2018. augusztus 20., hétfő

Teszt | Geek & Gorgeous 101 HA 5 Light és aPAD szérum

Ha tudjátok, mi az a tudatos bőrápolás, akkor biztosan hallottatok már a Skinsmartról, de ha arról nem is, akkor a Krémmániáról biztosan. A Geek & Gorgeous bőrápolási márkát a Krémmánia alapítója, Judit csinálja, tehát magyar termék - ezáltal természetesen állatkísérletmentes is -, és a Skinsmart webáruházban érhető el. Eddig három hámlasztójuk volt kapható, amik közül én már a Smooth Outot már jó ideje használom, a 101 pedig a márka kistestvére. 
A két szérum kipróbálásra érkezett hozzám július elején - de egyébként is megvettem volna magamnak őket -, a tesztelés idejére pedig a hámlasztóimon (Geek & Gorgeous Smooth Out, Paula's Choice Resist BHA) és a jól bevált hidratálómon (Clinique Moisture Surge) kívül minden más terméket félretettem, hogy maximálisan kifejthessék a hatásukat.


A csomagolásról annyit mondanék, hogy tetszik ez a letisztult, mégis vidám küllem, de ez igazából minden Geek & Gorgeous termékre igaz. A dobozon minden lényeges információ megtalálható - magyarul, illetve angolul is -, az adagoláshoz szükséges pipetta pedig tökéletesen működik, nem ereszt, nem folyat.


A HA 5 Light elsősorban azért érdekelt, mert a legtöbb hidratáló szérum az én kombinált bőrömön sokszor túl gazdag, és egyszerűen nem veszem elő egy idő után. Pont kapóra jött, hogy nyáron kezdtem el használni, ugyanis ha valamit a negyven fokban is szívesen felkenek, akkor az telitalálat számomra.
Az állaga vízszerű, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy pillanatok alatt beszívódik. Nem hagy maga után ragacsos filmréteget, viszont megfelelően hidratál, a legnagyobb melegben én nem is használok már fölé semmit, de hidratálóval együtt sem túl sok. Régebben előfordult, hogy még a rendszeres hámlasztás ellenére is voltak száraz bőrdarabok az orrom környékén, mostanra ezek is maradéktalanul eltűntek. Télen lehetséges, hogy smink alá is ki fogom próbálni alapként. 
Illatmentes, színezékmentes, az összetevőkkel kapcsolatos többi infót pedig a webshopban el tudjátok olvasni, mindenki számára érthető módon. Az ára szuper, a 30 ml-s kiszerelés 2490 forintba kerül, és létezik belőle egy Rich változat is a szárazabb bőrűek igényeire szabva.

HA 5 Light (bal), aPAD (jobb)
HA 5 Light (bal), aPAD (jobb)

Az aPAD fő hatóanyaga az azelain-származék, amivel - pontosabban abban az esetben a tiszta azelain savval - már korábban találkoztam egy The Ordinary krém kapcsán, viszont úgy vettem észre, hogy nem sok változást eredményezett a használata nálam. Ez a szérum magasabb százalékban tartalmazza az a hatóanyagot - 10% helyett 20% - , és mivel a formula is más, ezért úgy gondoltam, adok neki még egy esélyt.
Az állagáról ugyanazt tudom elmondani, mint amit a HA 5 Light esetében már említettem, ha nem tudnám, melyiket kenem fel, simán összekeverném a kettőt. Ezzel is az a tapasztalatom, mint anno a The Ordinary Niacinamide szérum esetében, hogy akkor veszem észre igazán, hogy működik, amikor valamiért abbahagyom a használatát. Sziget után kicsit félretettem, és máris előbújt néhány kisebb pattanás, ami egyébként az elmúlt kicsit több, mint egy hónapban szinte teljesen elkerült, és csodálkoztam is, hogy a fesztiválozás alatti negyven fokban izzadás és porfelhő mellett szinte egyáltalán nem is jött ki rajtam semmi. Ezen kívül azt is megfigyeltem, hogy sokkal kevésbé fényesedik át a bőröm mondjuk smink alatt, amit valószínűleg szintén ennek a terméknek köszönhetek, ugyanis amint már írtam, teljesen félretettem a korábban használt arcápolóim jelentős részét a tesztelés idejére.
Illatanyagot és színezéket nem tartalmaz, a kiszerelése ennek is 30 ml, és 2990 forintba kerül.

Összességében én mindkét szérummal nagyon elégedett vagyok, igazán jól működnek rajtam, és tetszik, hogy nincsenek túlgondolva. Örülök, hogy ilyen jó áron hatékony és jó összetevőkkel rendelkező arcápolókat sikerült megalkotni itthon is, és remélhetőleg ez még csak a kezdet :) 

2 megjegyzés:

  1. Az aPad szérumot én is megrendeltem, nagyon szuper, hogy gyorsan beszívódik. Nekem elég rossz állapotban van a bőröm jelenleg, de ez a kis szérum határozottan javított az összképen. Kevésbé zsírosodik a bőröm, és én is akkor vettem észre igazán, hogy használt, amikor pár napig nem volt a rutinom része. A HA4 light szérummal eddig csak kacérkodtam, de tetszik, hogy a formula hasonló, mert a zsíros/kombinált bőröm jobban szokta szeretni ezeket a könnyedebb szérumokat. Külön öröm, hogy magyar termékek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amint kitettem a posztot amúgy, és leírtam, hogy áh, most tök jó a bőröm, megjelent egy brutál nagy bőr alatti pukli az államon, jellemző :D

      Törlés