2019. szeptember 21., szombat

Kedvenc beauty webshopjaim: Cult Beauty

Ebben a bejegyzésben a bemutatottak közül is a legnagyobb kedvenc beauty webshopomat mutatom be, amit böngészve bármennyi időt el tudnék tölteni. Folyamatosan jelennek meg rajta az izgalmasabbnál izgalmasabb márkák, ráadásul gyakran olyanok, amelyek a környéken sehol máshol nem kaphatók. 


Cult Beauty* is angliai székhelyű, így itt sem kell tartani attól, hogy megvámolják a csomagunkat. A szállítás egész Európába, így hozzánk is 40 font alatti rendelésnél 4.95 font, afelett pedig ingyenes. 2021. július 1. után sem kell pluszban áfát fizetni a csomagokra Európába, csak a postai vámkezelési költséget, amelyre a díjszabás itt található. (2021. novemberi frissítés: sajnos jelenleg kell áfát fizetni, ami nincs benne automatikusan a fizetendő árban, hanem majd itthon fogják felszámítani.)
Egész gyakran vannak itt is 15-20%-os kuponkódok, bár előfordul, hogy csak egy bizonyos márkára vagy termékkategóriára érvényes, valamint minden hónapban kineveznek egy "Hónap márkáját", amire ingyenes a szállítás. A Honey nevű böngészőbe épülő plugin itt is működik, amely automatikusan végigpróbálgatja az adott webshopnál a lehetségesen működő kuponkódokat.
*A fenti link a saját kódom, melyet ha használsz, az első, 50 font feletti Cult Beauty rendelésedből 10 font kedvezményt kapsz, és én is kapok utána 10 font kreditet. 

Számos olyan márka megtalálható az oldalon, ami Magyarországon nem kapható, mint például a Anastasia Beverly HillsBECCABeauty Bakerie, Charlotte Tilbury, Cover FX, Drunk Elephant, Glow Recipe, Hourglass, Huda Beauty, IT Cosmetics, Laura Mercier, Lime Crime, NARS, Natasha Denona, Stila, Too Faced, UOMA Beauty, Viseart, ZOEVA és még rengeteg egyéb. Itt inkább a high-end márkák a jellemzőek, ezért talán egyedül a NYX-et és a The Ordinary-t tudom megemlíteni azok közül, amik nálunk is népszerűek és az oldalon is kaphatók. Amit a legjobban szeretek, hogy külön menüpontjuk van a mini termékeknek, rengeteg ikonikus kozmetikumból árulnak utazó kiszerelést, így nem kell rögtön megvenni belőlük a teljes méretet.
Van néhány márka, amiket sajnos nem szállítanak az Egyesült Királyságon és Írországon kívülre, ezek közül talán a Davines és a Milk Makeup a legsajnálatosabb.

Fizetni lehet bankkártyával és PayPallal is, külföldi webshop révén értelemszerűen utánvét nincs.
szállítás minden esetben követhető, és bár az oldalon úgy van feltüntetve, hogy a helyi posta hozza, nekem eddig még mindig DPD futárral érkezett. Általában 40 font felett vásárolok az ingyenes szállítás miatt, de olyan is volt már, hogy kifogtam egy általános ingyenes szállítást, ezért kisebb értékben adtam le rendelést, de akkor is futár hozta. A csomag alap szállítással általában 1-2 héten belül érkezik meg.
A rendelések itt ispapírdobozban érkeznek, papírral alaposan kibélelve, úgyhogy láthatóan arra is odafigyelnek, hogy ne használjanak felesleges műanyagot csomagolóanyagként. 

Az ügyfélszolgálattal csak jó tapasztalataim voltak eddig. Egyszer úgy jártam például, hogy elcserélték a rendelésem, és miután írtam nekik, szó nélkül újraküldték, amit eredetileg rendeltem és vissza sem kellett küldenem a terméket, amit helyette kaptam.

Összességében csak ajánlani tudom a Cult Beauty-t, főleg ha kicsit különlegesebb és drágább árkategóriájú termékeket szeretnétek kipróbálni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése