2018. január 1., hétfő

Megbántam, hogy megvettem #7

Karácsony előtt átnéztem a fiókjaimat, és meglepő módon a megszokotthoz képest sok olyan terméket találtam, amik csalódást okoztak az utóbbi időben. És ha már itt vagyunk, azt is elárulom, hogy a statisztikák alapján a szerzemények után ez a legnépszerűbb sorozat a blogon, amit egyrészt nem csodálok, mivel én is szeretek ilyen posztokat olvasni, másrészt úgy tűnik, hogy a jó termékeknél sokkal jobban érdeklik az embereket a - számomra - "rosszak" :D 


Syoss Renew 7 Complete Repair hajmaszk: Krémmánián az egekig magasztalták ezt a pakolást, így az egyik kuponos nap alkalmával én is megvettem. Sokáig próbálgattam, rövidebb-hosszabb ideig fent hagyva, a wow hatás viszont elmaradt, ráadásul az illatát sem szerettem. Olyan hatása van, mint egy teljesen átlagos balzsamnak.

The Body Shop Mango testradír: kakukktojás, mert nem én vettem, hanem egy csomagban nyertem. A testradírral magával nincs problémám, sőt, nagyon szeretem, viszont minden egyes alkalommal, amikor ezt használom, a törölközőmnek fura szaga lesz, mintha penészes vagy dohos lenne, és ez csak ezzel a termékkel jön elő, szerintem a benne található olaj miatt - más olajos testradírok után viszont ilyet nem érzékelek. Éppen ezért maximum úgy tudom használni, hogy radírozás után tusfürdőzök, így viszont pont az ápoló réteget mosom le magamról.

Balea enzimes peeling: kíváncsi voltam rá, mert a Ziaja verziójából kettőt is elhasználtam, ez viszont olcsóbb és könnyebben is beszerezhető. Sajnos már az első használatkor észrevettem, hogy lemosás után kipirosodott tőle az arcom, pedig nem hagytam fent 5 percnél tovább, és amikor később újrapróbálkoztam vele, ugyanez történt. Nem fájt, igazából semmit sem éreztem belőle, és kb. fél óra után el is múlt, de inkább nem kockáztatok.

Rival de Loop Young primer spray: száraz bőrűeknek talán jó lehet, de egyébként nem értem a funkcióját, ugyanis furcsa, csúszós-olajos érzetet hagy az arcon, és legalább 10-15 percet kell várni, hogy normálisan lehessen sminkelni rá, ráadásul mivel hajtógázas, ezért nem csak az arcra kerül belőle, de a hajamra is - ami pedig nem szerencsés. Maradok a hagyományos sminkalapoknál, azt hiszem.

Catrice Cool & Matt primer stick: a Travelight Story trendkiadás tagja volt, és hihetetlenül boldog voltam, amikor sikerült vennem belőle. Hűsítő hatása valóban van - amit nem tudom, hogy csinál, de rendkívül kellemes, mivel nem csíp és bizserget -, és tényleg mattít is - felkenéskor. Ezen kívül viszont a nap folyamán nem gátolta a kifényesedést, nem lett tőle tartósabb a sminkem, viszont nyáron el fogom kenegetni szerintem.

L'Oréal Infallible Total Cover korrektor paletta: bebizonyosodott minden, amitől az ehhez hasonló palettáknál féltem. Vannak azok a fajták, amikben a korrektorok túl krémesek, csúszkálnak mindenfelé és emiatt nem fednek rendesen, és azok - ahova ez is tartozik -, amik bár jól fednek, de annyira száraz és kemény a textúrájuk, hogy nem lehet őket normálisan eldolgozni, és mindent kiemelnek. A színekkel nincs bajom, de emiatt pont azokra a részekre nem tudom használni, ahova jó lenne.

Essence Moonlight Eyes krémes szemfesték - 03 cosmic árnyalat: annyira szomorú vagyok, hogy nem vált be, mivel imádom a színét, és tök jó drogériás alternatíva lehetne a MAC Blue Brown árnyalatú pigmentjére. Így viszont úgy tűnik, hogy meg kell vennem azt, mivel ez sehogy sem akar működni: nem szárad meg, emiatt egyrészt építeni sem lehet, másrészt pedig bármilyen szuper szemhéjalapot teszek alá, percek alatt beül a szemhéjráncba, és semmi sem látszik belőle. Fogalmam sincs, hogyan lehetne működésre bírni, de valószínűleg sehogyan...

NYX Tame & Frame szemöldökformázó: rengeteg embernél láttam, és jó véleményeket is olvastam róla, de az enyém morzsálódik, és mintha be is száradt volna, pedig mindig alaposan rácsavarom a tetejét, és nem is ősrégi. Egyébként tartós, pigmentált, és szépen lehet dolgozni vele, de így sajnos a termék nagy része kárba vész. Viszont ha már próbáltátok, akkor írjátok meg, hogy tapasztaltatok-e vele hasonlót.

Ez volt tehát 2018 első bejegyzése, remélem mindenkinek jól telt a szilveszter, és az új év még az előzőeknél is jobb és sikeresebb lesz majd :)

13 megjegyzés:

  1. Nekem egy Loccitane testápoló olaj tette büdössé a ruhámat. Pedig maga az olaj nagyon jó.

    VálaszTörlés
  2. Nekem megvan a Catrice-nek egy mono szemhejpudere (140-Secrets of le chrome), az ugyanolyan mint a MAC Blue Brown! Legalabbis rettent;en hasonlo. A minosege szuper, nagyon pigmentalt es rendesen ki is adja a duochrome effektet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de jó, hogy szóltál, remélem, hogy még lehet kapni, megnézem! :)

      Törlés
    2. Szerintem meg kaphato! Remelem talalsz majd :)

      Törlés
  3. Azt gondoltam volna, hogyha már L'Oréalról beszélünk akkor jobb minőségű, mint a Catrice ugyanilyen terméke. Az is csapnivaló.. De legalább nem költöttem rá sok pénzt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már nem bízom egyik ilyen palettában sem, meg egyébként sem túl praktikusak, úgyhogy nem fogok velük próbálkozni szerintem :/

      Törlés
    2. Olyan nagyon nem kedvelem ezeket a palettákat, én legutóbb az Essence Little Beauty Angel terndikadással tettem próbát. A fedése lehetne sokkal jobb is, de azért el lehet használni.

      Törlés
    3. Pedig a trendkiadásos dolgok általában jobbak szoktak lenni a többinél :/

      Törlés
  4. Érdekes, hogy a negatív élmények, benyomások mennyivel jobban bevésődnek (sok esetben), mint a jók, lehet, hogy ezek a postok is azért népszerűbbek a jó társaikat tartalmazóknál.:) Meg mindenki próbálja kitotózni, mi az, ami neki is beválna, és mit kell nagy ívben elkerülni.
    A Ziaja peelingen meglepődtem, mennyire jó kis termék. Ezt a Baleát nem próbáltam, de most már nem is fogom.
    (Ami népszerű szokott lenni - bár főleg videókban - és én is nagyon szeretem, azok a kollekció bemutatós vlogok, valamiért olyan jó nézegetni, mások mit tárolnak a fiókokban.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kollekciós posztok sajnos írott formában szinte megvalósíthatatlanok, mert ha mondjuk belegondolok abba, hogy van 120 rúzsom, mire azt mind egyesével lefotózom és leswatcholom, eltelik tíz év...és akkor az csak egy termékkategória :/ Meg egyébként szerintem ez tipikusan az a dolog, ami népszerű, de csak akkor, ha videó van róla.

      Törlés
    2. Igazad van, bár bevallom, én ezt a témát is szívesebben látom írott formában, jobban szeretek olvasni, mint nézni. Azt el tudom képzelni, hogy van egy fotó egy-egy termékkategóriáról (magyarán halomról:), és a kiemelt lieblingek vannak swatcholva egymás mellett pár szavas bemutatással, ilyesmi, tehát amolyan összefoglaló jellegű - de igen, még ez is nagy munka, meg rengeteg idő.
      (Remélem, nem érted félre és nem veszed okoskodásnak-kioktatásnak-bárminek, csak elméláztam - én se írnék a 3100valamennyi könyvemről gyűjteményes postot.)

      Törlés
    3. Dehogy, értem, amit mondasz. Arra jöttem rá igazából, hogy manapság már nem érdemes rengeteg munkát igénylő, érdekes posztokat írni, mert szinte mindig csak pofáraesés lesz a vége és igazából már minden a látványról szól. Abban a korban élünk, amikor embereknek bőven elég egy "tesztben" az, ha valaki leírja három mondatban, hogy jó ez a termék, szívesen használom, aztán még színminta sincs hozzá. Nem egyszer van olyan, hogy megírok egy posztot, úgy teszem ki, hogy hú, ez most atomjó lett, aztán megnézik hárman...

      Törlés
    4. Akkor jó - csak futottam már bele bődületes félreértésekbe, és elővigyázatosságból "körbeépítgetem" a mondatokat (fárasztó), mert sok ember borzasztóan túlreagálja a dolgokat.
      Sajnálom, hogy így érzel, azt meg főleg, hogy reális meglátás. Én is szeretem a szép képeket, de - a szöveg és a szövegminőség hátrányára - túlsúlyba kerültek az agyonfilterezett, hipertökéletes fotók. Nem egósimizésből mondom, de nekem végtelenül tetszik az alaposság, az igényes írás és a jó helyesírás, a te postjaid ilyenek.

      Törlés