2019. január 31., csütörtök

Megbántam, hogy megvettem #11

Az utóbbi időben ismét összegyűlt néhány termék, amelyekkel nem voltam túlzottan elégedett, pedig a legtöbbet a rengeteg pozitív vélemény miatt vásároltam meg. Állandó disclaimer, hogy nem a bemutatott márkákat szidom, hiszen minden cég termékpalettáján vannak olyan termékek, amik kicsit kevésbé sikerülnek jól, vagy nekem személy szerint (!) nem válnak be, ezekről van szó ebben a sorozatban.


L'Oréal Smooth Sugars Nourish arcradír: a hatásával önmagában nincs problémám, bár számomra édeskevés a radírozó hatása, viszont a benne levő olajat használat után alig lehet lemosni a fürdőkád faláról. Én fürdés közben szoktam arcradírozni, de nem szeretnék minden alkalommal teljes kádtakarítást tartani utána, így pedig még testradírként sem fogom tudni elhasználni, hiszen a végeredmény ugyanaz, úgyhogy meg kell válnom tőle. 

Isana Young Anti-Pickel Patches: a COSRX hidrokolloid tapaszait imádom, de azt hallottam, hogy ez ugyanazt tudja, csak jóval olcsóbban. Az a helyzet, hogy nálam semmilyen hatása nincs, szinte semmit sem szív ki a pattanásból. Az egyetlen jó tulajdonsága, amit el tudok mondani, hogy vékonyabb, és könnyebben ragad, mint a COSRX, de a hatása meg sem közelíti azt sajnos - legalábbis rajtam.

L.A. Girl PRO.matte HD Long Wear alapozó: elég sok elvárásom volt ezzel a termékkel kapcsolatban, mivel rengeteg sminkvideóstól és bloggertől azt hallottam, hogy szuper termék, és az egyik legjobb drogériás alapozó. A legvilágosabb árnyalatban rendeltem meg, a szín tökéletesen passzol is, de úgy vettem észre, hogy nem kompatibilis a bőrömmel. Próbáltam primerrel és primer nélkül is, de néhány órával a felkenés után már összeáll és kopik, hiába fixálom púderrel, ráadásul a száraz részeket nagyon kiemeli. Elvileg matt hatású és hosszantartó, de rajtam ezeket az ígéreteket egyáltalán nem tudta betartani. 

Colourpop Ultra Matte Lip folyékony rúzs - Guess: nagyon matt, nagyon pigmentált, azonban sajnos 1-2 óra után elkezdett darabokban lejönni az ajkaimról. Nem tudom, mit csinálhattam rosszul, mert nem vittem fel belőle túl sokat, az is lehet, hogy ez kifejezetten ennek az árnyalatnak a hibája, ezt még szeretném azért kideríteni.

EVANA Dry Matte folyékony rúzs: azért rendeltem meg, mert azt olvastam, hogy hihetetlenül tartós, és szépen mutat az ajkakon. Nos...én egyáltalán nem szeretem használni, nem vagyok vele megelégedve. Bár könnyen lehet vele dolgozni, de ragad, és a felvitel után nem sokkal besötétül, foltossá válik, ráadásul borzasztóan mutat az ajkakon, összehúzza és ráncossá teszi őket. Ezek után a tartósságát nem sikerült érdemben tesztelnem, de a sminklemosó törlőkendővel is dörzsölni kellett.

Revolution PRO szemöldökceruza: elhasználtam bár, és nem volt használhatatlan, viszont állagra túl kemény, és én nem tudtam vele könnyen dolgozni.

Összességében az alapozónak új gazdát fogok keresni, mert nem szeretnék vele tovább kísérletezni, a bőrradírt és az EVANA rúzst viszont sajnos ki fogom dobni. A Colourpop rúzzsal és az ISANA tapaszokkal kísérletezem még, a Revolution ceruzát pedig végül elhasználtam, de újravenni biztosan nem fogom. 

4 megjegyzés:

  1. A Revolution szemöldökcerkával szemezgettem, de szerintem nem veszem meg, Nagyon nem szeretem, ha egy szemöldökceruza kemény. Maradok a Catrice és Maybelline daraboknál.
    A Colourpopnak is vannak rosszabb darabjai, bár én eddig még nem nyúltam mellé a folyékony rúzsokkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most vettem az Ultra Matte rúzsokból más színt is, kíváncsi leszek...

      Törlés
  2. A radírról nekem is hasonló a véleményem + én az arcomon képzett olajos réteget sem szeretem, azt is nehéz lemosni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt is hallottam, hogy elég sokan kipattogtak tőle :/

      Törlés