2021. január 13., szerda

Decemberi kedvencek | 2020

Ebben a bejegyzésben ismét visszaugrom még 2020-ba, mert mindenképpen szerettem volna megemlékezni a decemberi kedvenceimről. A hónap elég nagy részében beteg voltam – nyugi, nem koronavírus –, ezért főként "alapdarabokat" használtam, ám a nagy részük újdonság. 


A Kneipp Goodbye Stress termékcsaládból először a fürdősót próbáltam, amiből többet is elhasználtam azóta, és csak nemrégiben vettem észre, hogy kapható belőle tusfürdőhab is. A fürdősó illata talán egy kicsit erőteljesebb, és mindkettőt azoknak ajánlanám, akik szeretik az uniszex illatokat. A The Body Shop Festive Berry testjoghurt már a novemberi kedvenceim között is szerepelt, de itt is helyet kell kapnia, mivel az ünnepi időszakban nem is nyúltam más testápolóhoz, így bármikor használom, a karácsony és a pihenés jut róla eszembe. 
A The Inkey List glikolsavas hámlasztó tonik újdonság a rutinomban, de gyorsan kedvenccé vált. Vízszerű, szinte nem is érezni a bőrön, és nem csak az arcomra, hanem például a felkaromra is használom, mert hajlamos vagyok keratosis pilarisra. A Paula's Choice Clinical 1% Retinol szérumot tényleg csak azoknak ajánlom, aki már használt korábban retinol- vagy retinaltartalmú szérumot, és hozzászoktatta a bőrét! Meglepően könnyű az állaga, hidratálót nem is szoktam mellé használni – csak estére kenem fel, heti maximum két alkalommal. Az illata nagyon furcsa, rágógumis jellegű, amit nem tudok hova tenni, de szerencsére gyorsan elillan. 


A Milk Makeup Hydro Grip primer az egyik legérdekesebb állagú termék a kollekciómban: gyakorlatilag olyan, mint egy hajzselé, és minél inkább szárad, annál jobban ragad, de pont emiatt tud nagyon jól beletapadni az alapozó vagy a korrektor, és egész nap a helyén is tartja a termékeket. A Catrice True Skin High Cover korrektort nem csak az eredeti feladatára, de alapozó helyett is gyakran használom mostanában, mert valóban magas a fedése, tökéletesen beleolvad a bőrbe és egész nap tartós. Egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy ezt, vagy a Liquid Camouflage korrektort ajánlom jobban a márkától, de vetekszik vele, az biztos. Én a 002 Neutral Ivory színt használom, viszont első alkalommal túl sötét árnyalatot választottam, szóval erre érdemes odafigyelni. A L'Oréal Paris Colour Queen szemhéjpúderek Crowned árnyalata egy olyan szín, amit akkor szoktam elővenni, ha nem szeretnék extra sminket, de valamit mégis szeretnék a szemhéjamra tenni – decemberben pedig sok ilyen nap volt. Általában ujjal viszem fel, mivel van egy kis fénye, és önmagában is látványos, de visszafogott szemsminket lehet csinálni vele. Meglepő nálam a NYX Dewy Finish fixáló spray-t kedvencek között látni, mert alapvetően a matt bőrt szeretem, ez viszont valahogy nem "dewy" hatású rajtam, csak szimplán elveszi az esetleges púderességet. Csak ősszel és télen szeretem használni egyébként, mert fixálni szerintem nem fixál, ezért a melegebb hónapokban máshoz nyúlok. 

Karácsonykor és a két ünnep között rengeteg filmet megnéztem, leginkább a klasszikusokat, amiket ilyenkor mindig: Igazából szerelem; Dennis, a komisz; Reszkessetek, betörők!, Harry Potter és társai. Ezen kívül nagyon jó volt pár napig gyakorlatilag semmit sem csinálni, mert év közben szinte egyáltalán nem volt lehetőségem pihenni...

Kedvenc dalok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése