2014. március 4., kedd

Teszt | Catrice Prime & Fine mattító púder

Amikor először kikerültek az új Catrice szortiment darabjai a polcokra, egyből szemet szúrt ez a púder, ugyanis vízállóként hirdette magát. Úgy gondoltam, hogy az 1600 forint körüli ára végülis nem a világ vége, főleg, ha be is válik. Régebb óta megvan már a MAC Blot púdere, ami mindenki szerint az aduász ha mattításról és tartósságról van szó, nekem bevált ugyan, de ki merem jelenteni, hogy ez még azon is túltesz.


Először egy szokásos 7 órás sulinapon teszteltem, pár óránként bele-belepillantottam a tükörbe, de nem láttam változást, majd hazaérve sikerült megbizonyosodnom róla, hogy a sminkem valóban ugyanolyan maradt, mint ahogy reggel feltettem, majd később a Szigeten 10-12 óra után, vagy negyven fokban a buszon is tartotta magát. Az iskolában - meg egyébként sem - nem szokásom vízzel arconfröcskölni magam, így jobb híján a zuhany alatt teszteltem a vízállóságát, egészen a sminklemosásig tisztességesen fent is maradt. Tartóssága ellenére nem szárítja a bőrt, érzésre sem kellemetlen a viselete. Egyáltalán nem hagy maga után lisztes látványt, nem áll össze a bőrön, bármennyit is viszünk fel belőle. Egy színben kapható, ami a panben nagyon világosnak tűnik, feltéve azonban teljesen átlászóvá válik. A MAC-nél 12 grammot kapunk 5600 forintért, a Catrice terméke pedig 9 gramm, minden Catrice pulton megtalálható. 

Több német nyelvű blogon láttam, hogy a víz megmarad a felületén és tényleg.
Én meleg szívvel ajánlom és örülök, hogy sok évnyi dilemmázás után végre rátaláltam egy hatásához képest nevetségesen olcsó púderre, amit ráadásul egyszerűen beszerezhető.

6 megjegyzés:

  1. Hello! eZt néztem ki én is de nemsokat tudok róla. Ezt csak alapozó fölé fixálásra lehet használni vagy önmagában is fed valamennyit? :)

    VálaszTörlés
  2. szia. most találtam rád, és mivel elvarázsolt a blogod, így feliratkoztam hozzád :)

    puszi

    www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia, de aranyos vagy, ez a legkedvesebb komment amit eddig kaptam :)) örülök, hogy tetszik!

      Törlés
  3. hűha, ezt nekem is ki kell próbálnom, mert még mindig nem találtam jól működő mattító púdert. :D köszi a tippet :)

    VálaszTörlés