2019. február 14., csütörtök

Tényleg megéri?! | Laura Mercier Translucent Loose Setting púder

Kevés sminktermékre voltam annyira kíváncsi életemben, mint a Laura Mercier ikonikus porpúderére, és néhány hónappal ezelőtt sikerült is belőle megrendelnem végre az utazó kiszerelést. Mindenképpen ezt szerettem volna, mivel a teljes méretű csaknem 30 gramm terméket tartalmaz, de úgy tűnik, nem voltam egyedül, ugyanis hónapokig az összes webshopban, ahol kapni lehet készlethiányos volt. Végül azonban sikerrel jártam, és már jópár hónapja próbálgatom, viszont még csak most jutottam el odáig, hogy véleményt írjak róla. 


Az utazó méret gyakorlatilag a teljes kiszerelés pontos mása, még egy mini méretű puffni is jár hozzá, amit én személy szerint nem használok. Kipróbáltam, de nem tudtam vele jól dolgozni, ezért minden esetben ecsettel viszem fel a terméket. A csomagolás valóban minőségi érzetet kelt, strapabíró, és bár első ránézésre úgy tűnhet, hogy a tégely üvegből készült, valójában jó minőségű műanyag, így nem áll fenn a veszély, hogy esetleg eltörik. 
Az adagolónál található fóliát nem távolítottam el teljesen, hanem csak levágtam belőle egy kis darabot, hogy néhány lyuk szabadon legyen, így kevésbé szóródik a termék, mégis megfelelően adagolható.



A púder állaga nagyon érdekes, mert sokkal kevésbé száll, mint a porpúderek általában, és a szemcséi is nagyobbak, kicsit olyan hatást kelt, mint egy por állagú alapozó, csak éppen fedés nélkül. Éppen ezért szerintem valamivel többet is kell belőle használni, mint a korábbi porpúdereimből, mert jobban megtapad azon a területen, ahova felviszem. A mattító hatása erőteljes, gyakorlatilag azonnal bababőrt eredményez, viszont többektől is hallottam, hogy szemkörnyéken eléggé meglátszik, ha már vannak az embernek szarkalábai. Mostanában voltak napok, amikor eléggé rossz állapotban volt az arcom, de nem vettem észre, hogy kiemelné a száraz részeket, és nem is oxidálódik a nap folyamán. A tartóssága nagyban függ az alá és fölé felvitt termékektől, de ha egy átlagos napon primer és fixáló spray nélkül használom, akkor is szépen tart. A nap végére így is átfénylik a bőröm egy kicsit, de teljesen vállalható mértékben. 
Állítólag ezzel lehet igazán jól bakingelni, ezt én még nem próbáltam, de ha valaki igen, akkor írja meg, milyen. Illata nincs, és az összetevők között sem szerepel parfüm.


Az utazó kiszerelés 9,3 gramm terméket tartalmaz, és 20 fontba (~7260 forint) kerül Cult Beauty-ról vagy Feelunique-ról - már ha éppen van készleten.

Összességében ár és mennyiség tekintetében egyértelmű, hogy a teljes kiszerelés éri meg jobban, hiszen ott 29 gramm terméket kapunk 30 fontért, azonban ha valaki csak kíváncsi arra, hogy mit tud, vagy rengeteg sminkterméke van, szívesen próbál ki újdonságokat, és nem szeretne majdnem 30 gramm púdert megvenni, annak ajánlom az utazó kiszerelést. 
Én szeretem ezt a terméket, biztosan el fogom használni. Egyelőre nem tudom, hogy újraveszem-e, mert nem érzem úgy, hogy megtaláltam életem púderét, de megértem, ha valakinek ez a kedvence.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése