2016. március 27., vasárnap

Teszt | A legjobb samponom?! - Vitalcare Natural Bio sampon és Luxury Argan spray balzsam

A Vitalcare termékeket már január környékén kiszúrtam a DM-ben, izgatták is a fantáziám, de végül nem ruháztam be egy termékbe sem. Aztán körülbelül egy hónapja váratlanul érkezett a sajtóanyag, és lehetőségem nyílt kipróbálni egy sampont és egy fújós balzsamot. Őszintén nem vártam semmi extrát, ezért alaposan meglepődtem azon, hogy mit sikerült nyújtaniuk - pozitív értelemben.


Mivel olasz márkáról van szó, a hátuljukon levő kis matricán kívül sehol nincs rajta magyar szöveg. A csomagolás egyszerű, letisztult, sokkal jobban szeretem a kemény flakonokat, mint azt, ami össze-vissza nyomódik, főleg samponok terén.



A samponnak érezhetően kamillás illata van, amit alapvetően nem szoktam szeretni - nem, még akkor sem, ha így hívnak -, de ezesetben kifejezetten tetszik. Átlátszó, színtelen és elég folyékony, kicsit zselés állagú. A leírás szerint nem tartalmaz agresszív habzást fokozó anyagokat, és a Sodium Laureth Sulfate helyett valóban Sodium Coco Sulfate van benne, ami az előzőnek egy kevésbé tisztított változata és kókuszból származik, szerkezetre azonban ugyanolyanok, így nálam ugyanolyan jól felhabzott, mint bármelyik másik sampon. (Kémiaóra vége.) Használat közben semmi extrát nem éreztem, de ami utána következett, azt sosem gondoltam volna: még a hajmosás utáni harmadik napon sem kellett szárazsampont használnom. Aki régóta követ, az tudja, hogy milyen régóta célom ezt elérni valamivel, és most úgy tűnik, megtaláltam, amivel sikerül. Számomra nagy plusz, hogy szilikonmentes is - ezen kívül nem tartalmaz színezőanyagokat, polietilén-glikolt, vazelint és parabéneket -, mert általában a szilikonos samponoktól gyorsabban zsírosodik a hajam, de a jelenlegi állapotot még az ettől mentes termékekkel sem sikerült elérnem. 
A spray balzsamtól kezdetben féltem, mert eddig még sosem hagytam ki a rendes, hajban hagyható balzsamokat mosás után. (A tévhitekkel ellentétben egyébként nem csak jó kis fogyasztói termék, és mindössze azért szükséges, hogy puhává és kifésülhetővé tegye a hajat, hanem a megfelelő pH értékét is visszaállítja, valamint lezárja a kutikulákat.) Azonban most bátor voltam, és kipróbáltam, hogy mi történik, ha mosás után törölközőszáraz hajra csak ezt fújom fel jó alaposan kondícionáló gyanánt. Az állaga egyébként olyan, mint egy híg balzsamé, az illata pedig leírhatatlan, kicsit fodrászos. Meglepve tapasztaltam, hogy nagyon jól működött, semmivel sem éreztem szárazabbnak tőle a hajam, ugyanakkor nem is zsírosított, pedig jó alaposan körbefújkáltam vele a fejemet. Tartalmaz többek között panthenolt, keratint és 6 féle olajat (argán, jojoba, lenmag, abesszin tátorján, búzacsíra, ligetszépe), ráadásul az összetevőlista elején. Ha csak késő este jut időm hajat mosni, vagy nincs kedvem sokat pepecselni, a legjobb megoldás, de száraz hajra is fújtam már, ha éppen gyorssegélyre volt szükségem.
A márkát a DM-ben vagy a Takemeshop webshopban találjátok meg, a sampon 250, a balzsam 200 ml, és mindkettő 1899 forintba kerül. Kicsit drágább ugyan, mint az "átlag" drogériás hajápolók, de én biztosan be fogok még ruházni legalább a samponra, annyira bevált.

Ti megtaláltátok már A Tökéletes sampont? 
Minden hajmosáskor szoktatok balzsamot használni?

6 megjegyzés:

  1. Hmm ez de jól hangzik. Majd megnézem itt Romániában lehet-e kapni. :)
    A Garnier fructis szilikonmentes samponjait váltogatom, viszont most rendeltem az Yves Rocherből. Kíváncsi leszek az mit tud. Balzsam gyanánt egy nagy tubus Keratinos hajpakolásom van a Sericaltól. Az bevált és jóóó sokáig elég is lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem keratinos pakolásból a Kallos van meg, azt imádom, csak sosem fogom elhasználni :DDDD

      Törlés
    2. A kettő nem egy termékcsalád? az az óriási nagy kék/ciklamen tubusos nem?

      Törlés
    3. Aha, az van nekem is. Én ezt sosem tudom, hogy akkor most ugyanaz-e, vagy sem, eddig mindig külön vettem, de a latte pakolásnál is felmerült már több ízben ez a kérdés :D

      Törlés
  2. No, én bajban vagyok, mert azt hittem, megtaláltam életem samponját, majd jött egy másik, amelyik talán még jobb. merthogy mosás utáni első napon olyan dús a hajam, mintha körkefével direkt ügyködtem volna rajta, és csak a negyedik napon kell a szárazsampon is. Szóval most szerelem van, nemsokára írok is róla :-)

    VálaszTörlés