2018. október 13., szombat

Glamour-napok | 2018 ősz + gondolatok

Idén volt olyan először, hogy a Glamour-napi vásárlást munka mellett kellett megoldanom, ezért őszintén szólva nem is voltam annyira besózva miatta, mint máskor. Nem azért, mert nem volt kedvem hozzá, hanem mert amíg az egyetem alatt ki tudtam ugrani két óra között napközben megvenni a dolgokat, addig most munka után már semmi kedvem sem volt tolongani, így jobb híján nyitásra mentem mindenhova. Mondanom sem kell, hogy a Rossmannban például már szerdán reggel fél kilenckor is a bolt közepéig állt a sor a kasszához, ezért nem is tudtam annyira kényelmesen nézelődni. 


A szerzemények bemutatása előtt szeretném kifejteni az álláspontomat a témával kapcsolatban: sok helyen felmerült mostanában, hogy káros-e a Glamour-napok vagy sem, fogyasztói társadalom vagy tudatos vásárlás. Én nem gondolom, hogy kifejezetten káros lenne, és azt sem, hogy feltétlenül arra ösztönözné az embereket, hogy minden kacatot összevásároljanak. Személy szerint minden évben erre az időszakra időzítem a nagyobb vásárlásaimat, plusz spórolni is szoktam rá. Nyilván sok esetben nem éri meg 20-25% miatt órákat sorban állni, de ha fél évre előre meg tudom venni féláron a fogkrémet, sampont, dezodort, és egyéb olyan kozmetikumokat, amik amúgy is napi használatú dolgok és fogynak rendszeresen, akkor nem fogom csak azért nem megvenni őket, mert egyesek szerint "gáz", ha valaki ilyenkor vásárol. (Hozzátenném, hogy én személy szerint szerencsére sosem kaptam még erre vonatkozóan megjegyzést.) Olyat is olvastam, hogy amire nincs pénzed, azt akciósan se vedd meg. Na ne vicceljünk már...attól még, hogy valaki drágáll egy szempillaspirált 4000 forintért, de 2000-ért szívesen kipróbálja, még nem jelenti azt, hogy milliomosnak akar tűnni miatta, és nincs tisztában a saját anyagi helyzetével. Vannak dolgok, amiket teljes áron én sem feltétlenül vennék meg, de féláron szívesen teszek vele egy próbát, maximum nem fogom újravenni később. Aki impulzusvásárló, az Glamour-napok nélkül is az, aki pedig nem, azt nem a Glamour-napok fogja azzá tenni. Egyébként sem várható el, hogy az ember soha semmit ne vegyen "csak úgy" és mindig legyen extra tudatos - a bűntudatkeltés pedig egyáltalán nem segít, sőt. Mindenki eldöntheti, hogy részt vesz-e ebben, a felsőbbrendűsködő duma viszont teljesen felesleges, és ha valami, akkor az inkább káros, mint maga az esemény. 

Na de térjünk a lényegre: szerda reggel munka előtt letudtam a DM-et és a Rossmannt is.
A Dove kuponnal megvettem az új Body Polish testradírokat a maradék két illatban - a rizseset jelenleg használom -, mert tényleg szuperek. A Dettol kézmosók közül most a vaníliásat választottam utántöltő formában, a 25%-os Dontodent kupont pedig két super soft fogkefére váltottam be - bár az utóbbi időben már elektromosat használok, de ha valahova utazom, általában nem szoktam magammal vinni, ezért mindig van itthon ezekből is. Két kuponfüzetem volt, amiből az egyiket anyukámnak adtam, viszont így két  - a Rossmannossal együtt három - Maybelline kuponom volt, amikkel egy SuperStay alapozót, egy SuperStay Matte Ink folyékony rúzst Heroine árnyalatban, és egy Anti-Age Effekt korrektort vettem, ezutóbbiból a nemrég megjelent Ivory árnyalatot. Úgy értesültem, hogy ezekből már alig maradt a központibb helyen található üzletekben, én is úgy vadásztam le az utolsó darabot. Nemrég megújultak a L'Oréal Infallible kétfázisú rúzsok, amik közül a 700 Boundless Burgundy színt hoztam el. A héten jártam egy DM sajtóeseményen, ahol kinéztem magamnak a Rimmel Magnif'eyes paletták egyik új összeállítását, ami a 006 Wow Edition névre hallgat, és már ott eldöntöttem, hogyha találok belőle, akkor féláron tuti elhozom - és szerencsém volt. A Nature Box márkáról sok jót hallottam mostanában ismerősöktől, ezért vásároltam egy avokádós tusfürdőt, és egy sárgabarackos sampont. Amire nem volt kupon, azok az Isana szárazsamponok, viszont csak ajánlani tudom ezt a verziót teljes áron is. 


A Müllerben leginkább ételeket vettem, de becsúszott azért néhány szépségápolási termék is. A fürdősók mindegyike újdonság számomra, ahogy a Fa Mousse & Oil kókuszos tusolóhab is - bár ezt elég sok bloggernél és videósnál láttam már az utóbbi napokban. A tégelyes Carmex sosem maradhat ki, és vettem egyet a Catrice Brow Colorist szemöldökformázóból is tartalékba, mert az első használat után hatalmas kedvenc lett. Végül pedig az Essence Glow To Go bronzosító lapok kerültek a kosaramba, amire csak szimplán kíváncsi vagyok.

Ennyi lett volna tehát, ami mennyiségben jóval kevesebb, mint a korábbi alkalmakkor, viszont a nyári hónapokban elég sok mindent vásároltam, így sok újdomság vár még kipróbálásra. 

11 megjegyzés:

  1. Teljesen egyet értek Veled! (-: Az amolyan "fogyó eszközökből" és is vásárolok ilyenkor, mint dezodor, fogkrém, stb, próbálom úgy időzíteni, hogy ilyenkor esetleg többet veszek, de nem halmozom fel, és ha áll itt két bontatlan nem is veszek..... Azt gondolom ésszerűen is ki lehet használni. Persze gondolom itt arra mennek rá, hogy sokan gondolják azt, hogy ez meg az féláron van milyen olcsó és megveszik, holott nincs is rá szükség.... Régen én is hajlamos voltam impulzus vásárolni valamit, ma már szerencsére nem. (-: A tömeget nagyon nem bírom, így csak a drogériásakat használom ki, ott nálunk sosincs nagy tömeg. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szinte már csak drogériába járok ilyenkor, meg a H&M-be beugrok, de ott mindig ugyanazokat veszem, póló, zokni :D Azért is vettem most kevesebb sminket, mert úgy feltankoltam legutóbb szempillaspirálból és korrektorból, hogy azóta is van még :D

      Törlés
  2. Szerintem mindenkinek a saját dolga, hogy ki használja-e az ilyen kuponos napokat, vagy sem. Lehet ésszel is vásárolni nem csak esztelenül költekezni. De ha még az utóbbi eset is áll fenn, akkor is szíve joga, hogy mit vesz. Persze lehet mondani, hogy fogyasztói társadalom, de azért e tekintetben erősen kezdők vagyunk mi még a tőlünk nyugatabbra lévő országokhoz, Amerikáról nem is beszélve.
    Egyébként szerintem az első pár kuponos napján mindenki ész nélküli, legalább egy kicsit, de később úgyis rájön, hogy mivel jár a legjobban, és tudatosabbá válik.
    Nekem pl. nagyon bevált a nyáron vásárolt Fructis Hair food, de mivel csak két hete fogyott el inkább megvártam a Glamour-napokat, mert tudtam, hogy van rá kupon, és elhasználtam egy maradék fél flakon hajbalzsamot, amit a csomagolása miatt nem annyira szerettem.
    Sminket én sem nagyon vettem, csak egy P2 pirositót a Rossmannban egy palettát a Pupában (de ehhez nemcsak hogy 30%-os kupon volt, még ajándék szemceruza is járt), meg egy Essence palettát a Müllerben. Ez utóbbinak pl. kimondottan örülök hogy így csak 2600 forintba került, mert még nem barátkoztunk össze maradéktalanul. 🙂
    A többi dolog mind a hasznos kategória, amit vettem, sőt kedden megvettem a Joyt, és azt is figyelembe vettem, hogy abban milyen kuponok vannak.
    És azt is sikerült megállni, hogy ruhát vegyek. 🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan.
      Melyik palettát vetted meg az Essence-től? Nézegettem, hogy most vannak ilyen nagy palettáik a Catrice-szel együtt, de nem voltak valami izgalmasak, szóval nem vettem meg egyiket sem :D

      Törlés
    2. Az Eye Flirt party look palettát. Elég furcsa egy paletta mert a swatch nem tűnt rossznak, sőt de a szemre valahogy nagyon nehezen mászik fel, pedig többféle ecsettel is próbáltam. Viszont egész jó lett a végeredmény, és alappal 9 órán keresztül mozdulatlan volt utána lemostam.
      Nem tudom. Összességében a L'Oréal Berry much love palettánál jobb vásár volt, csak amikor van Urban Decay, ABH és Too Faced palettám is, akkor nem nagyon értem néha magam hogy minek még Essence is. Bár az ember sosem tudatja, hogy mikor talál kincset, a Catrice Blurred lines trendkiadása például főnyereménynek bizonyult számomra.

      Törlés
    3. Na igen, pont arra gondoltam, amikor azt írtam, hogy uncsi, bár ezer hasonló színem van, úgyhogy úgy nem nehéz annak lennie :D

      Törlés
  3. Egyetértek veled mindenben. :) Azt mondjuk sosem fogom megérteni, hogy miért süllyednek sokan ilyenkor USA Black Friday szintre azért, hogy tudjanak venni három fogkrémet, meg öt Adidas tusit, esetleg egy Maybelline korrektort. Mert sajnos tényleg sok ilyet láttam idén is, hogy tolakodnak, lökdösődnek, veszekednek az eladókkal, hogy miért csak három darab tusfürdő van abból amit ő kinézett.
    A másik, amiből szerencsére idén és már tavasszal is egyre kevesebbet látok, az a bloggereknél vloggereknél ez a "legyen minél nagyobb a kupac, hogy lássátok én mennyi mindet vettem" jelenség, amikor a három öblítő, a wc papír, a tamponok, a papírzsepi és még sorolhatnám minden ott figyel kettő sminktermék meg három fogkrém mellett. Sokan azzal védekeznek, hogy de hát azt is akkor vette. Igen, akkor miért nem rakod ki az év összes wc papír vásárlását az instádra? :D Szerencsére szerintem sokan rájöttek, hogy ez inkább ciki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom, amikor bemegyek, hogy vegyek valamiből egyet, erre üres a polc, mert más felvásárolta szó szerint az egész készletet...bár ki tudja, lehet, hogy ők napi ötször fürdenek, és ezért elfogy a harminc flakon tusfürdő :D

      Törlés
    2. A Dove testradírt én is imádom, de sajnos nem volt már belőle, mire pénteken és tegnap eljutottam vásárolni. Azokat a fürdősókat meg kell majd néznem a Müllerben. :)

      Törlés
  4. diákmunkáztam pár éve egy Rossmannban, esküszöm, még ha csúnyán is hangzik, de a vásárlók nagy százaléka egy hülye, bunkó p*cs. :D komolyan, hogy veri a pultot, mert éppen abból elfogyott, mit ő kinézett, meg hát persze az eladó a hülye, aki a kasszában áll, mert mondjuk nem arra érvényes a kupon, amire a vásárló hitte, vagy csak 1 db vásárlása esetén él, stb. :D a kereskedelmi éveim alatt utáltam meg az embereket, a boltokat, és lettem antiszociális szerintem. :D manapság nekem a vásárlás kész nyűg, tortúra és szenvedés. nem bírom a tömeget, mikor birka mód keringenek, nem néz semerre csak bolyong, neked jön, rálép a lábadra.... pont emiatt a glamour napokat is lerendezem kb. fél óra alatt, és ennyi. könny dolgom van, csak dm rossmann és müller van itt, Pestre nem érné meg elmennem ruhák miatt, mert a kedvezményt elutaznám, szóval... a drogériákban gyorsan letudom, ami kell és már jövök is. régen én is minden szrt megvettem, mondván, hogy "húú alverde 50% sose fogom használni de csak ennyibe kerül!!!" :D manapság nem, inkább lekorlátozódok háztartásbéli cuccokra, illetve ami épp fogyóban van, de alapjáraton is megvenném. pl micellás víz, púder, ilyesmik. szerintem amúgy idővel a legtöbb ember kinövi azt, hogy mindent megvegyen, csak mert kupon van rá. és talán a legtöbben akkor - ahogy én is - mikor saját kereset lesz, és jobban megbecsüli a pénzét, mint mikor mondjuk kapott a szüleitől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden tiszteletem basszus a kereskedelemben meg a vendéglátásban dolgozóké, én tuti, hogy nem tudnám csinálni, vagy legalábbis egy nap után kirúgnának, mert beszólnék minden hülyének :D

      Törlés