2023. május 5., péntek

Áprilisi kedvencek | 2023

Nem írnék hosszú bevezetőt ehhez a bejegyzéshez, mert egyébként is bő lére eresztettem, vannak bőven termékek, úgyhogy nézzük, miket használtam leggyakrabban az előző hónapban. 

Meglepően sokáig nem kellett újravennem a Bioderma Nodé DS+ sampont, de az utóbbi hetekben már éreztem, hogy nem az igazi a fejbőröm, ha csak sima samponokat használok, ezért újra beruháztam rá. A legutóbbi vásárlásom óta megváltozott a formulája is, olvastam is és ismerősök is említették, hogy nekik nagyon nem jött be, szerencsére én nem tapasztaltam semmi különöset, szerencsére néhány használat után már érezhető is volt a változás. A Garnier Fructis SOS Repair 10in1 hajápolót eddig is használgattam, felváltva más hajban hagyós termékekkel, de az utóbbi 1-2 hónapban tűnt fel igazán, hogy érezhetően puhább és könnyebben kezelhető a hajam, ha ezt kenem rá, simán lekörözi a drágább termékeket is. 

A Revox Just Daily Sun Shield fényvédő hatalmas sláger mostanában, nekem is bejött, áprilisban szinte csak ezt használtam az arcomra fényvédő gyanánt, maximálisan elégedett vagyok vele. Nem csípi a szemem, szuperül lehet rá sminkelni és még kicsit hidratál is, ugyanakkor egyáltalán nem nehezíti el a bőrt. Márciusban érkezett egy csomagom kipróbálásra az Elyn's Lab-től, ami egy magyar bőrápolási márka, és az alapítót, Evelint ismerem is rendezvényekről. Leginkább a fényvédőjükre voltam kíváncsi, amit még egyelőre nem sikerült teljesen letesztelnem, mivel kifejezetten matt hatású, az én bőröm viszont egyelőre még mindig regenerálódik a téli hideg után, inkább nyáron fogom szeretni. A Must Have lemosónak és a Peptide Cocktail hidratálónak viszont pillanatok alatt bérelt helye lett a rutinomban, a lemosót ráadásul a Geek & Gorgeous 101 Jelly Joker mellett használom, ami tényleg minden tekintetben tökéletes, a Must Have-et viszont jobban szeretem használni például a FOREO arctisztító gépemmel. A Peptide Cocktail egy könnyed, mégis jól hidratáló krém, nyáron lehet, hogy kicsit túl soknak fogom már érezni, mostanában viszont mindig ehhez nyúlok. Az Elyn's Lab termékek megrendelhetők a márka saját webshopjából, illetve már eddig is kaphatók voltak elég sok DM üzletben, de hamarosan minden DM-ben beszerezhető lesz a teljes termékportfólió. 


Szó szerint heteken át kajtattam az új Catrice 18H HD Matte púderalapozó után, végül a Müllerben találtam rá. A 010W árnyalatot vettem meg belőle, ami a tökéletes árnyalat nekem jelenleg, és ennél még létezik egy eggyel világosabb is, bár nem az összes szín kapható itthon belőle. Erős közepes fedése van, jól rétegezhető, nem emeli ki a száraz részeket és szépen kopik napközben. Az AVON Precious Earth krémes szemfesték Ethereal Skies árnyalatban szinte tökéletes dupe-ja a Fenty Beauty Killawatt highlighter Sand Castle árnyalatának, amit én eddig is szemhéjpúderként használtam. Sajnos ezt már nem lehet kapni, de nem bánnám, ha valamilyen formában visszahoznák ezt az árnyalatot, mert gyönyörű pezsgős-bronzos, nagyon fényes szín. A Sugarpill Fun Size palettát Glambotról sikerült beszereznem mindössze néhány dollárért szinte érintetlenül, nagyon régóta vágytam már rá, de a hivatalos oldalról vagy Beautylish-ről horror áron lehetett volna csak hozzájutni áfával és szállítással együtt. Pasztell paletta létére nagyon pigmentált, szerintem egészen különleges színek vannak benne, a bal alsóhoz hasonló például egyáltalán nincs a kollekciómban, úgyhogy amióta csak megérkezett, ezt nyúzom. A Catrice Calligraph Artist tusokkal is úgy jártam, mint a púderalapozóval, de végül csak sikerült rátalálnom, a 020 Ocean Flirt árnyalat pedig egyedülálló a drogériás kínálatban és a minősége is szuper. A kialakítása megegyezik a Calligraph Pro fekete tuséval, amit addig tervezek újravenni, amíg csak kapni lehet.


Nagyon keveset tudtam a The Last of Us-ról azelőtt, hogy elkezdtem a sorozatot, és amúgy féltem is, hogy nem fog tetszeni, de néhány nap alatt ledaráltam az egész első évadot. Még az sem zavart, hogy néhol kicsit vontatott volt a történet az én ízlésemnek és sokáig nem történt semmi különösen izgalmas, a látványvilág és az atmoszféra kárpótolt, bár a befejezésen eléggé felhúztam magam. Elkezdődött a Mellékhatás második évada is (egyelőre csak az RTL+ felületén lehet nézni előfizetéssel, szerdánként jön az új rész), már nagyon-nagyon vártam, többek között azért is, mert 2021 nyarán pont ott forgattak néhány jelenetet, ahol dolgoztam és pont bent is voltam akkor. Az első részben annyi történés volt rögtön, hogy szinte egy teljes évadra elég lett volna és még most sem ült le, úgyhogy nagyon várom minden héten az új epizódot. 

Kedvenc dalok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése