2020. március 1., vasárnap

Teszt | Jeffree Star Cosmetics x Shane Dawson Conspiracy és Mini Controversy paletta

Talán tudjátok, hogy novemberben beszereztem mindkét Jeffree Star és Shane Dawson kollaborációjából megjelent palettát, szerencsére minden különösebb fennforgás nélkül. A véleményezéssel azonban egészen idáig vártam, mivel a Conspiracy paletta azóta sem elérhető, de állítólag márciusban várható a készletfeltöltés. 



A csomagolás már önmagában megér egy említést, mivel koncepció átgondolt, kidolgozott és részletes, ám a Conspiracy esetében sajnos egyáltalán nem praktikus. Egyszerűen tárolhatatlan, a többi sminkem között nem fér el, emiatt sokszor szem előtt sincs. Mindkét palettában van tükör, ráadásul elég méretes darabok, ami sokak számára pozitívum lehet. A szemhéjpúderek egyébként hatalmasak, nem csak méretre, hanem mennyiségre is, valószínűleg soha nem fognak elfogyni.






A színösszeállítás nagyon megosztó, és valóságos háborút robbantott ki azok között, akiknek tetszenek a paletták és akiknek nem. Én nyilván az első kategóriába tartozom - másképp nem költöttem volna rájuk egy kisebb vagyont -, ugyanakkor látom azt is, hogy valaki miért ódzkodik tőle. Nem alkot egységet, nem ad támpontot azzal kapcsolatban, hogy mit mivel kéne használni, ránézésre összevisszaságnak tűnik, ráadásul aki nincs tisztában a mögöttes jelentésekkel, az okkal kérdezheti, hogy ez mégis micsoda? Én amúgy nem vagyok akkora Shane Dawson fanatikus, pár éve követem csak, és leginkább a YouTube videósokkal készített tartalmait nézem, így egyrészről az izgalmas színek, másrészről pedig a Jeffree-vel közös sorozatuk miatt rendeltem meg a palettákat. Na meg azért, mert már mióta hallgatom, hogy a JSC formula fantasztikus, de ezelőtt egyik paletta megvásárlására sem tudtam rávenni magam. (Azóta megrendeltem a Mini Breakert és a Blood Lustot is.)





Állag tekintetében a fényes színek többsége bársonyos és fóliaszerű, ezeket szinte minden esetben ujjal szoktam felvinni. A Spiraling és Trisha árnyalatok darabosabbak, és inkább csillámosnak mondanám őket, ezért kicsit potyognak is.
A mattok eléggé porolnak, cserébe viszont szinte elsatírozzák magukat, bár a Conspiracy palettában a Food Videos, Flaming Hot és Not A Fact árnyalatok keményebbek, mint a többi matt festék, a Mini Controversynél ilyesmit egyedül a Controversy árnyalatnál tapasztaltam. A Food Videos az én bőrömön nem marad ennyire neon, hanem melegebb sárgába megy át, amit sajnálok. A Diet Root Beer mindkét összeállításban megtalálható.
A következő adag Mini Controversy-be a Cry On My Couch helyett egy metálos zöld szín kerül majd, amit a közönség szavazott meg, miután kivették belőle. (Ezért nevezték el Put It Back!-nek.)

A színminták alap nélkül, ujjal készültek, egy húzással: 

A Mini Controversy színei balról jobbra: Flat Earth, Cry On My Couch, My Boyfriend's Purse, Controversy, Diet Root Beer, My Apology, Exposed, Cancelled, The Simulation

A Conspiracy első sorának színei balról jobbra: Ranch, My Pills, Tanacon, Diet Root Beer, Just A Theory, Spiraling

A Conspiracy második sorának színei balról jobbra: Conspiracy, Pig-ment, Food Videos, Trisha, Cheese Dust, Flaming Hot

A Conspiracy harmadik sorának színei balról jobbra: What's The Tea?, Diet Cola, Not A Fact, Sleep Paralysis, Illuminatea, My Ride's Here

Mint már fentebb is említettem, rengeteg termék került a palettákba: a Conspiracy 18 x 1,5 gramm, a Mini Controversy 9 x 1,5 gramm szemhéjpúdert tartalmaz. A Jeffree Star Cosmetics paletták mindegyike állatkísérlet-mentes és vegán, emiatt a lilás-bordós árnyalatok megfoghatják a bőrt. 
A Conspiracy-t (52 dollár ~ 15945 Ft) jelenleg sajnos nem lehet kapni, a Mini Controversy (28 dollár ~ 8585 Ft) készleten van néha itt-ott. Magyarországra legegyszerűbben Beauty Bay-ről vagy Beautylish-ről lehet megrendelni, én utóbbi mellett döntöttem, ugyanis 35 dollár felett ingyenes a szállítás, és bár az áfát/vámot előre kifizeti az ember, dollárban sokszor olcsóbbra jön ki a termékek ára, mint euróban vagy fontban. A kettőt egyben vettem meg (tehát bundle-ként 72 dollárért ~ 22078 Ft), így néhány dollárt spóroltam is ahhoz képest, mintha külön-külön rendeltem volna őket. 
Itthon a Marionnaud árulja/árulta, de nem ajánlom, hogy onnan szerezzétek be, ugyanis közel dupla árat kérnek értük, ami szerintem felháborító és nettó pofátlanság. 

Összességében a minőségre nem lehet panaszom, a színekről pedig mindenki döntsön maga, az én kollekciómat jól kiegészítik a kissé szokatlan árnyalatok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése