2019. december 6., péntek

Novemberi kedvencek | 2019

A november sok szempontból elég húzós volt, és csak utólag jöttem rá, hogy szinte semmilyen extrább sminket nem is készítettem például. Gyanítom, hogy sokan azt vártátok, hogy a Jeffree Star x Shane Dawson paletták is benne lesznek ebben a posztban, viszont pont emiatt igazából csak próbálgattam őket, ami azért sokat elmond.


Nem meglepő dolog, hogy télen is szeretem a citrusos illatokat, úgyhogy csak novemberben bontottam fel a Balea Green Vietnam limitált kiadású tusfürdőjét. A NIVEA arclemosó olajok azonnal felkeltették az érdeklődésem, ahogy megjelentek, a három közül pedig először a kókuszos, hidratáló verziót vettem meg. Én fürdés közben szoktam bevetni a sminkem eltávolítására, mert szerencsére erre is beválik - és a szemet sem csípi! -, viszont utána érdemes még áttisztítani az arcot egy másik lemosóval is, ugyanis igencsak olajos réteget hagy maga után.
A L'Oréal Stylista The Sleek Serum hővédő-hajformázót azért próbáltam ki elsősorban, mert bár van benne alkohol, de mégsem az összetevőlista legelején helyezkedik el. A vasalás valóban könnyebb vele, és nem is szöszösödik annyira a hajam, ha ezt használom, de a hővédő hatását nyilván nem tudom megítélni. Több üveg The Ordinary Niancinamide + Zinc szérum után úgy döntöttem, hogy teszek egy próbát az azonos összetevőkkel operáló Geek & Gorgeous 101 B-Bomb szérummal, mivel a The Ordinary hagy egy fura ragacsos réteget a bőrön, ami elkezdett eléggé zavarni. A Geek & Gorgeous termékével szerencsére nincs ilyen problémám, nagyon könnyű állagú, és egyelőre a hatásával is elégedett vagyok.


Itthon és a környező országokban sajnos nem lehet kapni a Maybelline SuperStay Full Coverage púderalapozót, így ezt a barátnőm hozta nekem Amerikából, viszont nagyon remélem, hogy hamarosan hozzánk is megérkezik, mivel szuper! Önmagában is van egy közepes fedése, egy korrektorra vagy alapozóra púderként használva viszont még szuperebb, majdnem teljes fedés érhető el vele így. A tartósságával is elégedett vagyok, simán kibír egy munkanapot. A Maybelline Fit Me! pirosítók 45 Plum árnyalata a színe miatt fogott meg először, mivel ehhez hasonló hideg tónusú, lilás pirosítóm nem volt még, ősszel és télen viszont szívesen hordok ilyesmit. A Fenty Beauty Killawatt highlighter Hustla Baby árnyalatban csak mini kiszerelésben van meg, de szerintem így is életem végéig elég lesz. Igazi rosegold szín, amiről nem is lehet egyértelműen kijelenteni, hogy arany vagy rózsaszín beütésű. Több rétegben elképesztő ütős, de óvatosan felvive csak egy enyhe fényt is el lehet vele érni. A L'Oréal Paris Superliner Matte Signature szemhéjtusokból rögtön hármat is beszereztem - pontosabban egyet egy sajtóeseményen kaptam -, de legtöbbször a 05 Burgundy Signature árnyalatot használom, ami a nevéhez hűen egy bordó, és elképesztően feldob egy natúr szemsminket. Olvastam pár helyen, hogy potyog és nem tartós, de én egyik meglevő színnel sem tapasztaltam ilyesmit. Végezetül pedig a NYX Soft Matte Lip Cream ajakkrémek Budapest elnevezésű darabja kapott itt helyet, mivel mostanában ismét rákaptam ezekre a rúzsokra. Továbbra is azt szeretem ebben a termékcsaládban, hogy nem szárít, mégis mattra szárad és egészen tartós is - na meg persze millió árnyalatban elérhető. 

Színminták balról jobbra: L'Oréal Matte Signature szemhéjtus, Maybelline Fit Me! pirosító, Fenty Beauty Killawatt highlighter, NYX Soft Matte Lip Cream ajakkrém

Novemberben kezdtem el rendszeresen nézni a Theresa Is Dead YouTube csatornát, amit - milyen meglepő - egy Theresa nevű amerikai lány csinál, aki főleg beauty témákat dolgoz fel. A személyisége elég megosztó, rengeteget káromkodik - erre már a videói elején is felhívja a figyelmet -, de ami a legviccesebb, hogy majdnem minden videóját egy random vicces vagy furcsa sztorival kezdi a mindennapjaiból. Általában munkába menet a tömegközlekedésen történtekről vagy a kollégáiról mesél, és rendszeresen sírva nevetek rajta. 

Kedvenc dalok:

3 megjegyzés:

  1. Jól emlékszem, hogy neked van Maybelline Urban cover alapozód (tubusos)? Mi róla a véleményed? Nagyon szemezek vele, mert az IT CC-hez hasonlítják, azt pedig szeretem. Persze jó lenne, ha behoznák Magyarországra, a színek miatt. Habár...
    A Max Factor új stick alapozójából 14 szín létezik, nálunk meg kapható 3... Pedig szerintem itt sem 3 színű ember létezik. 🙄

    Gyönyörű a L'Oréal tus! Kár, hogy én full béna vagyok a tusvonalhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igenigen! Nemrég Instagramon írtam talán, hogy szerintem köze nincs az IT Cosmetics CC-hez, legalábbis a sima verzióhoz, pedig az is megvan. :D Az IT Cosmetics rajtam iszonyú gyorsan átfényesedik, nem szép a bőrömön, a Maybelline azért jóval szebben tart.

      Törlés
    2. Ó, akkor ezek szerint a Maybelline jobban muzsikál? Habár én is a matt IT CC-t szeretem. Hát jó, egyszer szerét ejtem.

      Törlés