2019. október 22., kedd

Új termékek a hajápolásomban #20

Továbbra is hajápoló elhasználásban vagyok, de természetesen így sem bírtam ki, hogy ne próbáljak ki néhány újdonságot. Az utóbbi hónapokban sokszor egyáltalán nem voltam elégedett a hajammal, kezelhetetlen volt, egyszerűen nem tudtam vele mit kezdeni, de mostanában - lekopogom - talán kezd minden visszatérni a régi kerékvágásba...



Kérastase Aura Botanica Bain Micellaire sampon: a két Kérastase Aura Botanica terméket a Notinotól kaptam kipróbálásra. Ami miatt leginkább felkeltette az érdeklődésemet ez a termékcsalád, hogy szilikonmentes és szulfátmentes, utóbbi pedig még mindig eléggé ritka a samponok között. Samponok közül egyébként alapvetően továbbra is igyekszem szilikonmentes termékeket használni, mert úgy vettem észre, hogy azoktól kevésbé zsírosodik a hajam, de már nem figyelek rá annyira, mint néhány éve. A szulfátokkal nincs gondom, de azért örülök, ha egy termék nem szárítja tovább a hajam...
A termék állaga nagyon érdekes, olajos-géles jellegű, ám a szulfátmentesség ellenére is jól habzik. Az illatát imádom, kissé citrusos, de nem túlzottan erős. A hajamat csikorgósra tisztítja, de a szó jó értelmében, mivel mosás után ténylegesen tisztának érzem tőle a hajam, ráadásul amíg a legtöbb samponnal a harmadik napon már bőven elkél a szárazsampon, ezzel még simán vállalható akkor is. Két negatívumot tudok felhozni: az egyik, hogy huzamosabb használat után elkezd korpásodni a hajam - de szerencsére a fejbőrömet nem irritálja, nem viszket tőle -, a másik pedig az ára, mivel 6990 forintba kerül a 250 ml. A korpásodás szerencsére kiküszöbölhető azzal, ha időnként használom mellé a Bioderma Nodé DS+ sampont.

Kérastase Aura Botanica Soin Fondamental pakolás: az első használatkor meglepődtem, ugyanis szinte egyáltalán nincsen illata, talán használat közben érezni egy kicsi citrusosságot, de ennyi. Az állaga sűrű, nem folyik, rendesen a hajon marad, én az ilyesmi pakolásokat szeretem. Az összetevői alapján elég sokféle olaj van benne, amitől kezdetben kicsit tartottam, mert úgy vettem észre, hogy a nagyon gazdag, mindenféle olajokat és vajakat tartalmazó pakolásokat sosem tudom rendesen leöblíteni a hajamról, ezért egy fura réteget képeznek rajta, ennél viszont szerencsére nem tapasztaltam ilyet. Puha, hidratált és egészséges kinézetű lett tőle a hajam, de nem annyira, amikor már kezelhetetlenül puha. Kipróbáltam a samponja nélkül, úgy is működött szerencsére. Ennél is egyedül az árat tudom felhozni negatívumként, mivel itt már közel 9000 forintot kell kifizetnünk a 200 ml-ért.

L'Oréal Elseve Dream Long No Haircut Cream: őszinte leszek, bedőltem a reklámnak. Na jó, részben az is szerepet játszott abban, hogy kipróbáljam, hogy a termékcsalád többi termékét is szerettem. Az illata sajnos nem tetszik, számomra túl virágos, de szerencsére szárítás után keveredve a többi hajápolóm illatával már nem zavaró. Hajmosás után nedves hajra használom - száraz hajon még nem próbáltam és szerintem nem is fogom -, és az elején eléggé furcsa, sprőd érzetet kelt, száradás után viszont ebből már semmi sem érezhető: már formázás előtt is egyenesít kicsit és könnyebben megy vele a hajvasalás. A hővédő hatásáról nem tudok nyilatkozni, plusz nyilván a már töredezett végeket sem fogja összeragasztani, de ha kicsit is véd, én már annak is örülök. 

Yves Rocher hajtöredezés elleni erősítő szérum: és igen, egy újabb hővédő hatású termék, mostanában ismét vadászom az ilyesmit. Az illata "zöld", növényes jellegű, az állaga pedig könnyed, tejes jellegű, ezáltal nem hagy maga után zsíros, nehéz érzetet. Ezt is csak nedves hajra használom, viszont úgy tapasztaltam, hogy nincs olyan látványos hatása a hajamon, mint mondjuk a fenti L'Oréal terméknek. Ez abban mutatkozik meg, hogy azzal tényleg a formázás is könnyebb. Lehet, hogy ki fogom próbálni száraz hajon is, hátha két mosás közben jobban érvényesül majd a hatása, de jelenleg szívesebben használom a korábban említett Elseve hővédőt.

Összességében mind a négy itt említett termékkel elégedett vagyok, de ha választanom kéne, akkor leginkább a Kérastase sampont és a L'Oréal hajápolót ajánlanám közülük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése