2020. november 16., hétfő

Októberi kedvencek | 2020

Októberben ismét elég sok újdonságot próbálgattam, főként azok közül a termékek közül, amiket az előző szerzeményes bejegyzésben is mutattam. Sajnos a rúzsaimat eléggé elhanyagolom mostanában, mivel a folyamatos maszkviselés mellett felesleges lenne bármilyet is felkenni, illetve alapozót is ritkábban használok emiatt. 


A Kneipp Winterpflege tusolóhabnak tipikus őszi illata van: meleg, vaníliás, kicsit diós jellegű, ami fürdés után is sokáig megmarad a bőrön. A habja ráadásul kellően kemény, nem esik össze azonnal kifújás után. A Tatcha The Water Cream hidratálóból egy mini kiszerelésem van, de már ezt is hetek óta használom, és nem akar elfogyni. Géles állaga van, a bőrrel érintkezve viszont valóban olyan érzés, mintha vizet fröcskölne az ember az arcára. Ehhez képest elég intenzíven hidratál, én éjszakára használom. Sajnos elég nehézkesen lehet beszerezni, illetve elképesztően drága. 
TRESemmé Biotin + Repair 7 Primer Protection hővédő spray az egyik legjobb drogériás hővédő, amit valaha használtam. Kicsit olajos állagú, de ennek ellenére nehéz túlzásba vinni, velem még sosem fordult elő, hogy zsíros hatású lett volna a hajam, ha ezt használtam. Segít a vasalásban, és néha "csak úgy", száraz hajra is fújom. 
A Garnier Fructis új szárazsamponjait még csak a Müllerben láttam, de már most tudom, hogy ezentúl főként ezt fogom újravásárolni. A görögdinnyés nem rossz, de az én abszolút kedvencem a citromos – ezeken kívül van még kókuszos és mentás is, azokat még nem próbáltam. Először féltem a vizes állagtól, de kifújáskor egyáltalán nem nedves hatású már, és tényleg frissen mosott hatású hajat varázsol. Elég gyorsan fogy sajnos, ez az egyetlen negatívum, amit mondani tudok róla. 


A Catrice True Skin korrektorból a 010 Cool Cashmere árnyalatot használom, ami kicsit sötét, ezért nem minden alapozómhoz passzol, de szerintem fogok belőle venni egy másik, világosabb színt is. Majdnem van olyan jó, mint a Liquid Camouflage, ami a kedvenc olcsó korrektorom, mert tényleg erős fedésű, de nem szárít és szépen mutat a bőrön. Aki matt korrektort keres, az viszont ne ezt válassza. Az Anastasia Beverly Hills szemhéjalapot kíváncsiságból vettem meg, és szerencsére beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, bár az olajosabb állagú szemhéjfestékek nap végére összegyűlhetnek rajta. Van fedése, így a kisebb egyenetlenségeket, ereket is elfedi. Az Essence I Want Candy pirosítógyöngyöket egy régi trendkiadásban lehetett kapni, ezért sajnos már nem tudjátok beszerezni, de abszolút helye van itt, mert ősszel és télen szeretem a lilásabb árnyalatú pirosítókat. A Colourpop Uh-Huh Honey szemhéjpúder paletta szerintem az egyik legszebb a márka monokróm összeállításai közül, bár azt a préselt glittert igazán kihagyhatták volna belőle. Főleg a fényes árnyalatokat szeretem belőle, mert igazán különlegesek. 

Forrás: A film Facebook oldala

Októberben szinte megjelenés után azonnal néztem meg a Visszatérés Epipóba című dokumentumfilmet, ami egy 2014-es 444 cikk kapcsán lett aktuális: akkor derült ki ugyanis, hogy a tanárként és tévésként is sikeres Sipos Pál rendszerváltás előtti híres-hírhedt gyerektáboraiban többek között maga is több fiatal fiút molesztált, és egyéb bántalmazások is történtek. A film rendezője, Oláh Judit is egykori táborozó volt. Akit megráznak a gyerekek bántalmazásával kapcsolatos ügyek, annak nem ajánlom, mert lelkileg nagyon megterhelő film, én hetekig a hatása alatt voltam utána, ugyanakkor én mégis kötelezővé tenném. 

Kedvenc dal(ok):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése