2021. február 24., szerda

TAG | 21 sminkes kérdés

Ezt a sminkes témájú taget Allie Glines alkotta meg, és annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, lefordítottam a kérdéseket és megcsinálom én is.


1. Melyik a legrégebbi sminktermék a kollekciódban? Valószínűleg a Revolution Girls On Film palettám, ami 2014 óta van meg, a színek nagy részének már az alját is elértem, és annyira szeretem, hogy nem tudok megválni tőle. Szerencsére semmi baja, nincs fura szaga vagy bármi hasonló. 


2. Mit vásároltál utoljára? A Maybelline új, Sky High szempillaspirálját szereztem be, amiről pont a napokban került ki egy termékteszt

3. Mi volt az első sminktermék, amit valaha használtál? A Miss Sporty átlátszó szempillaspirálja, és szerintem a velem egykorúak többsége hasonlóan van ezzel. 

4. Melyik az a sminktrend, amit korábban imádtál, de már utálod? Nem jut eszembe ilyen. 

5. Melyik az a sminktrend, amit korábban utáltál, de már imádod? Highlighter. Pár éve el nem tudtam képzelni, hogy highlightert használjak, mostanra viszont már egy komplett kollekcióm van belőlük. 

6. Mi a kedvenc lépése a sminkrutinodnak? Alapozni és korrektorozni azért szeretek, mert utána nagyon látványos a végeredmény, de a szemsminkem elkészítését is élvezem. 

7. Mi az a sminktermék, ami nélkül nem tudnál élni? Korrektor, egyértelműen. 

8. Mi váltotta ki a smink iránti szereteted? A YouTube, azon belül is Dorkasminkel és Zoella videói.

9. Melyik a legrosszabb "look", amit valaha készítettél? Szerintem nincs rossz smink, max. előnytelen, amiből persze biztos volt egy csomó, de konkrétan egyet sem tudok kiemelni. 

10. Melyik a kedvenc "lookod", amit valaha készítettél? Nagyon szeretem a natúr szem-élénk tusvonal kombinációt, ezek a kedvenceim. 



11. Mi a kedvenc drogériás sminkterméked? Ez nagyon nehéz kérdés, de fej-fej mellett van a Catrice Liquid Camouflage korrektor és a Maybelline SuperStay Matte Ink folyékony rúzs. 

12. Melyik az a sminktermék, amire nem bánod, hogy sokat költöttél? Az Anastasia Beverly Hills Norvina paletta nem volt olcsó, de minden forintot megér szerintem.

13. Az a termék, amit a legtöbbször újravásároltál. Talán a Catrice Slim'matic Ultra Precise szemöldökceruza, de a Lovely Curling Pump Up szempillaspirál is versenyben van. 

14. Mi az első sminkeléssel kapcsolatos emléked? Avril Lavigne-t szerettem volna utánozni 9-10 évesen, ezért vastagon kihúztam a szemem fekete szemceruzával. Szerencsére csak otthon csináltam, nem mentem úgy utcára, vagy pláne iskolába. 

15. Hol vásárolsz legszívesebben? Mostanában már egyre inkább online webshopokban, mert szívesebben próbálok ki itthon nem vagy nehezen kapható termékeket. Egy konkrét helyet nem tudok kiemelni, mert teljesen ad hoc módon vásárolok, de már indítottam egy sorozatot a kedvenc webshopjaimról – amit folyamatosan frissítek –, ezeket a bejegyzéseket megtaláljátok a blogon. 

16. Mi a leginkább alulértékelt sminktermék a kollekciódban? Jelenleg a Catrice Calligraph Pro Precise 24H Matt szemhéjtust mondanám, ami a legjobb tus, amit valaha használtam, mégis szinte senki sem beszél róla. 


17. Mi a leginkább túlértékelt sminktermék a kollekciódban? Ez lehet, hogy sokaknak meglepő lesz, de az IT Cosmetics CC krém. Jelenleg éppen a matt verziót használom, de korábban próbáltam az ikonikus "simát" is, és egyszerűen nem értem körülötte a felhajtást. Számomra az árához képest nem nyújt semmi extrát, a színválaszték pedig egyenesen siralmas. 


18. Egy termék, amit megszüntettek, és örülnél, ha újra kapható lenne. Szerintem senki sem fog meglepődni, ha azt mondom, hogy a NYX Vivid Bright szemhéjtusok, különösen a Vivid Sapphire árnyalat. Fel nem foghatom, hogy miért kellett megszüntetni...


19. Hol keresel inspirációt a sminkjeidhez? YouTube-on és Instagramon, de egyébként nem vagyok az a fajta, aki kifejezetten kutat ezek után. Néha meglátok egy-egy izgalmas sminket, és kedvem van újraalkotni, de legtöbbször úgysem sikerül úgy, ahogyan az eredeti. :D 

20. Miből látnál kevesebbet a jövőben? Krém állagú termékekből, nem szeretem őket. 

21. Miből látnál többet a jövőben? Duokróm, multikróm szemhéjpúderekből és highlighterekből, a mainstream márkák kínálatában is. 

Ha szeretnétek, töltsétek ki ti is hozzászólásokban itt vagy Facebookon, kíváncsi vagyok a válaszaitokra! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése