2020. március 28., szombat

Örök kedvencek #2 | Arcápolás

Több mint 3 éve készítettem utoljára örök kedvencekről szóló posztot, azóta pedig nyilván lettek új kedvenceim. Persze a korábbi bejegyzések is relevánsak még, így most csak azokat a termékeket veszem sorra, amelyeket azóta fedeztem fel, ezúttal az arcápolás kategóriájában. 


Drunk Elephant Slaai Makeup-Melting Butter Cleanser: jelenleg ezt a konkrét sminklemosó balzsamot használom, és nagyon elégedett vagyok vele, de említhetném a termékkategóriát magát is. Körülbelül 2 éve használok balzsamos állagú sminklemosókat, amiket főleg azért szeretek, mert néhány mozdulattal maradéktalanul eltávolítanak mindent. A kedvenceim közé tartozik a NYX Stripped Off Cleansing Balm és a Clinique Take The Day Off is. 

A'Pieu Pure Block Natural Sun Cream SPF45 fényvédő: nekem még a régi verzió van belőle, és remélem, hogy a megújított formulán sem változtattak túl sokat. Az arcra való fényvédőknél számomra lényeges, hogy ne tartalmazzon denaturált alkoholt, ne zsírosítson, és lehetőleg illatmentes legyen. Sosem égtem le vele, jól lehet rá sminkelni is, de azt ki kell emelnem, hogy ez egy kémiai fényvédő, emiatt akinek a bőre csak a fizikai fényvédőket bírja, annak nem ajánlom.

Geek & Gorgeous 101 HA 5 Rich szérum: egy könnyed, semmi extra hialuron szérum, amit nyáron-tavasszal önmagában, ősszel és télen pedig hidratáló krém alá szoktam felkenni. Használtam a Light verzióját is, és azzal is hasonlóan elégedett voltam, én nem éreztem túl nagy különbséget a kettő között. Az ára baráti, mégis hatásos, ráadásul magyar céget támogatunk, ha Geek & Gorgeous arcápolókat veszünk, hiszen a márka az ex-Krémmániás Judité.

Geek & Gorgeous 101 B-Bomb szérum: korábban a The Ordinary niacinamide szérumát használtam, amivel a legfőbb gondom az volt, hogy nagyon ragadt, emiatt szerettem volna valami mást. Akkoriban jött ki ez a termék, úgyhogy gyorsan váltottam is. Az állaga szinte vizes, nem hagy maga után tapadós érzetet. A hatását főleg akkor érzékelem, amikor egy ideig nem használom, olyankor gyakrabban jön elő egy-egy pattanás.

Carmex Original ajakápoló: az egyetlen ajakbalzsam, amivel maradéktalanul elégedett vagyok, és valóban hatásosnak érzem. A tégelyes kiszerelés jött be a legjobban, úgy tapasztaltam, hogy a stiftes és a tubusos változatok kevésbé hidratálnak.

FOREO arctisztító készülék: a fotón a Luna Mini 3 van, de akár a Luna Play Plus-t is említhetném, mivel a méretükön kívül nem sok különbséget érzek a kettő között. Ahogy anno a tesztben is írtam, egy már meglevő bőrápolási rutin kiegészítéseként lehet igazán hatásos, önmagában nem fogja megoldani a problémákat. Én azt vettem észre, hogy rendszeres használat mellett tisztábbak lettek a pórusaim, ami nem meglepő, hiszen kutatás támasztja alá, hogy a pulzáló mozgás, amit végez, elválasztja a pórusok falától a faggyút, így ténylegesen képes csökkenteni a mitesszerek számát.

Az arckrém lemaradt a fotóról, ugyanis jelenleg nincs itthon egyik kedvencemből sem. A Clinique Moisture Surge 72-Hour hidratálóból már legalább 5-6 tégellyel elhasználtam az évek során - mindig más a neve, a formula viszont nem igazán változott -, de a Neutrogena Hydro Boost Water Gel krémet is nagyon szeretem. Mindkettő anélkül hidratál, hogy fullasztó, zsíros érzetet hagyna az arcomon, így akár nyáron is szívesen kenem fel őket.

Ezek tehát azok az arcápolási termékek, amelyeket újra fogok vásárolni, vagy akár már többször meg is tettem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése