2020. április 13., hétfő

Személyes | 10 beauty érdekesség rólam

Ez a bejegyzés már hónapok óta a piszkozatok között volt, de eddig nem sikerült 10 tényt összeszednem magamról, hogy elkészüljön. Mostanra viszont megembereltem magam, gondolkodtam egy kicsit rajta, úgyhogy íme. 


Egy ideje már nem használok arcmaszkokat. Sokáig mondhatni rávettem magam, mert mindenkitől azt hallottam, hogy milyen nyugtató feltenni egy arcmaszkot és milyen jó a bőrnek, de rá kellett jönnöm, hogy engem inkább idegesítenek. A fátyolmaszkokat alig vártam, hogy levehessem magamról, ráadásul az összes kétszer akkora volt, mint a fejem, az összes többinél pedig utáltam, hogy le bénázni kell a lemosással. Kivételt képeznek a nem lemosható maszkok, amik inkább intenzív hidratálók, azokat szeretem.

Szinte mindig kádban fürdöm. Csak akkor szoktam zuhanyozni, ha éjszaka érek haza és gyorsan ágyba akarok kerülni. Nem tudom, miért alakult így, gyerekként is mindig kádban fürödtem, és megmaradt. 

Nem bontok ki egyszerre több ugyanolyan kozmetikumot. Ez leginkább a tusfürdőkre, testápolókra, samponokra, balzsamokra, szempillaspirálokra és egyéb nem színes termékekre vonatkozik. Sokan furcsán néznek rám, amikor megtudják, hogy bloggerként ezt az elvet vallom, hiszen így például az újdonságokat sem biztos, hogy azonnal ki tudom próbálni, mivel hiába veszem meg, nem bontom ki addig, amíg más el nem fogy. Ugyanakkor viszont nem szeretnék beleesni abba, hogy mondjuk 7-8 félig elfogyott szempillaspirált kelljen egyszerre kidobnom, mert beszáradtak, vagy már nem higiénikus őket használni.

Szelektíven gyűjtöm az elfogyott termékeket. Tavaly kaptam egy kérdőre vonó emailt ezzel kapcsolatban - nem csak én egyébként, másoknak is elküldték -, ami akkor eléggé felidegesített, mivel mi itthon mindent szelektíven gyűjtünk, így természetesen a lehető legtöbb szépségápolási termékem csomagolását is kimosom és szétválogatom, miután elfogyott, de sosem gondoltam, hogy erről bárki felé is beszámolási kötelezettséggel tartozom. De igen, a termékek lefotózása után minden megy a maga helyére. 

Sosem nyúlt kozmetikus az arcomhoz. Járni jártam már kozmetikusnál, de akkor is csak a lábamat gyantázta le. Tény, hogy szerencsésen megúsztam olyan komolyabb bőrproblémák nélkül, amihez szükségem lett volna rá. 

Érzékeny vagyok a szalicilsavra. Talán néhányan emlékezhettek rá, hogy tavaly nyáron hónapokon át szenvedtem a szemeim alatt ekcémával, orvosnál is voltam vele, szteroidos krémmel kentem, de azóta sem tudni pontosan, hogy mitől lehetett. Miután viszont elmúlt, észrevettem, hogy ha szalicilsav tartalmú kozmetikumot használok, akkor néhány órával később - akkor is, ha már lemostam -, a korábbi ekcémás helyeken újra kipirosodik, ég és viszket a bőröm, így valószínűleg összefügg a kettő. Érdekes ugyanakkor, hogy samponokban például semmilyen hatással nincs rám, és a Bioderma Sébium Pore Refiner krémre sem reagál így a bőröm, pedig abban is van.

Munkába mindig, otthonra soha nem sminkelek. Kivétel mostanában, hiszen home office-ban vagyok, és azért hiányzik a dolog. Összességében viszont nem bírom elviselni, ha itthon smink van rajtam, amint hazaérek valahonnan, az az első, hogy lemosom.

Utálom, ha ki vannak festve a körmeim. Körülbelül 3 éve használtam utoljára bármilyen körömlakkot, pedig régebbről még van itthon egy csomó. Béna is vagyok a lakkozásban, de főként egyszerűen idegennek érzem a kezem magamtól kifestett körmökkel.

Régebben volt fekete hajam. A blog indulásakor már pont szerettem volna megszabadulni tőle, mostanra pedig már semmi sem látszik belőle. Soha nem lett leszívva, leginkább lenőtt, meg én próbáltam aszkorbinsavval kiszedni a színt párszor, és valójában nem is fekete volt tervben, de a sötétbarnából az lett.

Nem szeretem a ragyogó bőrt. Sok embertől hallom - köztük "elismert" hazai beauty influencerektől is -, hogy a matt bőr nem szép, a matt ajkak is kimentek már a divatból, és mindenkinek sokkal, de sokkal jobban áll a ragyogó, "dewy" smink, de nekem az nem tetszik magamon. Highlightert persze szoktam használni, de nem kenem fel mindenhova, és azt kijelenteni, hogy a matt bőr csak természetellenes és csúnya lehet, szerintem hülyeség. 

Volt olyan ezek között, amiről már tudtatok? :)

2 megjegyzés:

  1. Ah, én sokszor hülyén érzem magam beauty bloggerként, de alapvetően én is igyekszem elhasználni egy adott fajta terméket, mielőtt kibontanám a következőt.. :D De azért ritkán megesik. A ragyogó bőrrel pedig hasonlóan érzek, max egy kis highlightert viszek fel, de én alapvetően matt bőr és rúzs párti vagyok - lehet, nem vagyok így divatos, de akkor is ez tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már azt is hallottam, hogy ráncosnak és öregnek néznek ki az emberek matt bőrrel. :D Hát nem tudom, soha még csak hasonló kritikát sem kaptam senkitől. :D :D :D

      Törlés