2021. január 9., szombat

2020 kedvencei | Sminktermékek, eszközök

A 2020-as kedvenceim sorát a sminktermékekkel folytatom. Ezeket mind tavaly próbáltam először, és több olyan is van közöttük, ami a piacon is tavalyi újdonság volt.


Idén robbantak be igazán azok a primerek, amelyek fényvédőt is tartalmaznak, és az egyik legnépszerűbb ilyen termék a NYX Professional Makeup Bare With Me Hemp SPF 30 Daily Moisturizing Primer volt. (Ez persze önmagában például nyáron nem elég, kell alá egy "rendes" fényvédő is.) Könnyű állagú, nem zsírosít, és fehér réteget sem hagy maga után. A NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Veil alapozót (?) szinte senkinek sem kell bemutatnom, eddig mindenki áradozott róla körülöttem, és én sem tudok róla rosszat mondani. A Pale Light árnyalatot használom, ami kinyomva ijesztően rózsaszín, eldolgozva azonban tökéletesen passzol az arcbőrömhöz. Leginkább azért szeretem, mert láthatatlan a bőrön, mégis jól fed és nem fényesedik át a nap folyamán – tényleg úgy néz ki, mintha semmi nem lenne rajtam. A Maybelline Superstay Full Coverage púderalapozót sajnos nem lehet kapni a környéken, ezt az egyik barátnőm hozta nekem Amerikából, de nagyon remélem, hogy egyszer majd nálunk is kapható lesz. 2020-ban teljesen rákattantam a púderalapozókra, többfélét is kipróbáltam, mert gyors és egyszerű a használatuk. Ez a termék simán fed annyira, mint egy közepes fedésű alapozó, méghozzá poros hatás nélkül. Végre beruháztam egy kis kiszerelésű BECCA Shimmering Skin Perfector highlighterre is Moonstone árnyalatban, és szerencsére nem kellett csalódnom, tényleg fantasztikus. Egy aranyba hajló pezsgős színről van szó, és elég intenzív, úgyhogy a visszafogott fényesség kedvelőinek nem ezt ajánlanám. 
Az IT Cosmetics Brow Power szemöldökceruzát teljesen impulzusvásárlásként rendeltem, de rögtön az egyik kedvencemmé vált. A keményebb állagú ceruzák közé tartozik, nagyon természetes hatású szemöldököt lehet varázsolni vele, és ezt a mini kiszerelést is hónapok óta használom majdnem napi szinten. A másik kedvenc szemöldökformázó termékemet az év vége felé találtam meg a Maybelline Brow Fast Sculpt géles szemöldökspirál személyében, amiből az átlátszó verziót használom. Anélkül teszi bombabiztossá a szemöldökszálakat, hogy megkeményítené és természetellenes kinézetűvé tenné őket. A tavalyi év szemhéjpúder felfedezései a Juvia's Place mini palettái voltak számomra, amelyekből négyet is megvettem, legtöbbször viszont a The Violets összeállításhoz nyúltam. Ez a paletta teljes mértékben én vagyok, imádom a színeit és a formuláját is. 
Rúzsokat alig használtam, mivel ősz óta már az irodában is kötelező maszkot hordani, de tavasszal és nyáron a Maybelline Superstay Matte Ink Crayon rúzsceruzák 25 Stay Exceptional és a Bourjois Rouge Velvet Ink folyékony rúzsok 08 Coquelic'Hot árnyalatát használtam leggyakrabban. Egyik sem tartós annyira, mint mondjuk a Maybelline Superstay Matte Inkek, de az ivást simán bírják. 


Nagyon megszerettem az Essence púderecsetét, mivel eddig nem is nagyon volt ilyesmi ecsetem, a púderek felvitelére mindig kabukit használtam. Talán év elején rendeltem néhány Zoeva ecsetet, ami életem egyik legjobb döntése volt: a 231 Luxe Petit Crease és a 228 Luxe Crease ecseteket azóta minden sminkeléskor használom, és így jöttem rá, hogy tényleg mennyit számít az ecsetek minősége a szemsminkek elkészítésekor. A Catrice Quick'n Easy Brush Cleanser Pot valójában egy szivacs, amivel víz nélkül lehet két használat közben "tisztítani" az ecseteket. Amikor megvettem, kizártnak tartottam, hogy tényleg működni fog, ehhez képest már el sem tudnám képzelni nélküle a sminkelést. 

Ezek a sminkek váltak a kedvenceimmé 2020-ban, hamarosan pedig érkezik a befejező rész, amelyben sorozatokat, filmeket, zenét és egyebeket mutatok majd. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése