2018. április 4., szerda

Nosztalgia | Kozmetikumaim a blog előttről

Nemrég egy anyával folytatott teljesen véletlenszerű beszélgetés alkalmával eszembe jutott, hogy mennyire szerettem egy dezodor illatát akkor, amikor általános iskolába jártam. Innen aztán elindult a nosztalgiavonat, és elkezdtem visszakeresgélni, hogy mik voltak azok a termékek, amiket tiniként, még a blog elindulása előtt használtam és imádtam. 


Az egész a Rexona For Teens dezodoroktól indult, amiknek akkoriban kicsit más volt a csomagolása, mint ami a képen látható, de a fun spirit illatra nagyon is emlékszem, az volt a kedvencem, és néha még mindig eszembe jut. A hatása visszagondolva nem volt az igazi, de én esküdtem rá 13-14 éves koromban. Hajápolás tekintetében voltak hatalmas bakik, egyik közülük a got2b Straight On 4 Days hajegyenesítő-hővédő spray volt, amit talán még a mai napig is lehet kapni, de azóta a közelébe sem néztem. Rettentően alkoholos volt, és végeredményben nem csinált semmit, pedig annyira akartam, hogy működjön. A másik ilyen termék a Sunsilk Silky & Straight termékcsaládja - látszik, hogy hajegyenesítés mániában szenvedtem akkoriban -, mondanom sem kell, hogy ezek sem működtek, csak vettem őket, mert hittem benne, hogy fognak. Amit többször is újravettem, és arcápoláshoz kapcsolódik, az a Neutrogena Spot Stress Control bőrradírja volt, amit szintén lehet még kapni a mai napig, és valóban jól is működött, szerettem. Ebből egyébként mostmár van egy másik termékvonal is, ami Spot Proofing névre hallgat, és főleg a tisztító emulziójuk érdekel belőle. Amit viszont nem, az a mindenki által imádott Gold Cacao Pack arcmaszk, néhány használat után a kukában is landolt. 
És akkor a sminktermékek...szerintem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy az első sminkjeim mind a Miss Sportytól voltak. A So Matte púder és a Just Clear átlátszó szempillaspirál voltak a legelső sminktermékeim, utána pedig a So Clear korrektort is használtam. Persze egyik sem illett színben a bőrömhöz, mivel ajándékba kaptam őket, de nagy szorgosan használtam mindet. Az átlátszó spirált egyébként utána még évekig újravettem szemöldökzselé gyanánt, és tudom, hogy sokan a mai napig használják ilyen célokra. Nagy népszerűségnek örvendett a Rimmel Stay Matte alapozója, de nem csodálom, hogy megszüntették, nagyon nem jött be. Nem tudom emlékeztek-e még a Max Factor Max Effect Cube szájfényekre, de bennem élénken él az emlékük. Egy piros árnyalat volt meg belőle, és igazából egyáltalán nem volt rossz. Pigmentált volt, és viszonylag tartós is, de ha jól emlékszem, elég gyorsan megromlott. Az egyetlen termék, amit a mai napig hibátlannak értékelek, az a MAC Painterly Paint Pontja volt, amit szemhéjalapként vettem meg Dorka (ex-Dorkasminkel és Otthonka) ajánlására, és jópár évig hű társam volt, tökéletesen végezte a dolgát, és a mai napig szívesen használnám.

Írjátok meg, hogy nektek mik voltak az első sminktermékeitek, vagy mely kozmetikumokra esküdtetek fiatalabb korotokban, kíváncsi vagyok, imádok nosztalgiázni! :)

14 megjegyzés:

  1. Rimmel Stay Matte alapozója itt is megvolt, én valamiért imádtam, de nem tudom már miért. :D
    Nekem volt egy Oriflame szempillaspirálom, de az első és legnagyobb kedvencem a Maybelline Colossal lett.
    Stiftes korrektorok közül az Aura korrektora volt a kedvenc és az évekig tartó szerelem egészen addig, amíg meg nem újították.
    Púderből és alapozóból még Ingrid Cosmetics Mineral Silk And Lift volt, az alapozó volt ami tönkre vágta a bőrömet, de azért én kitartóan használtam egészen 18 éves koromig, mert csak az fedte el a csúnyaságokat, utána átálltam a Maybelline Affinitone alapozójára.
    Nem is tudom még mi volt. Lady Ann és Aura szemöldökceruzára emlékszek még, meg egy ősrégi Rimmel rúzsra, amik még kedvenceim voltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra emlékszem, hogy eléggé megosztó alapozó volt, volt, aki imádta, és volt, aki utálta :D
      Na ezek azok a márkák, amik szerintem felénk nem voltak, bár a Lady Ann mintha derengene, meg talán Ingridet is lehet / lehetett kapni erre-arra, csak én sose futottam bele :D

      Törlés
  2. A kétezres évek elején voltam tini, sok más társammal együtt a saját bőrünkön tapasztaltuk a kozmetikai ipar fejlődését - szó szerint. Alkoholos Tini Tonic, OXI, Impulse deó, Gabi babafogkrém, ezeken nőttünk fel.
    Nem a távoli múlt, de akkoriban nem volt internet, és nem volt ekkora kínálata az üzleteknek. Anya csak Helia-D-t használ(t) mindenből, és ma is csodaszép a bőre. Samponból az ikonikus WU2-re emlékszem. :)
    Sminktermékekre viszont nem emlékszem, mik voltak az elsők, ami érdekes, mert mindig is szerettem mindenféle piperét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Impulse deo kapcsán jutott eszembe az egész amúgy, anyának megmutattam egy testpermetet, mire azt mondta, hogy hát ennek Impulse illata van, és elkezdünk rákeresni, hogy melyik fajta lehetett az :D A Gabi babafogkrém még nekem is megvan, de szerintem utáltam már akkoriban is, a tinitonik meg ezek hálistennek kimaradtak, megúsztam az arclemaratást :D
      WU2 istenem, na arra én is emlékszem, de ötletem sincs, hogy használtuk-e valaha, szerintem nem...:D Anya múltkor megtalált magánál ilyen őőőősrégi Avon pirosítókat, simán a kilencvenes években vehette őket, és semmi bajuk basszus :D

      Törlés
  3. Jaj, nagyon jó volt ezt a bejegyzést olvasni :) Nekem talán anno az Avon Color trend púdere volt az elsők között, nagyon szerettem (alapozó nélkül használtam?!), de a legelső sminktermékem biztos, a Miss Sporty fekete szemceruzája volt :) Aztán bejött a fekete szemhéjpúder mellé, és körülbelül ennyiben ki is merült első tini éveim nagy sminkelése :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, sokáig én is csak önmagában használtam a púdereket, alapozó, korrektor, semmi sem volt :D Miss Sporty szemceruza, jaj, nekem is az volt, olyan pandaszemeket kreáltam vele, hogy csuhaj...:D

      Törlés
  4. Sunsilk, Rexona girl, Got2Be, Rimmel Stay Matte nekem is megvoltak. Amire még emlékszem: Miss Sporty tubusos szájfények, a Maybelline Great Lash szempillaspirál, L'Oréal True Match alapozó még a régi, Garnier Pure arctonik, Oxi arctonik, Garnier önbarnító még az Essence Sun Club önbarnító, Mexx Very Wild parfüm, MAC Hello Kitty sminkcuccok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na a Maybelline Great Lash emlékszem hogy mindenkinek kábé az első volt, na hát én akkor próbáltam ki először, amikor már rég sminkeltem :DDDD Ó a Mexx parfümök mekkora cuccok voltak egy időben, nekem mondjuk sose volt egy sem, csak az is utána, amikor már lecsengett a trend :D

      Törlés
  5. Hű, látszik, hogy én más gerenáció vagyok. :D Talán mond valamit az a márka, hogy Constance Carroll. Nekem ilyen szemceruzám volt elsők között, és sok körömlakkom is. Mystic rúzsom (akkor jött divatba lila színben is) és pirosítóm is volt. A rúzsból létezett színváltós is, olyanom nem volt. :D És sok Yves Rocher termék, katalógusból lehetett rendelni, mint manapság az Avont. Nekem is "jólesett" nosztalgiázni. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mond bizony, csak nem emlékszem honnan :D Volt Yves Rocher akkoriban is???? Na erről nem tudtam! :D

      Törlés
  6. Húú, nekem az első sminktermékem, amire emlékszem, és ráadásul nagyon szívesen, az egy sminkesdoboz volt. Unokatesóm akkoriban (20 éve) költözött ki az USA-ba, és küldött nekem egy Covergirl sminkesdobozt. Volt benne több szín szemhéjfesték, szempillaspirál, rúzs, pirosító, púder, sőt egy szuper színű rúzs is. Bár nem ismertem a márkát (akkor még internet sem volt), nagyon szerettem azt a készletet, jól passzoltak a színek, és a minősége is jó volt. Csak hosszú évekkel később, Tyra Banks Topmodell leszek c. műsorában láttam újra a márkát, és akkor tudtam meg, milyen menő cuccom volt nekem. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, a Covergirl amúgy a mai napig jó márka kint, sajnálom is, hogy nálunk nem kapni, mondjuk állítólag itthon a Max Factor a megfelelője, de ezekben sosem hiszek :D

      Törlés
  7. A Neutrogena arcradír nekem is kedvencem volt régen, de azért még most is úgy gondolom, hogy nem rossz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is, és ha nem fogynának ilyen lassan az arclemosóim, akkor még az is lehet, hogy újravenném :D

      Törlés