2023. szeptember 1., péntek

Aktuális arcápolási rutinom - Hidratálókrémek | 2023

Az aktuális arcápolási rutinomról szóló sorozat végére értünk, az utolsó részben a hidratálókat mutatom meg. Jelenleg négyet használok, amelyek közül egyet már ismerhettek korábbi bejegyzésekből, a többit pedig idén fedeztem fel.

A L'Oréal Revitalift Filler Micro-Epidermic Hyaluronic Acid Plumping Water Cream hidratálót (ezt mondd ki egy levegővel) papírforma szerint nem kellene szeretnem, mert olyan tipikus szilikonos, csúszós, hialuronos érzete van a bőrön, ami mégis kellemes. Talán az is szerepet játszik ebben, hogy az csomagolásának köszönhetően nem érez rá késztetést azt ember, hogy túl sokat vigyen fel belőle, egy pumpálásnyi bőven elég belőle a teljes arcra. (A tégely tetejét kell megnyomni, ezáltal belenyúlás nélkül, higiénikusan adagolható a krém.) Az állaga miatt én kizárólag éjszakára használom, vagy akkor, ha csak itthon vagyok és tudom, hogy nem fogok sminkelni, mert szerintem elcsúszkálnának rajta a termékek. A Neutrogena Hydro Boost Water Gel hidratálóval kapcsolatban egyelőre csak a régi formuláról tudok nyilatkozni, az újat még nem próbáltam, de tervben van. Azért is vagyok szomorú, hogy változtattak rajta, mert évek óta ez volt az abszolút kedvenc arckrémem, vissza sem tudnám idézni, hány tégellyel használtam el belőle, és szuper drogériás alternatíva volt a Clinique Moisture Surge hidratálóra.

A Pem Delian The Patron hidratálót nyáron is szerettem használni, mert könnyű, vizes állaga van, de ősszel és télen fogom majd gyakrabban elővenni, mert a melegebb időben kicsit túl soknak éreztem az arcomon, hagy maga után egy érezhető réteget. Hasonló a helyzet az Elyn's Lab Peptide Cocktail krémmel, ami a négy jelenleg használt hidratálóm közül a legtestesebb állagú. Tavasszal, amikor nagyon száraz volt az arcom életmentő volt, de az utóbbi hónapokban nem viseltem volna el magamon. Ezek közül mindkettő illatmentes, a L'Oréal és a Neutrogena tartalmaz illatanyagot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése