2017. november 20., hétfő

Új termékek a hajápolásomban #12

Elhiszitek, hogy legutóbb júniusban, tehát kis híján fél éve volt utoljára ilyen poszt?! Nem tudom, hogyan sikerült ilyen hosszúra nyújtani, mert az utóbbi hónapokban ráadásul rengeteg újdonságot szereztem be, de a lényeg, hogy most ismét összegyűjtöttem a hajápolásom új tagjait, és igyekszem ezentúl nem elfeledkezni a bemutatásukról. 


Pantene Pro-V micellás sampon: jól olvassátok, micellás! Elvileg micellás víz van benne, de állagát tekintve nem sokban különbözik egy átlag sampontól, viszont örülök, hogy megvettem, mert szuper. Jól habzik, az illata pont olyan, mint az ősrégi neonzöld Fructis termékcsaládnak, és láthatóan lassabban zsírosodik a hajam, ha ezt használom anélkül, hogy szárítana. 

Balea Schönheits Geheimnisse balzsam: még Ausztriában vettem nyáron, mert akkor újdonságnak számított, és itthon nem lehetett kapni, azóta viszont már hozzánk is behozták. Viszonylag híg, hatásában átlagos termék, leginkább akkor szoktam használni, ha hajmosás előtt felvittem valamilyen olajat vagy szérumot, így nincs szükségem annyira intenzív hidratálásra, viszont az illatáért odavagyok, mostanában szeretek mindent, ami kókuszos. Érdekel egyébként ennek az új termékcsaládnak a többi tagja is, szerintem fogok még próbálkozni velük.

L'Oréal Botanicals Strenght Cure Coriander hajpakolás: a sampon párját nagyon szeretem, és ezzel is elégedett vagyok, ráadásul együtt és külön-külön is jól működnek. A pakolás kellően sűrű és tápláló, bár az illata elég megosztó lehet, viszont nem marad meg tartósan a hajban. Fontos, hogy alaposan ki kell öblíteni, mert ragaszkodóbb a textúrája, mint más hasonló termékeknek, a hajam viszont könnyed és szuperpuha, miután használtam. Elég megosztó pakolás egyébként, van, aki imádja, de olyan is, akinek egyáltalán nem vált be, szerencsére én az első csoportba tartozom. Az ára kicsit húzós, akciósan éri meg igazán.

TIGI S-Factor Flat Iron Spray hővédő: jópár hete használom, és nem akarom elkiabálni, de azt hiszem, hogy megtaláltam a tökéletes hővédőt. Amikor először kipróbáltam megijedtem, mert olajos a textúrája, és egy másik TIGI olajos hővédő spray-vel jártam már úgy, hogyha nem centiztem ki a mennyiséget, akkor iszonyatosan zsírosította a hajam, ezzel viszont nincs ilyen problémám, a teljes hajamat végigfújkálhatom vele - természetesen jó messziről -, akkor sem nehezíti el. A hővédő hatásáról nehéz nyilatkozni, az viszont biztos, hogy könnyebb kivasalni vele a hajamat, és tartósabb is az eredmény, egyedül az illata fura, valamilyen cukorkára emlékeztet, de gyorsan elillan. Ez sem olcsó, de sokáig elég lesz, és már csak azért is újra fogom venni, mert nem igazán találok olyan hővédőt a drogériákban, ami nincs tele alkohollal. 

Ebből a válogatásból tehát a sampon és a hővédő az abszolút kedvencem, de a balzsamot és a pakolást is ajánlom, szeretem őket :)

10 megjegyzés:

  1. Ha valamire, akkor ebből a válogatásból a samponra biztosan ránézek. Az mindig kell a háznál. Egy Balea sampont vettem a blogodnak köszönhetően, magamtól eszembe sem jutott volna, és nagyon szerettem. Köszi, hogy ilyesmikről is írsz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy bejött :) A sampon kényes téma, én is állandóan keresem a tökéleteset, nem könnyű megfelelőt találni sajnos.

      Törlés
  2. Az új kedvencem a Balea gránátalmás balzsamja. Viszont most a Pantene samponra ránézek biztosan :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anya használja abból a sampont, nekem szerintem nem lenne elég sajna a balzsam :(

      Törlés
  3. Mikor szoktál pakolást tenni a hajadra? Szükségét érzed, vagy csak megelőzés gyanánt? Ezeket csak azért kérdezem, mert én kb. 20 éve nem tettem pakolást a hajamra, igaz, 2-3 havonta vágatok belőle.
    A micellás sampont próbáltam, nekem semmi extra nem volt, bár néha már az is valami, ha egy sampon nem rossz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden hajmosáskor, mert a balzsamnak/pakolásnak szerkezetlezáró funkciója is van, nem csak ápoló. Derékig érő hajam van, évek óta nem voltam vele fodrásznál, magamnak vágom, ha kell, már rég kopaszra kellett volna vágnom, ha csak samponoznék :D

      Törlés
    2. Jaaa, balzsamozni én is szoktam, különben nem bírnám kifésülni. Azt hittem, hogy sampon+balzsam és pluszban időnként pakolást is használsz. :)

      Törlés
    3. Jaaaa, hogy ja. Régen én is így csináltam, de mostmár inkább balzsam helyett is pakolást használok, igényli a hajam :)

      Törlés
  4. Én most nagyon Baleában utazok. Egy-két hete kezdtem el használni az orchideás sampont és a mangós balzsamot, elég ígéretesek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a sampont szerintem én is használtam, de úgy emlékszem, hogy átlagos volt :D

      Törlés