2017. április 19., szerda

Tényleg megéri?! | Klorane Avoine szárazsampon

Rengeteg külföldi beauty videós lányt nézek, ezért óhatatlanul elcsábulok néha olyasmire is, ami a nyugati pénztárcához mérve olcsó, a mienkhez képest viszont már nem annyira. Így került képbe a Klorane márka is, azon belül is leginkább a szárazsamponjuk, amelyről mindenki áradozott, de amikor először rákerestem, és megláttam az árát, úgy voltam vele, hogy lehet bármilyen jó, én nem fogok ennyi pénzt kiadni egy flakon szárazsamponra. Aztán győzött a kíváncsiság, és végül mégis megrendeltem, mert úgy voltam vele, hogy úgysem hagyna nyugodni a gondolat.


A márkára alapvetően jellemző a letisztult, már-már gyógyszertári jellegű csomagolás, ami nem csoda, hiszen dermokozmetikumokat árul. A szórófej jól porlaszt, gyorsan és hatékonyan lehet vele dolgozni, ami viszont zavar, hogy termék illata a hajlakkra emlékeztet, ami nem a kedvencem, ráadásul elég erős is.


A szokásos szárazsampon érzetet hozza, hagy némi fehér réteget, amit én néhány percig hagyni szoktam a hajtöveken, hadd hasson, de ezután könnyen eldolgozható / kifésülhető, nem marad látványos. Ezután valóban a frissen mosott haj érzetét kelti, de ami a legérdekesebb számomra, hogy amíg az imádott Balea szárazsamponomat fél nap után azért nem árt újrafújni, addig ezzel akár két napig is kitolhatom a mosást anélkül, hogy visszazsírosodna a hajam. Ezt egyébként nagyjából az általam próbált Batiste változatok is tudják, de ezzel valahogy még szebb és frissebb a hatás. Kifejezett dúsítást ezen kívül nem veszek észre, de nem is várom el. Az fejbőröm nem viszket tőle, korpát sem okoz, pedig egyébként hajlamos vagyok mindkettőre, az összetevőket pedig ide kattintva olvashatjátok el.
Itthonra legegyszerűbben Notinoról rendelhető meg a 150 ml 3700 forint körüli áron, de van belőle utazó méret is, ami 50 ml, ha csak kipróbálnátok. Ezen kívül ami számomra még izgalmasabb, hogy szórós verzióban is megtalálható körülbelül ugyanennyiért, ami biztosan gazdaságosabb - nem mintha ez olyan gyorsan fogyna.

Összességében a pozitív csalódás ellenére még mindig elég túlárazottnak tartom, de vitathatatlanul jó és hatékony szárazsampon, csak nem magyar pénztárcához tervezték. A por változattal ennek ellenére valószínűleg fogok tenni egy próbát, mert bár a hintőpor is tökéletesen megfelel például utazáshoz, de úgy vettem észre, hogy annak sem túl tartós a hatása. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése