2018. május 20., vasárnap

Újdonságok egy percben

Igen, már megint egy új sorozat :D Mivel nem feltétlenül szeretnék minden általam újonnan kipróbált termékről külön tesztet írni, a kedvencek között pedig tényleg csak az adott hónapban legjobbnak ítélt kozmetikumokat láthatjátok, ezért úgy gondoltam, hogy időről-időre összeszedek néhány olyan újdonságot, amelyet vagy először próbálok ki, és / vagy a piacon is új, és röviden beszámolok róluk - ténylegesen röviden, csak az alap információkra koncentrálva, valamint arra, hogy végeredményben mit gondolok róluk, innen is az "egyperces" cím.



Catrice High Glow Mineral highlighter: egyik legnagyobb előnye hogy hatalmas adag elég jó áron, ugyanis 2000 forint alatt van. Kicsit porol, vagyis inkább száll, amikor az ecsetre kerül, és aki a "csak" csillámos highlightereket, az valószínűleg ezt sem fogja, mivel ebben vannak csillámok, de szerencsére nem nagyok, engem egyáltalán nem is zavarnak. Az árnyalat szerintem eléggé univerzális, ezüstös fényű, kicsit rózsaszínes tónusú. Aki még csak ismerkedik a highlighterekkel, vagy nem vágyik kifejezetten feltűnő arcfényre, annak bátran tudom ajánlani. (Swatch található róla a poszt végén.)


Miss Sporty Can't Stop The Volume szempillaspirál: előre lelövöm a poént, nem is lesz róla éles kép, ugyanis semmi extra igazából. Hosszít, kicsit dúsít, szép fekete, de összességében természetes hatású pillákat csinál. Hagyományos sörtéi vannak, és abból sem a kemény fajta, így aki hajlamos arra, hogy a spirál keféjével szemen szúrja magát, annak ajánlom, ugyanis ezzel kábé lehetetlen. Nem kenődik, nem pereg, nem lett a kedvencem, de egyáltalán nem rossz.

Catrice HD Liquid Coverage Precision korrektor: a hagyományos Liquid Coverage korrektor kifejezetten bőrhibákra kifejlesztett változata. Sokan szóvá tették, hogy az eredeti folyékony verziónak mennyire erős illata van - tényleg -, na, ennek egyáltalán nincs semmilyen. Valóban precízen lehet vele dolgozni, és fedése is elég erős, viszont rajtam még a legvilágosabb 010 Light Beige szín is besötétedik annyira, hogy feltűnő legyen - pedig egyébként passzolna a bőrszínemhez - ezt a poszt végén található színmintán látni is fogjátok - emiatt sajnos csak olyan alapozókhoz tudom használni, amik kicsit sötétebbek a bőrömnél.


Catrice Make Up Transformer Drops - Waterproof: ígérete szerint amibe csepegteted, az vízálló lesz. Én eddig még csak alapozóba kevertem, és bár nem álltam be utána a zuhany alá, az biztos, hogy tartósabbá tette a sminkem, és sokkal szebben terült az alapozó - pedig ez elvileg nem feladata. Kíváncsi leszek, hogy nyáron a 40 fokban hogyan teljesít majd.

Catrice Make-Up Freezing Spray: ez egy sminkfixáló, ami az Active Warrior trendkiadásban jött ki, és elképesztően izgatott voltam miatta. Kár volt, ugyanis sajnos nem nyűgözött le. A sminkfixálókat általában én a sminkelés legvégén a teljes arcomra felfújom, nem is szokott velük gond lenni, ez viszont valamilyen módon, vagy valamelyik összetevője miatt konkrétan teljesen leolvasztotta a szemsminkem, két másodperc alatt beült a ráncokba, pedig szemhéjalapot is használtam. Még sosem történt velem ilyen. Másrészt mentolos, emiatt legalább fél órán át bizsereg tőle az ember arca és a szeme is, ami nem éppen a legkellemesebb érzés.

The Body Shop Coco Calming arcpermet: többfunkciós termék, én szoktam önmagában hidratáló helyett fújkálni a melegebb napokon, de smink fölé is használtam már, mindkét módon bevált. Elképesztő finom a permet, ez biztosan nem fog arconköpni, és az illata is kellemes kókuszos. Nyilván nem hidratál úgy, mint egy arckrém, de nekem szérum fölé néha ennyi is elég. A sminket nem fixálja, de nem is teszi kevésbé tartóssá, ráadásul az esetleges poros hatást is megszünteti.


Maybelline Brow Precise Micro Pencil szemöldökceruza: kevésbé fogy, mint a Catrice hasonló ceruzája, viszont drágább is, én féláron vásároltam. Pigmentált, jó vele dolgozni, a végén levő kefe is szuper, egyedül a színével van bajom, mert a középső, Soft Brown árnyalat kicsit sötétnek bizonyul, de szerencsére van belőle egy ennél világosabb, szőkéknek készült szín is. Egészen vékony vonalakat is lehet vele húzni - a lenti képen rendesen rányomtam, hogy látszódjon valami belőle -, mert bár megfelelően krémes, mégis jól kontrollálható.

Színminták

Ezeket az újdonságokat próbálgattam mostanában, remélem tetszik ez a rövidebb, tömörebb formátum, és így remélhetőleg minél több terméket be tudok majd mutatni akkor is, ha nincs lehetőségem róluk egyesével írni. 

2 megjegyzés:

  1. Én a Catrice korrektorában azt kifogásolom, hogy szinte ugyanaz a formula mint az eredeti camouflage csak sokkal kevesebb mennyiség, ugyanazon az áron. Akkor már jobban megéri a másik, azzal is lehet apró pöttyöt tenni. Mondjuk a pici ecset tényleg praktikus.

    VálaszTörlés