2019. március 30., szombat

Személyes | A tökéletes feliratkozó TAG

Elég sok külföldi videós megválaszolta már a kérdéssort, így úgy gondoltam, hogy érdekes lehet, ha én is kitöltöm. A TAG kérdései Katie Marie-től származnak egyébként és főként a YouTube-ra vonatkoznak, de megpróbáltam őket a lehető legjobban lefordítani magyarra, és nem csak videókra vonatkozóan megválaszolni őket. 


1. Azonnal feliratkozol, ha rátalálsz egy új csatornára, vagy előbb megnézel pár videót? Nagyon ritka, hogy valakire az első megnézett videó után feliratkozom, de volt már rá példa. Általánosságban viszont előbb megnézek néhány videót, körbenézek, hogy általában milyen tartalmat gyárt az illető, és ha a nagy része érdekel, csak akkor iratkozom fel.

2. Hatott rád valaha az "iratkozz fel a csatornára" mantra? Nem. Ha szeretnék, úgyis fel fogok iratkozni, de nem azért, mert a videós emlékeztetett rá.

3. Hány csatornánál van bekapcsolva az új videót jelző csengő? Egynél sem, mivel utálok mindennemű értesítést, a telefonomon is ki vannak kapcsolva. Ha kíváncsi vagyok az új videókra, bemegyek a feliratkozásaim közé és végigpörgetem őket.

4. Minden videót megnézel a feliratkozási listádból? Nem feltétlenül, de a legtöbbet igen. Ha pedig azt veszem észre, hogy valakinek már hónapok óta nem kattintottam rá egy videójára sem, arról rendszerint le is iratkozom. 

5. Hány olyan csatorna van, akitől minden videót megnézel akkor is, ha nincs időd ilyesmire? Viszonylag sok, 15-20 legalább.

6. Milyen fajta kommentelő vagy? Régen elég sokat kommenteltem, de mostmár nem igazán szoktam. Instagramon kommentelek a legkevesebbet, Facebookon és YouTube-on néha-néha azért szoktam, de ritkán - inkább mások kommentjeire szoktam reagálni. Igazság szerint utálok legörgetni a kommentekhez, mert idegesít az elsőzés és az öncélú idiótaság, amikor emberek csak azért írnak oda valami teljesen random dolgot, mert közléskényszerük van. Kevés az a tartalomgyártó, akinél élvezet kommenteket olvasni, vagy adott esetben értelmes diskurzus folyik a hozzászólásoknál, éppen ezért igyekszem én is csak akkor kommentelni, ha értelmes és építő véleményem van, nem csak odaböfögök valami jelentéktelen hülyeséget.

7. Átugrod vagy végignézed a hirdetéseket? Fene a pofámat, használok AdBlockert, viszont van jópár csatorna, ami fehér listára van téve nálam, tehát az ő tartalmaiknál megjelennek a hirdetések - pont azért, mert valamilyen formában szeretném a kedvenceimet támogatni. A 2-3 perces videókat általában azért átugrom, de a rövidebbeket végig szoktam nézni.

8. Felgyorsítod a videókat? Nem, sem a gyorsítás, sem a lassítás funkciót nem használom. Egyedül a statisztika vizsgámra való felkészüléskor gyorsítottam fel a feladatmegoldós próbavideókat :D

9. Használod az infóboxban levő affiliate linkeket és kódokat? Aki nem tudná, ezek olyan linkek és kódok, amiket használva a tartalomgyártó a vásárlásod után jutalékot kap, de neked ez nem kerül semmibe, sőt, sokszor te is kedvezményhez jutsz vele. Külföldön ezt már kötelező feltüntetni, szóval a nagyobb videósoknál általában tudni lehet, hogy melyik link ilyen. Ha ténylegesen le van kommunikálva, akkor nincs vele bajom - a piackutatós posztjaimnál én is használok néhol ilyet, de mindig feltüntetem, ha ezzel én pontokat vagy pénzt kapok -, a kódokat szoktam is használni, a linkeket viszont azért nem, mert általában olyan oldalakra vezetnek, amik nem szállítanak hozzánk, vagy szívesebben rendelek máshonnan.

10. Milyen hosszúságú videókat nézel a legszívesebben? A hosszú videókat szeretem, az sem tántorít el, ha egy órás dologról van szó. Sosem értettem azokat az embereket, akik amiatt panaszkodnak, hogy egy videó túl hosszú, mivel a YouTube szépsége pont az, hogy meg lehet állítani, majd később folytatni a tartalom nézését, én sem nézek végig mindent egyben. Azért sincs gondom a hosszú videókkal, mert legtöbbször a reggeli készülődéshez rakom be őket, és mivel inkább korábban felkelek, hogy mindenre legyen bőven időm, általában nem szoktam sietni.

11. Használod a videók alatti like és dislike gombot? (Ez alapvetően két külön kérdés, de összevontam őket.) Mindkettőt szoktam, de a like gombot lényegesen többet. Dislikeolni csak akkor szoktam, ha ténylegesen dühítő, felháborító dolgot látok, vagy egy hatalmas bullshit az egész, ha csak szimplán nem tetszik, általában csak szó nélkül kikapcsolom az adott videót.

12. Megosztod más tartalomgyártók videóit a közösségi média felületeiden? Igen, rendszeresen, főleg a Facebook oldalamon. Többek között ezért is zavar, hogy Instagramon nem lehet tízezer követő alatt likeolni story-ban, mert szívesen osztanék meg érdekes tartalmakat ott is.

Remélem, hogy érdekesnek találtátok, és ha gondoljátok, válaszoljátok meg ti is a kérdéseket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése