2022. július 20., szerda

Ajánló | Előadók, akiket nem érdemes kihagyni a 2022-es Szigeten

Idén két év kihagyás után újra Sziget, és már alig várom, hogy visszatérhessünk! Ebben az évben szerintem a VOLT fellépőlistája ütősebb volt, legalábbis számomra, azonban a Szigeten viszont szinte csak olyan előadók lépnek fel, akiket korábban még nem láttam élőben. 


Remi Wolfról először valamikor 2020-ban, egy iPhone reklám kapcsán hallottam, mert az ő egyik dalát használták fel hozzá, azóta pedig nagyon befutott, miatta érdemes lesz korán kimenni az első napon. 

Csütörtökön a Giant Rooks és Alice Merton nagyjából egyidőben játszanak majd két színpadon, amit kicsit sajnálok, mert így futkosós lesz a kora este, utána pedig jön a Bastille, akiket igaz, hogy már kétszer láttam szintén a Szigeten, de mindig szuper hangulatot csinálnak. Kings of Leonról néhány éve lemaradtam, mert ha jól emlékszem, enni voltunk helyette, úgyhogy idén ezt is be tudom majd pótolni. 

Bastille, Sziget Fesztivál 2014 (saját fotó)

Alfie Templeman-t nem hiszem, hogy túl sokan ismerik itthon, pedig érdemes odafigyelni rá. A 2014-es Stromae koncert valószínűleg sajnos sokaknak élénken él az emlékezetében, aki ott volt, idén azonban már a nagyszínpadon játszik majd. Mindennek ellenére utólag sajnáltam azért, hogy akkor kihagytam, úgyhogy nagyon boldog lettem, amikor megláttam a fellépők között. 

Szombati a szokásos pihenő lesz, hogy vasárnap újult erővel vethessem bele magam a koncertekbe, kezdve Sigriddel és a Platon Karataevvel, akiket nemrégiben ismertem meg, utóbbi ráadásul egy magyar zenekar és a VOLT-on hallottam őket először. A Tame Impala bár nem a legnagyobb kedvencem, de kíváncsi vagyok rájuk élőben, főleg, mivel ritka egy ilyen jellegű zenekart a nagyszínpadon látni.

Csakúgy, mint Sopronban, itt is az utolsó napot várom a leginkább. Sajnos az Inhaler és Sam Fender koncertje szinte egyszerre kezdődik, az Arctic Monkeys pedig remélem, hogy nem hozza ránk ismét az apokalipszist, mert amikor legutóbb, 2018-ban az utolsó napon játszottak, úgy leszakadt az ég, hogy órákra egy napernyő alatt ragadtunk. Az a koncert egyébként feledtette, hogy néhány évvel korábban a VOLT-on mennyire felejthető koncertet adtak, és remélem, hogy ezek után pozitív marad a mérleg. 

Arctic Monkeys, VOLT Fesztivál 2014 (saját fotó)

Augusztus 10. és 15. között tehát ismét a fesztiválozásé a főszerep, Instagramon biztos rengeteget fogok posztolni róla, előre szólok. ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése