2021. május 6., csütörtök

Áprilisi kedvencek | 2021

A blog történetében – ha nem tévedek – ez az első olyan havi kedvences bejegyzés, amelyben nem szerepel sminktermék, csak egyéb kozmetikumok. Ennek oka, hogy áprilisban szinte végig itthon voltam, és nem igazán sminkeltem, de ha mégis, akkor a jól bevált, unásig ismételt kedvenceimet használtam. 

A Dove Care & Protect folyékony szappan azon kevés kézmosók egyike, ami egyáltalán nem szárítja a bőrömet, még akkor sem, ha napjában 20-25 alkalommal mosok kezet vele. A hagyományos Dove illatnál szerintem lágyabb, frissebb illata van, nagyon kellemes. Egy időre megfeledkeztem a Cetaphil arclemosóról, mostanában viszont újra elővettem, és a géles állaga miatt főleg a FOREO arctisztító készülékemmel együtt használom. Ezt a lemosót kifejezetten zsíros és kombinált bőrre ajánlják, mégsem szárít túlzottan. Azokra a napokra, amikor szeretnék hámlasztót használni, de a glikolsavas tonikot kicsit túl erősnek érzem, beszereztem a The Ordinary 5% tejsavat tartalmazó hámlasztóját. Valóban nagyon gyengéd, kicsit sem csíp, de azért ezt is túlzásba lehet vinni, szóval nagyjából heti két alkalommal szoktam használni. 

A Calvin Klein Women illatának testápoló változatát valamelyik meglepetésdobozban kaptam még tavaly, és annak ellenére, hogy parfümök terén hihetetlen válogatós vagyok, ezt nagyon szeretem magamon. Számomra tisztaságillata van, eléggé citrusos és fanyar. A hatása elenyésző, de nem is azért szoktam magamra kenni, hogy hidratáljon. 

A testemre mostanában a PUPA 50 faktoros fényvédőjét használom, ami tökéletesen ellátja a feladatát. Az arcomra nem ezt szoktam felkenni, de elvileg ott sem lenne vele gond. A Balea Schöner Föhnen hővédő spray-t hónapokkal ezelőtt vettem, de csak mostanában kezdtem el rendszeresen használni. Bár kétfázisúnak írják, teljesen vízszerű, és meglepően puhává és könnyen kezelhetővé teszi a hajamat, pedig az állaga miatt először azt hittem, hogy semmit sem fog csinálni. Az Orofluido Beauty hajolajat is félretettem egy időre, de amint visszatértem hozzá, rájöttem, hogy mennyire szeretem, főleg az illatát. 

Ha szeretsz tévét nézni vagy érdekel a tévés világ, akkor ajánlom a Tévézz Petivel nevű YouTube csatornát, ahol (surprise, surprise) Peti, egy televíziós műsorkészítő szakon tanuló srác mutat be hétről hétre érdekes műsorokat és műsorformátumokat. Ma már nem túl "menő" tévézni, de az ő videói hatására szerintem sokak véleménye meg fog változni erről, én is sok újdonságot tanulok tőle.

Májusban lehet, hogy többet fogok sminkelni, de az is előfordulhat, hogy nem, úgyhogy majd meglátjuk, hogy lesz-e újabb havi kedvencek sminktermékek nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése