2018. április 7., szombat

Szerzemények #40 | Drogériás újdonságok Németországból

Voltam olyan szerencsés, hogy néhány hete egy Németországban élő ismerősöm által még az itthoni megjelenés előtt hozzájutottam néhány Catrice újdonsághoz, és egyéb drogériás termékhez, valamint a napokban egy szintén német webshopból rendelt csomagom is megérkezett, ezeket mutatnám most be még így a Glamour-napok előtt. Azóta a Catrice tavaszi-nyári szortimentje már itthon is elérhető, úgyhogy a kuponos napok alatt lecsaphattok a most bemutatott termékekre, direkt azért időzítettem így a poszt megírását. 


Kint már kaphatók a Maybelline Superstay Matte Ink folyékony rúzsok új, Un-Nude névre hallgató árnyalatai. Sajnos nem tudom, hogy ezeket lehet-e majd kapni nálunk is, de azért felsorolom a színeket fentről lefelé, ha ránéznétek - a kép nem színhelyes, úgyhogy mindenképp keressetek rá, mielőtt esetleg megveszitek: 75 Fighter, 70 Amazonian, 95 Visionary, 90 Huntress. Két olyan Tetesept fürdősóra is lecsaptam, ami itthon nem kapható, mindkettő a Detox fajtából van, az egyik pure, a másik pedig green névre hallgat. A Catrice-től megvettem a Holo To Prisma, illetve a Dewy Wetlook highlighter sticket, illetve a Prime & Fine Dewy Glow fixáló spray-t. A por állagú Precious Pigments pigmentek közül a 030 Purple Fiction árnyalatot választottam, és kíváncsi lettem a Dewy Eye Gloss Penre is, ami elméletileg vizes hatást kölcsönöz a szemhéjnak, ezt még nem mertem bevetni. A HD Liquid Coverage korrektorból kijöttek egy vékony fejű, kifejezetten bőrhibákra kitalált változattal, ami igazából csak kiszerelésében különbözik az eredetitől, ajakra való termékek közül pedig a Prisma Chrome rúzsok 040 Blue and Berry's árnyalatát, illetve a Pure Pigments Lip Lacquer 060 Deep Sea Navy árnyalatát választottam, amiből a képen és élőben sem látszik túl sok, mivel sötétkék, és a tubuson a felirat is fekete. Ezutóbbit csak azoknak ajánlom, akik szeretik a szájfényeket, mivel ezek gyakorlatilag színes szájfények, ebben a feltűnő színben viszont nem eléggé pigmentált, és a finishe sem tetszik, a leírásból azonban számomra nem volt egyértelmű, hogy ezek nem folyékony rúzsok.
A mono szemhéjpúderek 140 Secrets Of Le Chrome árnyalata nem újdonság, ellenben a MAC Blue Brown pigmentjének hasonmása, ezért már régóta vadásztam rá, a lila Essence szemceruza, valamint a két Party In The Bottle glitter pedig kifutó termékek voltak, ezutóbbiakat én nem a körmömre tervezem használni majd. 


Az új Active Warrior trendkiadás itthoni megjelenéséig sem tudtam várni, így megrendeltem a kinézett termékeket a kosmetik4less webshopból, ami hozzánk is szállít. Az oldalról annyit, hogy egy hétvége és húsvét is volt a rendelésem leadását követően, de még így is 11 nap alatt nálam volt a csomag, szuperül becsomagolva, semminek sem esett baja, szóval elégedett vagyok. Ebben a limitált kollekcióban a márka ígérete szerint minden termék szupertartós, én emiatt a Makeup Freezing Spray-re voltam a legkíváncsibb, de utána a púderre, illetve a primernek is használható "blurring" stickre is elcsábultam. Az Epic Sex-Proof Lip Ink  folyékony rúzsok elnevezését személy szerint nem tudom hova tenni, szerintem felesleges ilyen jelzőkkel illetni egy sminkterméket, de mindenesetre ezek közül a C01 AdREDaline színt választottam, ami egy korallos-narancsos árnyalat. Végül pedig rendeltem egy Sleek palettát is, amit egyáltalán nem terveztem, de a színei csodásak, ez a Del Mar Volume II limitált kiadásból származik.

Ezeket fogom tehát mostanában próbálgatni, és ha már lesz valamiről kialakult a véleményem, akkor természetesen veletek is megosztom majd :)

4 megjegyzés:

  1. Jókat vásároltál, én leginkább a Catrice fixáló és a freezing spray-re vagyok kíváncsi.
    Mi a Húsvétot Belgiumban töltöttük, és bár kozmetikumot most nem akartam vásárolni, de egy Kruidvat üzletben, ami a helyi DM, mégiscsak voltunk. Inkább a városnézés mellett ruha vásárlás volt a cél, mert plus size vagyok, és van egy általam nagyon kedvelt márka, ami sajnos Magyarországra nem szállít, de Bruggében van üzletük.
    Végül a Kruidvatban egy 50-es fényvédő krémet vettem arcra, mert azok éppen akciósak voltak. Biodermal márka, itthon a Krémmánián sem szerepel, de az összetevői nem rosszak (kémiai). Vettem még egy Maybelline Superdrugban Stay 24h color kétvégű rúzst, Delicious Pink színben. Nagyon szép, de a tartósságát még nem próbáltam (a kézfejemen a minta még másnap is látszott, fürdés után).
    A másik, amit beszereztem, a L'Oréal Paradise szempillaspirál, amiből vettem egyet a reptéri shopban, ez ugyanolyan csomagolású, mint az itthoni, viszont a Kruidvatban lévő műanyag csomagolásban van, sőt primert is lehet kapni mellé. Én az itthonit is szeretem, de úgy hallottam, hogy a külföldi változat jobb, ezért is vettem meg. Bár én az INCI-ben nem látok különbséget (bár az arányok lehetne picit mások).

    Ja, tegnap végül én is megvettem a Burgundy bart, köszönhetően a Maybelline sminkesdobozos akciójának :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, Belgiumban nem tudom mi a helyzet, de Hollandiáról azt hallottam, hogy ott nagyon olcsók a sminkek, és mindig van valami akció :D Nekem a L'Oreal Paradise meglepően gyorsan beszáradt, pedig általában nálam ilyen nem gyakran fordul elő, előbb kidobom a spirálokat, minthogy elfogynának vagy beszáradnának, pedig biztosan bontatlan darabot vettem, de ezek szerint a formula ilyen.

      Törlés
  2. Én sem vagyok totálisan elégedett a L'Oréal Paradise spirállal, pont emiatt, de nekem annyira nincs gondom vele. Felkenem, aztán átfésülöm egy szempillafésűvel, és úgy már rendben van. Viszont nekem nagyon látványos a pilláimon, és még csak össze sem keni a szemhéjamat, órák alatt sem, ezért szeretem, a hibái ellenére is.

    VálaszTörlés
  3. Egyébként itt nem voltak olcsóbbak, a spirál 14,99 euró volt, tehát hasonló, vagy picit drágább az itthonitól.

    VálaszTörlés