2020. október 27., kedd

Teszt | Skinsmart újdonságok (Geek & Gorgeous, EVY Technology)

A Geek & Gorgeous – ami egy magyar márka, alapítója pedig az ex-Krémmániás Judit  az egyik kedvenc arcápolási márkám, szinte mindent próbáltam már tőlük. Amikor megtudtam, hogy érkezik egy arclemosó és egy hidratáló tonik is, szinte azonnal, a megjelenéskor megrendeltem mindkettőt. Nem sokkal később lehetőségem adódott kipróbálásra is választani egy-két terméket a Skinsmart webshopjából, így ezeket az újdonságokat egyben mutatom most be. 


A most bemutatott termékek mindegyikéről elmondható, hogy nem tesztelték őket állatokon, illetve teljes mértékben színezék- és illatanyagmentesek.

Geek & Gorgeous 101 Jelly Joker arclemosó: egy ideje már ritkábban nyúlok a habzó lemosókhoz, inkább a géles, balzsamos verziókat preferálom, ezért is örültem meg, hogy ez is ilyen. Eléggé emlékeztet a The Ordinary Squalane Cleanserre, ami hatalmas kedvencem, de elképesztő gyorsan fogy, ráadásul az elmúlt hónapokban szinte sehonnan sem lehet megrendelni, mindenhol készlethiányos.

Sminklemosásra is használom, a vízálló szemhéjtuson és szemceruzán kívül mindent lehoz, és a szememet sem csípi, ami hatalmas pluszpont. Többektől hallottam, hogy pont az állaga miatt nem érzik utána kellően tisztának a bőrüket, én viszont kifejezetten örülök, hogy nincs utána semmilyen kellemetlen, húzódó érzés. 

Az összetevőlistájába, ahogy a G&G termékektől már megszokhattuk. 2690 forintba kerül a 150 ml-s kiszerelés, ami jóval kiadósabb, mint a The Ordinary – amiből 50 ml kerül ennyibe –, úgyhogy nem is kérdés, hogy melyiket fogom ezentúl újravenni. 

Összetevők: Water, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Propanediol, Methyl Gluceth-20, Poloxamer 184, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Panthenol, Allantoin, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerina

Geek & Gorgeous 101 Liquid Hydration tonik: korábban nem használtam tonikot, nem éreztem szükségesnek a rutinomban, ezzel viszont úgy gondoltam, hogy teszek egy próbát, mivel a plusz hidratálás sosem árt, főleg ősszel és télen. 

Nem vagyok hozzászokva az ennyire folyékony termékekhez, ez pedig gyakorlatilag olyan, mintha vízzel kenegetném az arcom. Éppen ezért nem használok hozzá vattát, csak a kezembe locsolom, és úgy paskolom bele a bőrömbe. (De lehet, hogy áttöltöm majd egy fújós flakonba.) Az állagának köszönhetően szinte azonnal beszívódik, a hidratáló hatása viszont azonnal érezhető, a legmelegebb nyári napokon szerintem önmagában is elég lesz. Amióta ezt kombinálom a meglevő szérumjaimmal, hidratálóimmal, szinte egyáltalán nincsenek már száraz részek vagy foltok az arcomon. 

A 110 ml-s kiszerelés 1990 forintba kerül belőle. 

Összetevők: Water, Panthenol, Peg/Ppg/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Sodium PCA, Diglycerin, Urea, Hydrolyzed Rice Protein, Sorbitol, Lysine, PCA, Allantoin, Lactic Acid, Tocopherol, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

EVY Technology Daily UV Face Mousse SPF30: sosem használtam még hab állagú fényvédőt, sőt, egészen idáig nem is tudtam, hogy létezik ilyen. A fényvédőkre, naptejekre nagyon háklis vagyok, mert utálom, ha egy termék zsíros, csúszós érzetet hagy a bőrön, ez viszont szerencsére nem ilyen, ráadásul még alkohol sincs benne.

Körülbelül két diónyi mennyiséget szoktam eloszlatni az arcomon, és 1-2 perc után már sminkelhetek is rá: nem kukacosodik, nem csúszkál, és nem hagy fehér réteget sem. Egy kis ideig minimálisan ragad, de utána ez az érzet is eltűnik, főleg, ha alapozót, korrektort is visz fel rá az ember. Mivel ősszel kezdtem el használni, és nem teszteltem tűző napon, a fényvédelemről nem annyira tudok beszámolni, de remélem, hogy tavasszal és nyáron is hatásos lesz. 

A 75 ml 6990 forintba kerül, azonban a márka saját becslése szerint egy flakon több, mint kétszer annyi használatra elegendő, mint egy hagyományos állagú, ugyanakkora kiszerelésű fényvédő. Létezik 50 faktoros változata is, ami valamivel drágább. 

Összetevők: Aqua, Butane, Propylene Glycol, Octocrylene, Ethylhexyl Isononanoate, Stearic Acid, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Palmitic Acid, Isobutane, Butyl Methoxydibenzoylmethane, VP/​Hexadecene Copolymer, Dipropylene Glycol, PVP, Polysorbate 20, Ethylhexyl Triazone, Triethanolamine, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Sodium Hyaluronate, Sodium Palmitoyl Proline, Caprylic/​Capric Triglyceride, Dimethicone, Nymphaea Alba Flower Extract, Hydrolyzed Silk, Glycerin, Allantoin, Propane, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Collagen, Sodium Ascorbyl Phosphate, Butylene Glycol, Tetrasodium Glutamate Diacetate

EVY Technology UV/Heat Hair Mousse SPF30: szintén hab állagú, szintén UV sugárzástól (és 210 °C-ig a hőtől) véd, csak éppen hajra. A leírás szerint hajban hagyható balzsamként és dúsító-formázó habként is használható, ami abszolút igaz, nekem még kicsit túl sok is a dúsító hatása. 

Az első alkalommal egy teljes tenyérnyit oszlattam el a nedves hajamon mosás után, ami nem volt jó ötlet, mivel nagyon ragadt utána, kivasalni is lehetetlen volt. Később egy diónyi mennyiséggel próbálkoztam, és ez bizonyult a tökéletes mennyiségnek, bár még így is túlzásnak érzem a dúsító hatását, jobban szeretem, ha inkább selymes és könnyed a hajam. Tartás nélküli, lelapuló hajra azonban jó választás lehet, én is inkább akkor fogom bevetni, ha kifejezetten dús, szépen formázott frizurára vágyom. 

A 150 ml-s kiszerelés 6490 forintba kerül belőle. 

Összetevők: Aqua, Butane, Propylene Glycol, Alcohol Denat., Propane, Polyurethane-14, Isobutane, Dimethylpabamidopropyl Laurdimonium Tosylate, Oryza Sativa (rice) Bran Oil, Brassica oleracea Italica Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Niacinamide, Tocopheryl Acetate, Calcium Pantothenate, Sodium, Ascorbyl Phosphate, AMP-Acrylates Copolymer, Polyquaternium-4, Laureth-4, Polysorbate 20, Panthenol, Butylene Glycol, Sodium Starch Octenylsuccinate, Maltodextrin, Pyridoxine Hydrochloride, Aminomethyl Propanol, Lycopene, Xanthophyll, Silica, Citric Acid

Összességében mind a négy termékkel elégedett vagyok, egyedül a hajápoló az, amivel finoman kell bánni a legjobb eredmény érdekében. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése