2017. december 28., csütörtök

Decemberi kedvencek | 2017

Elérkeztünk a 2017-es év utolsó kedvences bejegyzéséhez, mivel az egész éves kedvencekről majd csak januárban tervezek megemlékezni. Idén is minden hónapról készült ilyen poszt, egy sem maradt ki, bár nem volt nehéz tartani a rendszert, ugyanis ez az egyik kedvenc sorozatom, így ha valaminek, akkor ennek bérelt helye van. Őszintén szólva megkönnyebbüléssel tölt el, hogy vége ennek az évnek, amit ha egy szóval kéne jellemeznem, az egészen biztosan a csalódás lenne, rengeteg minden és mindenki okozott ilyesmit idén, de ez nem ennek a posztnak a témája. 


Testápolási termékek tekintetében nálam is előkerültek a melegebb, téliesebb illatok, tusfürdők közül emiatt legtöbbet a két limitált Yves Rocher illatot használtam. A Meseerdő Gyümölcsei egy fanyar, bogyós illat, míg a Hófehér Vanília egy kicsit maszkulin, fűszeres vanília. Újra elővettem a TBS Hawaii Kukui testápolót, ami isteni illatú, és jól hidratál, mivel mostanában rettentően száraz a bőröm szinte mindenhol. A Nivea Q10 Plus C éjszakai hidratáló egy meglepetésdobozban volt, magamtól nem vettem volna meg, viszont igencsak pozitív csalódás volt, ugyanis úgy veszem észre, hogy szereti a bőröm, a legtöbb este ezt kenem fel, de mivel nem régóta használom, túl sokat még nem tudok mondani a hosszú távú hatásáról. Mivel a szorgalmi időszak végével többet vagyok itthon, ezért gyakrabban szakítok időt arra, hogy feltegyek egy arcmaszkot, vagy hajpakolást, ezutóbbihoz pedig mostanában a Coconutoil Cosmetics hajregeneráló olaját használom körülbelül hetente-kéthetente, aminek látom is a jótékony hatását. Féltem, hogy néhány alkalomra lesz csak elég, mivel elég picike üvegben kapható, de a cseppentős kiszerelésnek köszönhetően gazdaságosan adagolható. 


A tubusos The Ordinary primer sikerén felbuzdulva nemrég megvettem a High Spreadability Fluid Primert is, amiről hallottam hideget-meleget, nekem viszont szerencsére nagyon bejött, csodásan terülnek rajta a termékek, és összességében is tartósabbá teszi a sminket. Az utóbbi hónapokban engem is elkapott a highlighter láz, rengeteg fajtát kipróbáltam, és decemberben a PUPA Collection Privée limitált kiadásának highlighterét szerettem a legjobban. Erről is olvastam különféle véleményeket, és tudom, hogy a benne található csillámok miatt sokan nem szeretik, engem viszont ez nem zavar. Szintén ebből a kiadásból lett az enyém a Luxury Copper árnyalatú szemhéjpúder, ami szerelem volt első látásra annak ellenére, hogy mostanában inkább palettákat vásárolok, illetve használok. Visszatérő kedvenc a Maybelline Brow Precise Fiber Filler szemöldökformázója, amiről korábban tesztet is írtam már. Egy kis időre most a fiókba került, de rá kellett jönnöm, hogy semmit sem szeretek ennyire. Ami viszont újdonság, és kis túlzással még a csapból is ez folyik a megjelenése óta, a L'Oréal Paradise Extatic szempillaspirál. Végre valahára nálunk is kapható, és tervezek róla részletesen írni, ezért most nem is szólnék róla többet, de azt hiszem sejtitek, mi a véleményem, ha helyett kapott ebben a bejegyzésben. 

Véletlenül bukkantam rá a Lauren Mae Beauty néven futó YouTube csatornára, és elég volt egy videót megnéznem ahhoz, hogy fel is iratkozzak. Lauren elég más szemszögből közelíti meg a sminkelés és a videózás témáját, mint általában a beauty guruk, ami számomra nagyon szimpatikus, és sokszor elgondolkodtató, érdemes ránézni. 

Karácsonykor elég sok filmet néztünk, a Reszkessetek betörőket gondolom mondanom sem kell, de sok év után újra láttam a Holt költők társaságát és a Dennis, a komiszt is, ez utóbbira nem is emlékeztem, hogy ennyire szórakoztató. Na meg persze a Harry Potter sorozat, ami minden egyes alkalommal kötelező, ha adják a tévében. 

A hónap történése egyértelműen az volt, hogy elkezdődött a vizsgaidőszak, és bár korántsem szabadultam még meg a tanulnivalóktól, azért örülök, hogy nem kell egész napokat bent töltenem az egyetemen. Decemberben zajlott a rövidpályás úszó EB is, amit természetesen végig figyelemmel követtem.

Kedvenc dalok:
Rascal Flatts - Bless The Broken Road

Bár úgy tervezem, hogy még január elseje előtt lesz egy poszt, most szeretném megragadni az alkalmat, hogy nagyon boldog új évet kívánjak mindannyiótoknak. Köszönöm szépen az egész éves támogatást, sokat jelent, mivel sosem rejtettem véka alá a közösségi médiával és a blogolással kapcsolatos aggályaimat, és sokszor tényleg csak a ti kedves kommentjeitek és üzeneteitek ösztönöztek a folytatásra :)

9 megjegyzés:

  1. A Paradise Extatic (a fejemben mindig Lash Paradise...) milyen a Maybelline LS-hez képest? Nagyon megszerettem az utóbbit, hála neked.
    Nekem végtelenül szimpatikus, ahogy a social mediához viszonyulsz és hogy nem vagyok híve a kultuszteremtésnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Hasonló a kettő eléggé, de a Maybelline-t még mindig egy picit jobbnak tartom, feltűnőbb a végeredmény, viszont a L'Oréal jobban szétválaszt szerintem, és természetesebb a hatása.

      Törlés
    2. Hmm... ha találok belőle G-napokon, lehet, hogy megveszem. A Baby Rollból csak a tesztert próbáltam ki, érdekes lett az eredmény, örülök, hogy nem vettem meg kipróbálás nélkül.
      Bocsi, azt akartam írni az előző kommentben, hogy "nem vagy híve".

      Törlés
  2. A L'Oréal spirált én is nagyon megszerettem. :)
    A Room nekem könyvben jobban tetszett. Hasonló témában láttam most a Berlin szindrómát, az nagyon bejött.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, hallottam hogy a könyvben csak a kisfiú nézőpontja van, és emiatt durvább. A Berlin szindrómáról viszont még nem hallottam, úgyhogy utánanézek :)

      Törlés
  3. A Paradise spirált én is nagyon szeretem, bár ha azt akarom, hogy a szempillaspirál kicsit se maszatolja össze a szemem alatti bőrt, akkor még mindig a Clinique Lash Power spirálhoz nyúlok, bár az nem csinál annyira látványos eredményt, mint a L'Oréal.
    Monókat én is már csak a Pupától vásárolok, de hát némelyik annyira gyönyörű...
    Örülök, hogy a Nívea krém bejött, én még nem próbáltam.

    Neked is nagyon boldog új évet kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem festem az alsó szempilláimat egyáltalán, úgyhogy szerencsére nem volt még szinte egyik spirállal sem olyan gondom, hogy maszatolt volna :D Most gondolkodtam, hogy szét kéne szednem néhány palettámat, és csak azokat a színeket megtartani valami mágneses megoldással, amit tényleg használok is, de rájöttem, hogy az én nemlétező kézügyességemmel ez nem egy jó ötlet :D

      Törlés
  4. A Coconutoil Cosmetics hajregeneráló olaját lehet meg is nézem magamnak, a hajvég szőkítés ugyanis tropára vágta a hajamat, bár ezen már lehet, csak az olló segít. A The ordinary arcápolói közül most már tényleg muszáj leszek valamit kipróbálni :D
    A Holt költők társaságát nem olyan rég néztük meg, ez is amolyan alapmű, ami eddig kimaradt az életemből. A Harry Pottert a TV adástól függetlenül kezdtük nézni, de ismét rájöttem, nagyon messze van a könyvektől :( A szobát pedig olvastam, nekem nem lett a ledvencem, szóval még az is lehet, a filmet is megnézem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, az enyémre is ráférne az olló, de mivel nem vagyok hajlandó nem-derékig érő hajjal élni, ezért inkább próbálom megtegetni :DDDD A Harry Potternél én is elkezdtem magyarázni apának hogy ez meg az történik, mire mondta, hogy de ezek a filmekben nincsenek benne...akkor jöttem rá, hogy csomó mindent tényleg kihagytak belőlük a könyvekhez képest :D

      Törlés