keresztül még többet tudjunk meg róla, és legfőképpen eloszlassa a leggyakoribb tévhiteket. Tavaly a Hajós András vezette, egyébként tévében futó Dalfutár átkerült a YouTube-ra, és mindenkinek, akit kicsit is otthon van a magyar zenei szférában csak ajánlani tudom. Számomra hihetetlenül érdekes látni, hogy a kedvenc zenészeim mit alkotnak a saját kis közegükön kívül, Hajós András pedig már gyerekkorom óta az egyik kedvenc médiaszemélyiségem, szóval már önmagában miatta is megéri. 
Beauty témában Theresa már szerepelt az egyik havi kedvences bejegyzésben is, de itt is abszolút helye van. Elég hasonló az ízlésünk, sok olyan terméket tesztel, ami engem is érdekel, a videói elején előadott kis történetek pedig megunhatatlanok. A bőrápolás fanatikusainak csak ajánlani tudom a Skinsmart YouTube csatornáját, ahonnan én is rengeteget tanulok.


Filmek tekintetében nagy hatással volt rám a már fent is említett Five Feet Apart, vagy magyarul Két lépés távolság, a megjelenés óta többször is megnéztem már. Az útvesztő sorozat első részét anno megnéztem moziban, viszont az utolsó két részt csak idén sikerült bepótolnom, de azóta is azt kérdezem magamtól, hogy miért?! Igaz, hogy anno nagyon szerettem az Éhezők viadala és a Beavatott filmeket is, úgyhogy nem túl meglepő, hogy ezt is élveztem.


Sorozatok közül egyértelműen helye van itt a Riverdale-nek, ami egyfajta guilty pleasure nálam, mégis néhány hét alatt ledaráltam az összes eddigi évadot. A negyediket még nem kezdtem el, valahogy teljesen el is felejtődött - na meg félek, hogy teljesen elcseszik benne az amúgy sem túl összeszedett történetet -, de  még januárban igyekszem bepótolni a lemaradást.


James Blunt sosem okoz csalódást, az új albuma ismét fantasztikusra sikerült, és ugyanezt tudom elmondani a Coldplay-ről is. Liam Gallagher szólóprojektje legalább annyira sikeres, mint a testvéréé, és bár a stílusát nem kedvelem, a dalaiba nem nagyon lehet belekötni. Frank Turnert a tavalyi Szigeten ismertem meg, teljesen véletlenül tévedtem oda a koncertjére, de milyen jól tettem! A Calexico és Iron & Wine formációt ősszel volt szerencsém élőben is hallani, életem egyik legjobb koncertje volt, a dalok pedig élőben még jobban is szólnak. Végül pedig a Bring Me The Horizon Amo című lemezét emelném ki, ami elég megosztóra sikerült, nekem sem tetszik róla minden szám, de azért szívesen vennék tőlük egy újabb koncertet valamelyik hazai fesztiválon idén.

Ha vannak közös kedvenceink, írjátok meg, melyek azok, és javasolhattok újakat is akár, főleg YouTube csatornák tekintetében. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése