2018. december 28., péntek

Teszt | Milani Most Loved Mattes paletta

Még valamikor nyáron nyertem ezt a palettát egy Facebook játék keretein belül néhány másik Milani termékkel egyetemben, és az elmúlt hónapok során annyira a kedvencemmé vált, hogy gyakorlatilag minden más natúr színeket tartalmazó palettát kiselejteztem. Mivel nem igazán hordok világos sminkeket, ezért számomra ez a tökéletes natúr összeállítás, amit bármikor előkaphatok, ha valami egyszerűt szeretnék.


A csomagolása kellően strapabíró és utazásbiztos, ami viszont negatívum, hogy a tükrös felületen minden meglátszik, és elég könnyen karcolódik is, így ha nem a fiókban tartjuk, szerintem elég gyorsan megkophat. Belül van egy hatalmas, jó minőségű tükör, a szemhéjpúderek jól el vannak osztva, nincsenek benne felesleges terek, és tetszik, hogy oszloponként helyezkednek el az egymáshoz passzoló árnyalatok. A hátulján találhatók az árnyalatnevek, nincs benne műanyag fólia, amit szinte mindenki utál.



Ahogy láthatjátok is, elég univerzális palettáról beszélhetünk, hiszen baloldalt semleges tónusú barnák vannak, középen lilák, a jobb oldalon pedig meleg, téglás-vöröses színek. Én leggyakrabban a középső oszlopot használom - milyen meglepő. Látszik, hogy alaposan átgondolták a koncepciót, gyakorlatilag semmit sem hiányolok belőle.
Mint a nevéből is sejthető, 12 matt festéket tartalmaz, fényes szín egy sincs benne, amit elég nehéz jóra megcsinálni, a Milaninak viszont szerintem sikerült, én legalábbis odavagyok a formuláért. A színek pigmentáltak és építhető, viszont szerintem ecsettel működnek igazán, pedig egyébként szívesen viszem fel a színeket kézzel. A színmintákon is látni fogjátok, hogy ujjal nem az igaziak, és úgy tűnik, mintha foltosak lennének, de higgyétek el, szemhéjon nem azok. Hihetetlenül jól satírozhatók, és csak minimálisan porolnak. Én mindig használok szemhéjalapozót, szóval anélkül nem tudom, hogyan teljesít, de alappal egész nap fent marad. Ami negatívum lehet, hogy a legfelső világos színeket tartalmazó sor árnyalatai eléggé egyformának tűnnek felkenve. 


A Milani egyébként állatkísérletmentes márka, és rengeteg termékük emellett vegán is, de ez a paletta nem az. 
A színmintákat balról jobbra készítettem soronként, egy húzással, alap nélkül: 


Sajnos a márkának itthon csak webshopja van, ezért nem tudjátok rendelés előtt élőben megnézni a termékeket. A paletta összesen 12 gramm terméket tartalmaz, tehát a festékek egyenként 1 grammosak. A teljes ára 10140 forint, amit én őszintén eléggé sokallok, viszont gyakran szoktak lenni 20-30%-os akciók az oldalon, akkor érdemes lehet rá lecsapni, ha felkeltette az érdeklődéseteket. Külföldről is megrendelhető, BeautyBay-en például 25 euróba kerül, amivel már az ingyenes szállítási határt is eléritek. 

Összességében én nagyon szeretem ezt a palettát, a kihasználhatósága miatt pedig kezdőknek is ajánlom. Az ára valóban húzós, ezért ahogy már említettem, érdemes megvárni valamilyen akciót, ha szeretnétek megvenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése