2017. november 12., vasárnap

Teszt | Dermacol Make-Up Cover alapozó

Egy időben viszonylag sok szó esett itthon a cseh Dermacol márka mindent elfedő alapozójáról, viszont nem gondoltam volna, hogy egy európai termék eljut majd olyan beauty körökben nagy nevekhez mint Tati, NikkieTutorials, Casey Holmes, és még sokan mások. Így amikor néhány hónapja egyre többször botlottam bele a YouTube-on, úgy gondoltam, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom, így rendeltem belőle egy mini tubussal.


A termék különlegessége, hogy 50% pigmentet tartalmaz, ami nem gyakori, valamint ez volt az első camouflage jellegű termék, és csak szabadalom lejárta után adták el a licenszjogot Hollywoodnak, így jöhettek létre a Dermablend, Dermacolor és egyéb hasonló néven futó hasonló krémek, amelyeket elsősorban filmes és színházi körökben használnak.


12 árnyalatban kapható, amiből az igazán világos bőrűeknek a 208-as színkódú árnyalat lehet megfelelő, de ez csalóka, ugyanis van ezen kívül egy 207-es is, ami a nevével ellentétben valójában sötétebb a 208-asnál. Én ennek a két színnek a keveréke vagyok, a 208-as épphogy nem túl sötét és sárgás, de a képeken önmagában csak ezutóbbit viselem. A minta kiszerelés alumínium tubusban érkezik, a teljes kiszerelés csomagolása is azt hiszem, hogy hasonló. Én jobban szeretem a kevésbé kemény, "hagyományos" anyagú csomagolást, de ez sem használhatatlan, megfelelően adagolható vele az alapozó.


A termék maga hihetetlenül sűrű és koncentrált, már-már habos állagú, éppen ezért minimális mennyiség is bőven elég belőle a teljes arcra, viszont meglepően könnyen terül és jól eldolgozható. Én nedves szivacsot használok hozzá, szerintem ezzel lehet a legszebb hatást elérni, ecsettel számomra csíkoz, és összességében sem szép vele a végeredmény.

Körülbelül egy ilyen mennyiség elég belőle a teljes arc lealapozásához
A fedése valóban extra erős, sajnos ez a képeken annyira nem jön át, mert mostanában elég jó állapotban van a bőröm, de még a kisebesedett pattanás utáni hegeket is eltakarja, mindezt pedig anélkül, hogy különösebben feltűnő lenne. Sokkal kevésbé maszkszerű a végeredmény, mint gondoltam, hogy lesz, és bár a száraz részeket kiemeli, jól aláhidratálva közelről sem vállalhatatlan, simán végigültem benne egy teljes napot az egyetemen, és csak 10-12 óra után kezdett feltűnő lenni. A ráncokba, barázdákba hajlamos beleülni, ezért érettebb bőrre egyáltalán nem javaslom. Nem matt, inkább bőrfényűnek mondanám, és mindenképpen érdemes púderrel fixálni, mert anélkül mindenen nyomot hagy. A tartóssága közepes, orrfújáskor például a nagy része a zsepin marad, és néhány óra múlva át is csillog, ezért púder vagy mattító papír mindenképpen legyen a táskátokban, ha ezt használjátok. Alapvetően teljes arcra hétköznapi felhasználóknak csak abban az esetben ajánlanám, ha szörnyű a helyzet, de fontos, hogy szép legyen a bőrötök és tűzoltás kell, viszont korrektorként, vagy minimális mennyiségben más alapozók fedésének feljavítására tökéletes. Érzetre meglepően kellemes, még a nap végén sem volt az az érzésem, hogy azonnal le akarom mosni magamról, ehhez kapcsolódva viszont sminklemosáskor fokozottan figyeljetek arra, hogy alaposan tisztítsátok meg az arcotokat, mert ez nem két mozdulat a koncentráltsága miatt. Nálam többszöri egész napos viselet után sem okozott egyébként pattanásokat, vagy irritációt. Az összetevőit ide kattintva olvashatjátok el, és 30 faktoros fényvédő is van benne.
Most pedig lássuk az igazságot:

Natúr arc
Egy rétegben
Natúr arc
Egy rétegben
Notinoról tudjátok megrendelni két méretben: a mini 4 grammos kiszerelés 800 forint környékén mozog, a teljes kiszerelés pedig 30 gramm, ami nagyjából 3000 forintba kerül, de mivel ennyire kevés kell belőle, bőven elég szerintem a picit megrendelni elsőre, főleg, ha csak kipróbálnátok.

Összességében teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, és azt hozta, amit a videókban láttam, függetlenül attól, hogy tényleg nem hétköznapi felhasználásra találták ki. Örülök, hogy megrendeltem, és mindig van mihez nyúlnom, ha tökéletes fedésre van szükségem, több szituációt megmentett már. 

4 megjegyzés:

  1. Hmm, ígéretes! Lehet, hogy a legközelebbi Notinos rendeléshez hozzácsapok majd egy minit, mert egy próbát megér.
    Egyébként ezt már régen akartam neked írni: olyan jó, hogy nálad nem csak pr írások vannak! Persze, nyilván ha egy blogger kap egy cégtől egy termékcsomagot, akkor ha nem ír majd róla, legközelebb nem kap. És nekünk is jó, mert hírt kapunk az újdonságokról. De ha egy oldalon szinte csak reklám írások vannak, az valahogy olyan hiteltelenné válik nekem.
    Tudom, nehéz állandóan írni valamiről, de hát a kozmetikai iparban annyi újdonság van, téma biztosan lenne...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy így látod :) Igen, valóban, én a blogon bemutatott termékek jelentős részét a saját pénzemből veszem, mert sajnos, vagy nem sajnos viszonylag ritkán keresnek meg cégek, hogy küldenének valamit, ami egyrészről nehéz és kényes téma, mert rengeteg pénzem megy bele ebbe az egészbe, és őszintén szólva sokszor érzem úgy emiatt, hogy értéktelen, amit csinálok, és nem értem, hogy azok a márkák, amiket a legjobban szeretek és akiket állandóan reklámozok a közösségi felületeimen miért nem akarnak együttműködni velem, ugyanakkor viszont tudom, hogy a legtöbb olvasó még mindig inkább a "nem-szponzorált" tartalmat részesíti előnyben. Nehéz így lépést tartani, az tény, volt olyan bejegyzés, ami végül azért nem került ki, mert ezer másik lány megírta már előttem a tesztet, hiszen ők még a boltba kerülés előtt megkapták kipróbálásra az adott terméket, én meg nem akartam az az ezeregyedik lenni. Nehéz téma, sok a vita is körülötte, de ez ilyen :)

      Törlés
  2. Lehet, de éppen ezért a te tolladból hitelesebb, ha azt írod valamiről, hogy jó. Mert tudom, hogy azt is leírod, ha egy termék vacak. Egyébként nekem akkor "esett le", hogy mi a zavaró néhány blogban, amikor egy héten belül kb. négy blogon láttam ugyanazt az írást a zewa termékekről, és a kutatásukról. Voltak olyanok amelyek szóról-szóra megegyeztek, tehát az anyagot készen kapták, mások legalább kicsit átírták saját stílusukban.
    És ilyenkor elgondolkodom, hogy ha ez a blogger kap egy sminkpalettát, vajon leírja-e róla, ha esetleg porol, vagy kevéssé pigmentált? Vagy tart-e attól, hogy ha a hátrányokról is szót ejt, akkor nem kap többet ajándék holmit?
    Persze még mindig ott van, hogy nem vagyunk egyformák, mert ami az egyiknek bejön, a másiknak esetleg nem válik be, hiszen a Krémmánián is előfordul, hogy 50 véleményből 45 darab 5 csillagos van, 5 ember szerint viszont pocsék, mert nekik pattanást okozott például. De azt elhiszem, hogy nem annyira egyszerű ez a blogger élet, én nem is csinálnám (vagy legalábbis nem így, én a blogomon a történeteimet posztolom).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mostanában az a tendencia, hogy sokan teszt címen három mondatos posztokat tesznek közzé, amiben nemhogy az esetleges negatívumok, de még sokszor az sincs benne, hogy az adott termék tartós-e, a színmintákról meg ne is beszéljünk. Láttam én már olyan szempillaspirál tesztet, ahol csak a keféről volt kép, felkenve nem is készített képet az illető. Cégtől függ egyébként, hogy elfogadják-e a negatív kritikát, vagy sem, én személy szerint még nem találkoztam olyannal, aki utólag a szememre hányta volna, hogy az esetleges negatívumokat is megemlítettem, mások viszont meséltek olyan sztorit, hogy egyes markák kegyeiből emiatt estek ki. Persze sokaknak fontosabb az ingyen termék meg a dicsőség, és inkább szépítenek a dolgon, pont azért, mert még ha száz ember szerint pocsék is a termék, kinek van joga megítélni, hogy neki egyedül tényleg bejött, vagy csak bekamuzta? Sajnos szerintem inkább rossz irányba megy ez az egész az utóbbi években, exponenciálisan csökken a színvonal, de azt veszem észre, hogy a legtöbbeknek tényleg a "fensziség" jön be akkor is, ha semmitmondó.

      Törlés