2022. június 1., szerda

Új termékek a hajápolásomban #27

Megint – vagy talán még mindig – hajápolás lázban égek, legszívesebben az összes újdonságot, ami csak elém kerül megvenném és kipróbálnám, de azért igyekszem visszafogni magam, ráadásul lassan ismét rám férne egy fodrászlátogatás is. 

Garnier Fructis Vitamin & Strenght szérum: száraz és nedves hajon egyaránt szoktam használni, de legtöbbször mostanában hajvasalás után, hajvégápoló olaj helyett teszek belőle a hajamra 1-2 pipettányit. Nagyon könnyed, vizes-géles állagú, szinte lehetetlen túl sokat feltenni belőle, igazi gyorssegély a hajnak és az illata is isteni.

Alverde szárazsampon: Skinlatte Klaunál láttam először Instagramon és a következő DM túrám alkalmával rögtön meg is vettem. Elsősorban a citrusos illata fogott meg, illetve az, hogy a hagyományos hajtógázas megoldás helyett por állagú, ami egy pumpás fejjel adagolható. Nálam nem igazán működik úgy, hogy rögtön a hajtöveimre fújom, mivel a pumpa nem teríti szét eléggé a szárazsampont és eléggé véletlenszerű, hogy mikor mennyit fúj ki, úgyhogy a kezembe szoktam tenni belőle és úgy dolgozom bele a hajamba. Az illata tényleg friss, natúr jellegű, és ami számomra eléggé fontos, hogy egyáltalán nem tolakodó. Van némi dúsító hatása és elég mattá teszi a hajat, de nem rossz, főleg, ha valaki nem szívesen vásárol spray kiszerelésű termékeket. 

FOAMIE Berry Brunette szárazsampon barna és sötét hajra: ahogy az előbbiekből is feltűnhetett, mostanában vadászom az olyan szárazsamponokat, amik por állagúak és könnyebben szállíthatók, mint a flakonosak, erre teljesen véletlenül bukkantam rá. Nagyon meg vagyok elégedve vele, tényleg frissen mosott hatásúvá teszi a hajat, könnyen eldolgozható, illata gyakorlatilag nincs, bár papíron málnavirágosnak (?) kellene lennie. Ez a változat barnás-szürkés árnyalatú, de létezik belőle szőke hajra való is. Utazásokkor biztosan ezt fogom magammal vinni.

L'Oréal Elseve Hyaluron Plump hajpakolás: Instagramon említettem nemrég, hogy az Olaplex Nº8 Bond Intense Moisture Maskot nem nagyon übereli nálam semmi, mert az eddig általam próbált hajápolók közül egyedül az képes arra, hogy a következő hajmosásig puhán tartsa a hajamat. Nem sokkal azután próbáltam ki először ezt a terméket, és alig hittem el, de többé-kevésbé sikerül hasonló hatást produkálnia. Nyilván az Olaplex egy szabadalmaztatott cucc, meg egészen más kategória is, de ennyi pénzért abszolút megéri kipróbálni, ha ti is azzal küzdötök, hogy 1-2 nap elteltével már sprőd és száraz a hajhosszotok. 

Ebből a négyesből tehát mindent ajánlok kipróbálásra, de ha választani kellene a két szárazsampon közül, akkor mindenképpen a FOAMIE-t választanám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése