2017. április 24., hétfő

Teszt | Avon áprilisi újdonságok

Az Avon április újdonságai közül három merőben eltérő terméket választottam, hiszen lesz itt hajápolás, testápolás / illat, valamint lábápolás is. A testpermeten kívül a másik két dolgot direkt praktikus okokból szerettem volna kipróbálni, a tapasztalataim pedig igencsak pozitívak, ezért lássuk is őket részletesen. 


A testpermetben leginkább az illatkombinációra voltam kíváncsi, mert bár a "sima" csokis illatokat ki nem állhatom, fehércsokis terméket még sosem szagoltam, az eperrel kombinálva pedig pláne izgalmasnak tűnt. Elsőre egy marcipános, enyhén gyümölcsös alapillatot érezni rajta, ami elég erős, már-már émelyítő, de ez néhány perc múlva eltűnik, csak az édesség marad, meg persze az eper, amit én kifejezetten érzek is. A tartóssága átlagos, 2-3 órán át marad érezhető.
A kiszerelése 100 ml, tehát abszolút táskabarát, és teljes áron 999 forintba kerül. 

Hétköznaponként időhiány miatt nem szívesen pepecselek hajbalzsamokkal és pakolásokkal, ezért elkezdtem nem kiöblítendő termékek után nézni. Az Advance Techniques öblítést nem igénylő hajpakolást is pont emiatt választottam, mert általában szeretni szoktam az Avon hajápolókat. Maga a krém egy folyékony, csúszós állagú dolog, amiből bőven elég egy húszforintosnyi mennyiség még az én derékig érő hajamra is. Az illata fodrásszalonra emlékeztet, de szinte azonnal el is illan. Törölközőszáraz hajra viszem fel nagyjából egyenletesen, majd fésűvel alaposan eloszlatom, és jobb esetben hagyom magától megszáradni a hajam, vagy pedig rásegítek hajszárítóval. Mindkét esetben észrevettem, hogy megkeményíti a tincseket, de amint elkezdtem az egyenesítést, ez a hatás elmúlik, és hihetetlenül puhává és fényessé teszi a hajam, szinte kifolyik az ujjaim közül. Szerencsére egyébként sincs gondom a hajam puhaságával, de ez abszolút rátesz még egy lapáttal, ráadásul ez nem csak egy napig tart, a következő hajmosásig egészséges és ápolt kinézetű a hajam. Nem vettem észre, hogy zsírosítana, pedig azért fésülködéskor óhatatlanul a hajtövekre is kerül belőle. 
150 ml terméket tartalmaz, teljes áron 1699 forintba kerül, de jelenleg (2017.04.24) akciós. 



Az egyik kedvenc Vans cipőm nagy sajnálatomra minden alkalommal véresre törte a lábamat több helyen is, ezért tökéletes tesztalanynak bizonyultam a Footworks kidörzsölődés elleni lábápoló stifthez. Indulás előtt vékonyan bekentem azokon a helyeken, ahol probléma szokott lenni, szerencsére semmilyen zsíros, nehéz érzetet nem hagyott, majd elindultam. Néhány óra után eszméltem csak rá, hogy nem fáj a lábam, nem érzem, hogy dörzsölné a cipő, és csodák csodájára megúsztam az egész napot anélkül, hogy tönkretette volna a lábamat. Nem tudom, mi van benne, és hogyan csinálja, de az a lényeg, hogy működik, úgyhogy azóta a táskám állandó lakója, köszönhetően a praktikus stiftes kiszerelésének. Azt nem tudom, hogy a már sebes részeken is beválik-e, de gyanítom, hogy inkább megelőzésre jó, ha már megtörtént a baj, azon csak a sebtapasz segít.
4 gramm terméket tartalmaz, ami szerintem körülbelül életem végéig elég lesz, és teljes áron kereken 2000 forintba kerül, de jelenleg ez is (2017.04.24.) akciós.

Összességében a testpermetet azoknak ajánlanám, akik szeretik az édes illatokat, aki a kifejezetten gyümölcsös dolgokhoz vonzódik, annak talán nem a legjobb választás. A lábápoló stift egy csodaszer, hihetetlenül örülök, hogy rátaláltam, a hajbalzsam pedig megkönnyíti a mindennapjaimat, és mindenféle plusz erőfeszítés nélkül is puha és szép hajat varázsol. 

9 megjegyzés:

  1. A lábápoló stift érdekesen hangzik! Hogyan működik? Csak mezítlábazásnál, vagy zoknival is? Nekem egy gyönyörű kis balerinám van, ami minden alkalommal feltöri a sarkam, már nem is hordom, pedig olyan szép...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak és kizárólag zoknival vagyok hajlandó cipőt felvenni, szóval úgy használtam, szintén a sarkamnál.

      Törlés
    2. :D Általában én is zoknizom, ha mást nem, akkor nylon, de ez a balerina még így is töri. Csak azt hittem, mivel krém, akkor működik, ha mezítláb van a cipőben a láb. Vagyis igazából el sem tudtam képzelni :D
      Köszi, akkor kipróbálom majd!

      Törlés
  2. Najó, lábápoló stiftet én is beszerzek. Sajnos nekem a cipők 70-80%-a kidörzsöli, úgyhogy bízom benne nekem is beválik majd. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, ismerős, fene gondolná, hogy majd pont egy sportcipő töri, de simán előfordul...

      Törlés
  3. Wow, a lábápoló stift nekem is kell! Én is azok közé tartozom, akiknek a lábát zoknin át is képes véresre törni a legpuhábbnak tűnő cipő is. Nem szoktam avonozni, de ez most nagyon izgi.

    VálaszTörlés
  4. Ez a stift egy csoda lehet :) Nekem ugyan nincs törős cipőm, de régebben volt, hm, lehet azért, mert csak az újak törnek, aztán valahogy idomulnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na hát én olyan szerencsétlen vagyok, ami ha egyszer tör, az később is fog, pedig mindig reménykedem benne, hogy majd az idő megoldja, de nem úgy tűnik :D

      Törlés