2024. október 13., vasárnap

Augusztusi és szeptemberi kedvencek | 2024

Ezzel a bejegyzéssel kicsit még megidézem a nyarat, mert a szeptemberi mellett az augusztusi kedvenceimet is megmutatom, bár ezek közül talán egy kivétellel mindent fogok használni az év hátralevő részében is. 


A Transparent Lab Rose Calming Cleanser arctisztítót a Liluland csapatától kaptam kipróbálásra, és kicsit tartottam tőle, hogy a rózsa túlságosan dominálni fog az illatában, de szerencsére inkább friss illata van némi virágos beütéssel. A nyári melegben különösen kellemes volt használni, mert könnyed, zselés állaga van, de mostanában is gyakran előkerül. Két (számomra) új fényvédő is bizonyított a Sziget alatt augusztusban: a Transparent Lab Invisible Sunscreen SPF50-et a testemre vettem, mert nagyon utálom, ha a naptejek ragadnak rajtam. Nagyon szilikonos állaga van, emiatt arcra nem használom, a testemre viszont bevált és a 100 ml-s kiszerelés egészen sokáig elég. A híres-neves Revox Just Daily Sun Shield fényvédő új, zsíros bőrre való változatára azon nyomban lecsaptam, ahogy kapható lett a dm-ben, és nekem jobban bejött, mint az eredeti. Nem mattító, de matt hatású, illatmentes (!) és ugyanolyan jól működik smink alatt. 
A Moroccanoil Treatment hajápoló olajból rendeléshez kaptam egy mini kiszerelést, többször volt már belőle ilyenem és mindig szerettem, főleg az illatát. 
 

Az a helyzet, hogy nekem ezelőtt még sosem volt egy Urban Decay Naked palettám sem, nemrég viszont Glamboton néhány dollárért le tudtam csapni a Naked 2 Basics és Naked 3 Mini összeállításra. Itthon is gyakran sminkelek velük, de leginkább utazásokra vettem őket, mert arra kellett rájönnöm az elmúlt évben, hogy a kisebb palettáimban nem igazán vannak olyan színek, amikből egy igazán koherens sminket el lehet készíteni. Ezekben viszont minden megvan, ami kellhet, és a minőségükre sem lehet panaszom. 
Szintén Glambot szerzemény az Alamar Cosmetics Colorete pirosító paletta is, benne csodaszép nyári árnyalatokkal, sajnos ezt a márkát itthon nem igazán lehet beszerezni. Amit viszont igen, az az Eveline Cosmetics Variété szemhéjtus, amiből ezen a csodaszép zöldön kívül (ami a Peacock Green fantázianévre hallgat) kapható még királykék, lila és bordó is. Sokszor említettem már, hogy mennyire odavagyok a színes tusokért, de sajnos sokszor belefutok, hogy nem elég pigmentáltak és több réteget is fel kell vinni ahhoz, hogy látványosak legyenek - na ez nem ilyen. 

A YouTube kedvencem nem ennyire friss, mert valamikor tavaly év végén iratkoztam fel a Rókaland Vlog csatornára, de ahogy visszakerestem, korábban még nem említettem itt, ami nem is tudom, hogyan fordulhatott elő, mert visszamenőlegesen is megnéztem az összes videót. Adri a vlogolás mellett gasztro újságíró, a csatornáján is leginkább gasztro tartalmak vannak, de szokott néha véleménykifejtős tartalmakat és vlogokat is készíteni, és több éttermet is kipróbáltam már az ajánlására. 

A kedvenc eseményem nem meglepő módon a Sziget volt, ahonnan szokás szerint készült beszámoló, ráadásul rögtön három is, amely mind a 6 napot magába foglalja, szóval ha esetleg lemaradtatok róla, akkor linkelem itt is: első rész, második rész, harmadik rész

Kedvenc dalok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése