2021. május 3., hétfő

Teszt | Ziaja GdanSkin termékek

Nemrég lehetőségem adódott választani néhányat a Ziaja GdanSkin termékcsalád termékei közül, tehát a most bemutatott kozmetikumokat kipróbálásra kaptam. Tudhatjátok, hogy a márka narancsos vonalát nagyon szeretem, ezt azonban korábban még nem ismertem. Végül egy tusfürdőt, egy sampont és egy hajbalzsamot választottam, ezekről olvashatjátok most a véleményem. 


Nem véletlen, hogy a termékcsaládot a tengerparti Gdansk hangulata és építészete ihlette, hiszen a márka is onnan indult 30 évvel ezelőtt, a termékek pedig erre az évfordulóra készültek. Fő összetevőik a tengeri kollagén és a biofermentált ásványi anyagok, például cink, magnézium és vas. A termékcsaládban egyaránt megtalálhatók testápolók, arcápolók és hajápolók is, amelyek közül több is vegán. 

Mivel mindhárom termék illata azonos, és számomra ez egyébként is egy lényeges részlet akkor, ha kozmetikumot választok, rögtön ezzel is kezdeném. A leírás szerint a termékcsalád illatát a tenger és a tengerparti sziklás növényzet ihlette, ami rögtön megtetszett, mert a citrusos illatok mellett az ilyesmit szeretem a legjobban. Valóban egy vizes jellegű illatról van szó, az édesebb fajtából, néhány perc után mintha némi kókuszosság is felfedezhető lenne benne, de számomra ez inkább őszi-téli illat. 


A hab- és tusfürdő átlátszó, géles állagú, és a három termék közül ennek van a legerősebb illata. Tusfürdőként használva sokkal kevésbé habzik, mint habfürdőként alkalmazva, ez eléggé meglepett. Ígéretéhez híven nem szárítja a bőrömet, az illata pedig még órák múlva is érezhető.

Összetevők: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Glycerin, Parfum (Fragrance), Polyquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Saccharomyces/Zinc Ferment, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Magnesium Ferment, Saccharomyces/Iron Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment, Helichrysum Stoechas Flower Extract, Propylene Glycol, Marrubium Vulgare Extract, Soluble Collagen, Sodium Chloride, Laureth-2, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Benzoate, Hydroxycitronellal, Citric Acid.

A fél literes kiszerelés 1269 forintba kerül.


A sampon elég sűrű, a zselés állaga miatt kicsit nehéz is kinyomni a flakonból. Első samponozáskor szinte alig habzik fel, mindenképpen kell még egy második adag ahhoz, hogy megfelelően megtisztítsa a fejbőröm. Száraz, vékonyszálú hajra ajánlják, és egy kifejezetten hidratáló samponról van szó. Ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, mert nálam egy teljesen átlagos samponként viselkedik, de szerencsére nem irritálja a fejbőrömet, és nem is zsírosodik tőle a megszokottnál gyorsabban. Az illata nem marad meg tartósan a hajamban.

Összetevők: Aqua (Water), Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Cocoyl Glutamate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Parfum (Fragrance), Wheat Amino Acids, Polyquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Saccharomyces/Zinc Ferment, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Magnesium Ferment, Saccharomyces/Lron Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment, Glycerin, Helichrysum Stoechas Flower Extract, Propylene Glycol, Marrubium Vulgare Extract, PEG-120 Methyl Glucose Trioleate, Propanediol, Glycol Distearate, Laureth-4, Sodium Benzoate, Hydroxycitronellal, Citric Acid.

Szilikonmentes és vegán, a 300 ml-s kiszerelés 1465 forintba kerül. 

A három termék közül a hajbalzsam lett a kedvencem, pedig az első használat alkalmával eléggé megijedtem tőle: eléggé folyós, olyasmi, mint egy hidratáló krém, és az ilyen állagú termékek az én hajamról mindig szinte rögtön lefolynak, bármennyire is kicsavarom belőle a vizet. Mégis, ha csak néhány percig hagyom a hajamon, akkor is nagyon puha és fényes lesz tőle, elég csak egy kis hajolajat használnom vasalás után, és ez a hatás a következő hajmosásig megmarad. Ennek az illatát sem érzem már egyébként mosás után. 

Összetevők: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride, Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Isopropyl Myristate, Parfum (Fragrance), Panthenol, Wheat Amino Acids, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Saccharomyces/Zinc Ferment, Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Magnesium Ferment, Saccharomyces/Iron Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment, Glycerin, Helichrysum Stoechas Flower Extract, Propylene Glycol, Marrubium Vulgare Extract, Sodium Benzoate, Hydroxycitronellal, Citric Acid.

UV-szűrőt is tartalmaz és vegán. 899 forintba kerül, a kiszerelése pedig 100 ml, így biztosan előbb fog elfogyni, mint a sampon. 

Örülök, hogy kipróbálhattam ezeket a termékeket, szívesen használom őket és elégedett vagyok velük. Ezzel a termékcsaláddal én még csak online, a Ziaja webáruházban találkoztam, a márkát áruló drogériákban nem, de Budapesten az Árkádban és a Camponában, illetve Kecskeméten is van márkaboltjuk, ha inkább személyesen vásárolnátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése