2023. április 21., péntek

Internetes pénzkeresés | Piackutatási kérdőívek #7 – Netpanel, YouGov

Hosszú idő után újra folytatom két kérdőív kitöltős oldallal. Ebben a sorozatban főként magyar nyelvű piackutatási portálokról írok, ahol kérdőívek kitöltésével pénz (nyilván nem milliókat, de havi néhány ezer forintot) vagy vásárlási utalványokat lehet kiváltani. A bemutatott oldalak mindegyikét teszteltem, mindegyiktől kaptam már kifizetést, és mindegyik megbízható, illetve magam találtam rájuk, nem a cégek kértek meg a népszerűsítésére. Ha ez az első rész, amit ebből a sorozatból olvasol, akkor a poszt alján megtalálod a többit is egyben, az elsőben egyéb hasznos információkat is összeszedtem. 


Netpanel: teljesen magyar oldal, egy hazai piackutató cég fejleszti, ennek köszönhetően a kérdőívek is mind magyar nyelvűek. A felületen tallérokat lehet gyűjtögetni a kérdőívek kitöltésével, egy kérdőív hosszúságtól és összetettségétől függően 30-600 tallért ér. Ezek havonta íródnak jóvá a profilban, és vagy (papíralapú) Tesco vásárlási utalványra válthatók be (1 tallér 1 forintnak felel meg), amit postán küldenek ki, sorsjegyek "vásárolhatók" vele, amivel egyéb vásárlási utalványokat lehet nyerni a havi sorsolások alkalmával, 2023 márciusától pedig már pénzre is válthatók a tallérok (5000 tallértól), amit banki utalással teljesítenek. Nem e-mailben érkeznek a kérdőívek, hanem a profilra belépve látni mindig, hogy éppen mit lehet kitölteni, illetve időnként vannak személyes vagy online interjús vagy fókuszcsoportos kutatások is, amelyekre jelentkezni lehet. 

YouGov: alapvetően egy brit cég, de már magyar oldala is van egy ideje, ennek köszönhetően a felmérések is magyar nyelven érkeznek. Egy felmérés körülbelül 25-60 pontot ér, 1500 pont összegyűjtésével 4000 forintot, 2500 pont összegyűjtésével pedig 8000 Ft-ot fizetnek ki PayPal-on keresztül. 

A korábban bemutatott oldalak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése