2016. március 5., szombat

Teszt | Avon Advance Techniques szárazsampon

Odavagyok a szárazsamponokért, a világ egyik legjobb találmányának tartom, mert rengeteg időt és energiát spórolhatunk vele, függetlenül attól, hogy hosszú vagy rövid hajunk van. Annak ellenére, hogy már megtaláltam a számomra legjobban működőket, mindig szeretek újabbakat kipróbálni, így nem volt kérdés, hogy az Avonét is tesztelés alá vetem.


A flakon mintázata igazán figyelemfelkeltő, eltérően a termékcsalád többi tagjától, mert azok általában semleges árnyalatokban pompáznak, és közel sem ennyire extravagánsak. Az illata alapján azonban ráismerhetünk, hogy ez bizony innen származik, tipikus Avon hajápoló illatú, elég erőteljes, sokáig érezni a hajban.


Általában a hajmosás utáni második napra kerül olyan állapotba a frizurám, hogy elkél némi segítség, és előfordul, hogy csak a következő napon szánom rá magam újra. Mint tudjuk, a szárazsamponok a bennük levő hintőporos-púderes szemcséknek köszönhetik a hatékonyságukat, amiktől ugyan fehér marad a haj, de a legtöbb néhány perc "állás" után teljesen eldolgozható, és csak a friss érzet marad utána. Ezért is volt meglepő számomra, amikor ezesetben kifújáskor szinte teljesen elmaradt a poros hatás, pedig rendesen felráztam a flakont, ezért csak sejteni tudom, hogy talán másfajta technológiával dolgoztak. Pont emiatt nem volt túl hatásos, muszáj volt bevetnem mellé egy másik szárazsampont is, mert önmagában nem bizonyult elégnek a kívánt eredményhez, kombinálva viszont meglepően dús hatást kölcsönöztek, számomra is rejtély, hogyan. Így egyébként még másnap is vállalható állapotba került a hajam, de önmagában nem volt működött.
A webshopban eredeti áron 1349 forintba kerül a 150 ml-s kiszerelés, ami utazáshoz jó lehet, ha valakinél beválik, de sajnos elég tetemes mennyiséget el kellett használnom a próbálkozásaim alatt, ezért nálam nem túl gazdaságos ekkora méret mellett.

Nagyon szerettem volna, ha beválik, és többeknél láttam, hogy rögtön kipróbálás után kedvenccé vált, ezért nem is értem, nálam mi lehet a probléma. Mindenesetre időről-időre azért majd ismét próbálkozom vele, és ha bármilyen változást tapasztalok, frissítem a bejegyzést. 
Csalódtatok már termékben, ami mindenki más számára bevált?

8 megjegyzés:

  1. Rengeteg olyan termék van, amiről mások ódákat zengenek és csoda hatással bírt náluk, rám pedig vagy hatástalan (jobb esetben). Egyébként száraz sampont nem használok, inkább hajat mosok, mert valahogy nem tetszik ez a beporozom megoldás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg is halnék, ha hazaesnék este nyolcra, és még hajat kéne mosogatnom, meg kivasalni :D Főleg hogy szárítgatni mindennél jobban gyűlölöm, pont elég az heti két alkalommal is :D

      Törlés
  2. Háromnaponta hajat mosok, ok, most rövidebb a hajam, 15 centit vágattam a derékig érőből, de én annyira szeretem a friss hajat, hogy inkább megmosom, akkor is, ha nem megyek sehová, zavar, hogy zsíros és nem áll úgy, ahogy kellene, a vasalás is csak 3 napig tart. Igen, a fodrász szerint sem jó ez a hajmosás gyakoriság, de nem bírom a száraz sampont, áram van, víz van :) Mióta olajozom a hajam, valami miatt öt perc a szárítás, rövidebb, mint korábban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, hát igen, nekem naponta vasalós a dolog, ha azt akarom, hogy normálisan álljon, összefogni meg utálom, mert olyan fejem lesz tőle, mint egy szopottgombóc :D Azt meg már feladtam, hogy olyan sampont találjak, amivel 4-5 napig is vállalható marad.

      Törlés
  3. Csalódtam benne, hiszen direkt megrendeltem, hogy tudjak mit mondani a vásárlóimnak, ám kipróbálás után hatalmas csalódás ért... Mindent megfelelően csináltam, majd amikor ráfújtam, bemasszíroztam , akkot ilyen összeragadt hajérzetem volt, ami kívülről nem látszott, de hozzáértem és kb mintha 8 flakon hajlakk lett volna a hajamon... Inkább mosom 2-3 naponta a hajam :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor te is jól jártál vele :/ Szerencsére nálam semmi plusz érzet nem volt, csak egyszerűen nem nézett ki jobban tőle a hajam. Durva, hogy mennyire mások vagyunk, mert nagyon sokan meg imádják.

      Törlés
  4. Megfogadtam, hogy ha szárazsampon, akkor Batiste, abban nem csalódhatok. :))

    VálaszTörlés
  5. Igen, lassan én is így leszek :D Bár most vettem egy Baleát, és kifejezetten jó, szóval talán visszatér a hitem, de ez mellényúlás volt sajna.

    VálaszTörlés