2021. május 30., vasárnap

Májusi kedvencek | 2021

Elég gyorsan megérkeztünk május végéhez, kicsit időzavarba is kerültem az elmúlt napokban, hogy hogyan lehetséges ez. Áprilishoz képest több, egészen pontosan két sminktermék bekerült az e havi kedvenceim közé, de még mindig inkább az egyéb kozmetikumok hódítanak nálam.

Az elmúlt körülbelül két hónapban a Garnier Skin Naturals Micellar Hyaluronic Aloe Water micellás vizet használtam, ami legnagyobb meglepetésemre hatásában teljesen hozza a Bioderma Sensibio H2O szintjét. Az illata elég erős – ez a termékcsalád habzó arclemosójára is jellemző –, ráadásul kicsit tartottam is attól, hogy kipróbáljam, mivel az összetevőlista végén van szalicilsav is, de szerencsére ekkora koncentrációban semmi problémát nem okozott. A Love Beauty & Planet Oceans Edition tusfürdőben az illata fogott meg: kicsit citrusos, friss, de visszafogott, mostanában pedig gyakran volt kedvem olyan termékkel fürdeni, aminek nincs túl erős illata. Érdekesség még, hogy a flakon teljes mértékben az óceánparton található műanyaghulladékból készül. A The Body Shop Zesty Lemon testjoghurt tavaly nyári limitált kiadás volt, én viszont csak most bontottam fel. Sajnálom, hogy már nem lehet kapni, de valószínűleg idén nyáron még kitart ez a tégely belőle.

Az egész internet tele van mostanában a TRESemmé Purify & Hydrate fejbőrradír reklámjaival, ezért rögtön kíváncsi lettem rá. Hetente körülbelül egyszer vetem be, és egyrészt nagyon kellemes és felfrissítő érzés használni, másrészt pedig érezhetően "légiesebbé" és könnyedebbé teszi a hajamat. Ráadásul bőven elég utána csak egyszer samponozni. Évek óta szeretném már kipróbálni a MAC Pro Longwear korrektort, így néhány hónapja meg is vettem, de egészen idáig nem igazán tudtam eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem. A vélemények alapján valahogy többet vártam tőle, elmaradt a wow hatás, májusban viszont egyre többet nyúltam hozzá, és észrevettem, hogy nagyon szép bőrképet eredményez, még úgy is, ha a teljes arcomra ezt használom. Bár teljes fedésűnek írják, nincs olyan erős fedése, mint a tarte Shape Tape korrektornak, és nem is annyira matt hatású, cserébe viszont nem szárít. Az árnyalatot kicsit nehéz volt belőnöm, de végül az NC15-re esett a választásom, és szerencsére teljesen passzol. A Colourpop That's Taupe palettára a legutóbbi ingyen szállításos akcióban csaptam le, és bár először hezitáltam, hogy szükségem van-e még egy barna palettára, amint megérkezett tudtam, hogy ez a tökéletes hideg tónusú nude összeállítás számomra. Instagramon össze is vetettem a Making Mauves palettával, szerintem fotón is átjön, hogy mennyire szép és jól kihasználható színeket tartalmaz. 

Ebben a hónapban találtam rá Anna Novak csatornájára a YouTube-on, és miután megnéztem a bemutatkozó videóját, fel is iratkoztam. Főleg az fogott meg, hogy egy megmagyarázhatatlan nyugodtság árad a videóiból, na meg a cuki cicája, Rózsi. 


Híradósok (angolul The Newsroom) című sorozatot csak egy hete kezdtem el nézni, de mostanra már másfél évadot le is daráltam, és teljesen függő lettem. Csak azoknak ajánlom, akik szeretik a politikai témájú filmeket, sorozatokat, mert ez tényleg tele van vele, és nem árt valamennyire tisztában lenni az amerikai politikával is ahhoz, hogy élvezhető legyen. Eredetileg 2012-től 2015-ig futott, és sajnos csak 25 rész készült el belőle, úgyhogy hamarosan a végére is érek. 


A Híradósokkal egy időben kezdtem el az Emily Párizsbant is, amit egy teljes nap alatt végignéztem. Igazi limonádé, nagyon kiszámítható a történetszál – amit tökéletesen leír a címe –, de pont emiatt könnyen fogyasztható. Nem mondom, hogy egy mestermű, de én elvoltam vele. 

Kedvenc dalok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése