2018. június 4., hétfő

Májusi kedvencek | 2018

Májusról túl sok mindent nem tudok mondani, mert rengeteg minden történt, mégis olyan gyorsan elrepült, mintha nem is lett volna. Kedvencből viszont rengeteg lett minden tekintetben, az államvizsgára való tanulás közben viszonylag sok időm van magamra, testápolásra, bőrápolásra, egyebekre, úgyhogy nézzük is, miket szerettem a múlt hónapban.


A Fa Hawaii Love tusfürdőjének radírozós változatából már elhasználtam korábban egyet, és örültem, hogy a "sima" tusfürdőből is volt utána itthon, mivel isteni az illata. Kicsit virágosabb beütésű azoknál a tusiknál, amiket a meleg idő beköszöntével használni szoktam, de mostanában valahogy ehhez van kedvem. Az Yves Rocher olívás tusoló koncentrátuma sem az a tipikus tavaszi-nyári illat, amihez hozzászoktam, annál sokkal zöldebb, ez számomra egy olyan termék, amit az év bármelyik időszakában szívesen használok. Nem néztem vissza, hogy mik kerültek bele az előző kedvences bejegyzésbe, így fordulhatott elő, hogy ismét itt van a Nivea Micellair micellás vize, de tényleg nagyon szeretem mostanában. A Bath & Body Works Tahiti Island Tream testpermetet szintén bármikor szívesen használom, mivel a kókuszos illatok nem feltétlenül a nyarat jelentik számomra, és az utóbbi időben nem igazán volt kedvem a parfümökhöz. A The Body Shop mandulatejes testjoghurtja azonnal levett a lábamról, amint a bemutató sajtóeseményen kipróbáltam, pedig korábban sosem gondoltam volna, hogy ez az illat nekem tetszeni fog. Tudom, sok kissé felháborodott véleményt olvastam azzal kapcsolatban, hogy alkohol van benne, nekem viszont általában semmi gondom ezzel az összetevővel, és ezesetben sem érzem negatív hatását. A Clinique Repairwear Laser Focus szemkörnyékápolót elsősorban nem rendeltetésszerűen használtam, hanem a karomon kijött kontakt dermatitiszes részt kentem vele, mert semmi más nem vált be arra a részre ezen kívül. 


Mivel mostanában már nem az egyetemen ülök egész nap, ezért ismét minden alkalommal, amikor megyek valahova, használom az arcomra a A'Pieu Pure Block fényvédőt. Én ki nem állhatom, ha egy fényvédő ragad, és az is fontos, hogy lehessen rá sminkelni, ez viszont minden szempontból tökéletes, és csak ajánlani tudom, bár ha jól értesültem, mostmár megújult formában kapható. A L'Oréal Lumi Magique korrektora évek óta hatalmas kedvencem, de valahogy mindig nyár környékén veszem elő leginkább, és használom a legtöbbet, most sincs ez másképp. A The Balm Mary-Lou Manizer highlighteréről pont a napokban készült poszt, a Revolution Sophx palettáról pedig valamikor lesz, egyet viszont már most tudok: imádom. A Maybelline Superstay Matte Inkekről már volt szó korábban a blogon, de májusban egy itthon nem kapható árnyalatot, a 75 Fightert használtam rengetegszer.

YouTube tekintetében elég sok szociális témákkal foglalkozó csatornát fedeztem fel az elmúlt hónapokban, amik közül az Attitude, illetve a SoulPancake lett a kedvencem. Előbbi leginkább különféle fogyatékossággal élő embereket, és az ő mindennapjaikat mutatja be, utóbbin pedig többféle videótípus is van, az én személyes "kedvencem" a My Last Days, ami ahogy már a címéből is kitalálhatjátok, nem egy túl vidám témát feszeget, de nagyon tanulságos és érdekes szerintem. Shane Dawson csatornájára azért tévedtem fel, mert volt egy sorozata az egyik kedvenc videósommal, majd utána készített egyet Bunny-val is, akit a legtöbben grav3yardgirlként ismerhettek. Egészen odáig rettegtem tőle - mármint Bunny-tól -, de a vele készült három videó elég sok mindenre rávilágított, és remélem, hogy lesznek még hasonló kollaborációk más tartalomgyártókkal is nála.


Néhány napja fejeztem be a 13 Reasons Why 2. évadát, és bár nem voltam vele maradéktalanul elégedett - sőt, amikor először kijött, abba is hagytam a második rész után majdnem -, de végül azért mégis azt mondom, hogy kedvenc lett, mivel a végére beindult, és az utolsó 8-9 részt már egyben daráltam le.

Voltam James Blunt koncerten, ami te jó ég...életem egyik legjobbja volt, valamint végeztem az egyetemen, már ami a tárgyaimat illeti, hiszen az államvizsga még hátravan.

Kedvenc zenék:
Ramin feat. Adylinn - Taking Off
The Vaccines - I Always Knew
James Blunt - I'll Take Everything
Kodaline - Follow Your Fire
Jake Bugg - In The Event Of My Demise
Passenger - Hell Or High Water
Hundred Waters - Parade
Parade Of Lights - Inside My Head

Ti miket szerettetek májusban? :)

4 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, én vagyok az egyetlen, akinek nem jött be a SophX paletta. Nagyon vártam, és annál nagyobb volt a csalódásom, amikor végre megérkezett. Nem vártam, hogy olyan minőség legyen, mint a Jaclyn Hill paletta, hiszen árban elég nagy különbség van a kettő között, de a többi MUR palettám minőségét sem üti meg, pedig van néhány. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor a használata után pici piros pöttyök jelentek meg rajtam, ezért végül én odaadtam a keresztlányomnak. Ő azóta is nagyon szereti. :D
    Kedvencem májusban arcápolás vonalon a Hylamide Hydra-Density mistje lett, fantasztikusan hidratál.
    Smink terén a Physicians Formula Nude Wear Touch alapozója lett nagy kedvenc. Kényszerűségből vásároltam, mert a DM pontjaimból akartam még költeni, az új rendszer előtt, és mivel a PF termékekre egyébként is volt kupon, és a Butter Bronzert imádom, gondoltam teszek egy próbát ezzel az alapozóval. Emellett vettem egy 3 színű CC púdert, azt is szeretem, de az alapozó az tényleg csúcs. A mellé csomagolt ecset ugyan használhatatlan, de minden más tekintetben abszolút elégedett vagyok vele. Nagyon szép, könnyed fedést ad, nincs maszk hatása, szépen a helyén marad egész nap és kellemes a viselete is.
    Másik nagy szerelmem a Nabla Soul Blooming palettája, egész egyszerűen csodaszép színek vannak benne. Mióta május eleje óta megvan, kb. nem is használtam mást, annyira gyönyörű, igazi mostanra való színek vannak benne. A minősége nem annyira tökéletes, mint a Dreamy palettának, mert némelyik szín porzik, de ha egyszer a helyére került, akkor utána már nem mozdul el.

    Megrendeltem a pár hete ajánlott linkről az Etude House szemhéjalapot, kíváncsi vagyok rá nagyon, még nem érkezett meg. Nemrég kaptam férjemtől egy Urban Decay Primer Potiont (a reptéren vette), és hááát, nem rossz, de számomra kissé csalódás volt. A színeket nagyon szépen felélénkíti, de nem lesz tőle olyan tartós, mint a MAC prep+prime-al. Namost, ha az Etude House esetleg nem válik be, akkor 5 dollár nem nagy kaland, de azért az UD áráért ettől többet vártam...
    Akartam még ilyen A'pieu fényvédőt venni, de nem volt, végül egy olyat vettem, aminek Grapefruit Sun Gel a neve. Elvileg ez is arcra van, legfeljebb ha a grapefruit illat arcon nem jön be, akkor elhasználom testre, főleg, hogy egy Innisfreet is megrendeltem. Illetve egy Tonymoly szempillaspirált, mert jókat olvastam róla, és én folyton azzal szenvedek, hogy egy idő után úgy nézek ki, mint egy panda, mert a szemem alatti részt, és a szemhéjamat is összefogja a fekete spirál. Mondjuk ironikus lenne, ha éppen ez válna be, mert Panda's Dream a neve, és egy panda van a kupakján :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pont azt néztem, hogy van pár MUR palettám, de ez NAGYON pigmentált, legalábbis ahhoz képest, amihez én szoktam. A Physicians Formula alapozóval én is szemezek már egy ideje, de megnézegettem a színeket múltkor a DM-ben, és hát, egyik sem jó nekem, világosítani meg annyira macera, valahogy azt vettem észre, hogy azokhoz az alapozókhoz alig nyúlok, amiket kevergetni kell, függetlenül attól, hogy mennyire szeretem. Megnézem majd, hogy online külföldi oldalakon van-e esetleg belőle világosabb árnyalat, aztán azalapján döntök. A Nablát néztem, de csak néhány szín érdekelne különösebben, ahhoz meg azért drága kicsit, hogy a háromnegyedét ne is használjam, szóval elengedtem :D
      Kíváncsi leszek, neked hogy válik be az Etude House, majd írd meg, mert egyszer azt olvastam valahol, hogy valamikor megváltoztatták a formuláját, és van, akinek már nem működik annyira. Hát, én nem tudom, hogy nekem a régi, vagy az új változat van-e meg, meg azt sem tudom, honnan lehetne eldönteni, hogy melyik-melyik.

      Törlés
  2. Jesszus, bocs a litániáért!

    VálaszTörlés