2018. április 29., vasárnap

Áprilisi kedvencek | 2018

Beköszöntött a nyár...na jó, csak viccelek, de igazából lassan tényleg ez a helyzet, mostanában már simán pulcsi nélkül, rövidnadrágban lehet flangálni az utcán. Április egy meglehetősen húzós hónap volt több szempontból is, de emellett nagyon produktív - utálom ezt a szót -, úgyhogy van miről beszámolni - kozmetikumok tekintetében és egyéb kategóriában egyaránt. 


Anno, amikor még kapható volt, nagyon szerettem a Balea málnás tusfürdőjét, több flakonnal is elhasználtam belőle, amikor pedig nemrég megláttam, hogy visszatért, csak éppen citrussal vegyítve, tudtam, hogy ezt is imádni fogom. Ahogy beköszöntött a tavasz, elő is vettem, és azt hiszem, kell még belőle utánpótlást vennem, mielőtt kivonják. Hiába a meleg idő, a kezeim még most is igénylik a hidratálást, viszont a legtöbb kézkrémem, ami itthon van, mind elég masszívan őszi-téli illatú. A kézápoló habok nem számítanak újdonságnak, de valahogy a többi márka választéka nem nyűgözött le, az Essence verziójában viszont egyrészt nincs denaturált alkohol, másrészt az illata is isteni, valóban trópusi, gyümölcsös jellegű, és nem hagy ragacsos érzetet. A NIVEA Micellair Expert termékcsaláddal már találkozhattatok az Instagramomon, amiből a legnagyobb kedvencem a micellás víz. Ezt is írtam a posztban, de ez az első olyan drogériás sminklemosó, ami nem csípi a szemem, és nincs kellemetlen szaga. Visszatérő kedvenc a MAC Fix+, amiből évekkel ezelőtt már elfogyasztottam egy flakonnal, és terveztem is, hogy újraveszem, de mindig elmaradt. Amióta azonban újra a birtokomban van, rájöttem, hogy mennyire szeretem, és mennyire hiányzott, mivel ilyenkor tavasszal-nyáron gyakran úgy érzem, hogy az egyébként használt hidratáló krémeim túl soknak bizonyulnak a bőröm számára, és simán van, hogy csak ezt fújom fel helyettük a szérum után. Bár már kapható belőle különféle illat, az én kedvencem az Original, és ha lenne belőle parfüm, tuti vennék.


Kíváncsi voltam rá, de egyben féltem is kezdetben a L.O.V Aura Glow primertől, mivel szerintem már tudjátok, hogy én alapvetően abszolút matt bőr párti vagyok, a márka új termékei azonban eléggé felkeltették az érdeklődésem. Szerencsére a félelmeim alaptalanok voltak, mert ez egy szuper sminkalap, nincsenek benne látható csillámok, és azt sem tapasztaltam, hogy előbb fényesedne ki a bőröm, ellenben tökéletesen fent marad a sminkem egész nap, ha ezt használom alá. Alapozók tekintetében előkerült ismét a Rimmel Lasting Finish alapozóm, amit bár világosítanom kell, mert a létező legvilágosabb árnyalat is sötét az arcomhoz, viszont mindig újra és újra meglepődök, hogy mennyire jó termék is ez. Jól fed, tartós, és a nap végére sem érzem úgy, hogy undorító a sminkem, le kéne mosnom azonnal. Az előbb már említett L.O.V márka iránti kíváncsiságomat igazából a LOVillusion highlighter paletta termékfotói ébresztették fel - nem hiába. Kifejezetten feltűnő, színes highlighterek kaptak benne helyet - erről Instagramra szintén töltöttem fel képet korábban -, amiért én odavagyok, úgyhogy nem kellett csalódnom benne. Kipróbálásra érkeztek hozzám a Miss Sporty Designer palettái, amikben a festékeken kívül van még egy krémes szemhéjalap, tus, illetve highlighter is. A szemhéjalap sajnos nem vált be, viszont a másik két krémes rész, valamint a szemhéjpúderek tök jók szerintem, a képen látható összeállítás a 100 Nude Designer nevet viseli, ezen kívül még van belőle egy szürkés, füstös szemhez való is. Mostanában valahogy nem találok olyan fekete szemceruzát, ami automata, mindemellett viszont elég krémes, nem morzsálódik, jól pigmentált, és még tartós is. Jelentem, hogy a Bell Hypoallergenic márka kínálatában megtaláltam, pedig őszintén először nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lehet. Végül pedig egy rúzs került be az áprilisi kedvenceim közé, ami nem mást, mint a MAC Ruby Woo árnyalata, mini kiszerelésben. Hónap eleje óta mostmár nálunk is kaphatók a Little Mac kollekció darabjai, ez a szín pedig évek óta kívánságlistás már nálam, és nemrég majdnem megvettem teljes kiszerelésben, de szerencsére jött a hír ezekről. Tervezek róla külön tesztet, hiszen az első MAC rúzsomról van szó, de elöljáróban annyit elmondhatok, hogy bár az összes formuláról nem tudok nyilatkozni, de a Retro Matt számomra telitalálat, a szín pedig egyszerűen csodaszép. 


Egy ideje elhanyagoltam a Yankee Candle tartokat, és néhány hónapig nem égettem semmit, mostmár viszont ideje elővenni őket. A Sea Salt & Sage illat szerintem minden évszakban megállja a helyét, mert elég semleges, bár nem biztos, hogy mindenki kedvence lesz, mivel nem kifejezetten virágos, vagy gyümölcsös. Akkor szoktam ezt meggyújtani, ha nem vágyom semmi speciálisra, és nem szeretném, hogy az egész lakás illatozzon. 

YouTube tekintetében két viszonylag kicsi magyar csatornát ajánlanék. Az egyik Mimi-chan, aki egy Budapesten élő japán nő, és szerintem nagyon szórakoztatóan beszél a kulturális különbségekről, valamint az itteni tapasztalatairól - ráadásul magyar nyelven! A másik Dorkainplane, aki légiutaskísérő az Emiratesnél, ennek köszönhetően főként ilyen témájú videói vannak, valamint utazós vlogokat is készít. 

A bloghoz kapcsolódva áprilisban a szokásoshoz képest sok bloggereseményre voltam hivatalos, ami igencsak furcsa és szokatlan volt számomra. Jártam az Inglot boltmegnyitóján, a The Body Shop új testjoghurtjainak bemutató eseményén, a NIVEA micellás termékcsaládjának bemutatóján, valamint egy The Balm rendezvényen is. Ezekről sajnos a sulis teendők miatt idő és energia hiányában nem készült beszámolós poszt, csak Instagramra, illetve Facebookra írtam róluk egy-egy mini összefoglalót, de még egyszer ezúton is köszönöm a márkáknak a meghívást, nagyon hálás vagyok érte. 


És ha már suli, túl vagyok az egyetemi éveim egyik legnagyobb kihívásán: kész a szakdolgozatom! Vártam már a pillanatot, hogy végre kimondhassam, leírhassam, júliusban pedig remélhetőleg kézhez kapom a diplomám is.

Kedvenc zenék:
Drew Smith - Melee
Bleachers - Alfie's Song
The Killers - Spaceman
Mumford & Sons - Lover Of The Light

Remélem, hogy mindenkinek jól telik a négy napos hétvége, használjátok ki a jó időt, ha pedig dolgoztok, vagy tanulnotok kell, akkor hajrá! (Én is beadandókat és prezentációt fogok írni valószínűleg.)

2 megjegyzés:

  1. Én a Balea kézhabját használom, kb. semmire való, de ezt az essence-est lehet meg fogom lesni :) A Nivea új termékcsaládja pedig olyan jól hangzik!
    A szakdolgozatodhoz gratu! A képen nevettem, mondom olyan ‘furcsa a neved’ :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nem vettem meg a Baleát, amikor megjelent, mert utólag mindenki rosszakat mondott róla :D
      Tényleg viccesen néz ki a nevem (helye), ha hirtelen ránézek :DDDDD

      Törlés