2017. április 3., hétfő

Teszt | MARK Citrus arc- és testradír

Nagy testradír függő vagyok, rengeteg fajtát kipróbáltam már, és pár éve bizony engem is elkapott a láz, hogy készítek egyet magamnak kávézaccból és olívaolajból. Hát, mit ne mondjak, nem igazán jött össze a dolog, nem volt az igazi, úgyhogy inkább maradtam a jól bevált bolti termékeknél, de pár hete lehetőségem nyílt kipróbálni egy új natúr márkát, és kíváncsi lettem, mit tudhat. Többféle illatkombinációban árulnak testradírt, az én választásom - milyen meglepő - a citrusosra esett.



A marketing rendkívül szórakoztató, már a bemutató e-mail is egyes szám első személyben íródott, csakúgy, mint a termék cimkéje. A csomagolás talán nem a legpraktikusabb, de ettől függetlenül nekem nagyon tetszik, mert környezetbarát, visszazárható, és viszonylag kis helyet foglal. Én át szoktam tölteni egy tégelybe néhány adagot belőle a kád mellé, a többit pedig a szekrényben tartom, mert a csomagoláson is írják, hogy száraz, hűvös helyen tárolandó. Alapját a Robusta kávé adja, ezen kívül pedig mindössze barnacukrot, tengeri sót, mandulaolajat, kókuszolajat, E-vitamint, és citrus illóolajakat tartalmaz, tartósítószer és egyéb nélkül. A legmeglepőbb dolog azonban, hogy az illata engem abszolút a túrórudira emlékeztet, amit nem vártam a citrusokból kiindulva, de tetszetős.




Arcra és testre is alkalmazható, én azonban csak utóbbi területeken használom, mert elég erőteljes radírozó hatása van, az arcomat pedig inkább kémiailag hámlasztom. Pont megfelelően olajos állagú, ami elég ahhoz, hogy hidratáljon, de mégse hagyjon furcsa csúszós-ragacsos, lemoshatatlan réteget a bőrön. Az ezzel való fürdés nem éppen a legesztétikusabb élmény, mert a kávézaccból aztán mindenhova kerül majd, de őszintén szólva a hatásért abszolút megéri, ugyanis pihe-puha lett tőle a bőröm. Amivel kapcsolatban a házilag készített kávés testradír leginkább csalódást okozott nálam, hogy használat után egy furcsa kesernyés illatot éreztem magamon, ami ráadásul órákon át megmaradt, ezesetben viszont ilyet sem tapasztaltam.


Öt változatban kapható a webshopban: sima, csokis, kókuszos, mentás és citrusos, az áruk fajtánként változik 4900 forinttól 5200 forintig. A tasakok egyenként 200 grammosak, de nem spórolják ki belőle az anyagot, mert tele volt töltve. A rendeléseket GLS futárszolgálat szállítja, és jelenleg kétféle fizetési mód elérhető: utánvét vagy PayPal, de már a bankkártyás fizetésen is dolgoznak.

Összességében ajánlom, mert kelülbelül életem végéig elég lesz, valóban hatásos, és amit ígér, azt be is tartja. Nyilvánvalóan nem a legolcsóbb termékről beszélünk, de találkozni ennél drágább testradírokkal is a piacon, és ha valakinek fontos, hogy a testradírja természetes összetevőkből készüljön, de nem szeretne otthon pepecselni az elkészítésével, akkor érdemes lehet kipróbálnia. 

2 megjegyzés:

  1. Ejj, de guszta, és a túrórudi-illat is igencsak jól hangzik! Kíváncsi lennék, hogy a Stenders kávés-csokis-cukros radírhoz képest ez milyen, le tudná-e győzni a régi kedvencemet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól emlékszem rá nálad, akkor ez szerintem annál kevésbé olajosabb, de lehet, hogy érdemes lenne tenned vele egy próbát :)

      Törlés