2017. március 15., szerda

Új termékek a hajápolásomban #10

A következő kijelentés még számomra is meglepő, de igaz: az utóbbi hónapokban alig próbáltam ki hajápolási újdonságokat. A szorgalmi időszak kezdetével visszatértem a jól bevált kedvencekhez, mert gyakran tényleg a hátam közepére sem kívánom a hajmosást, csak legyek meg vele, és kész. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem tájékozódom folyamatosan az aktuálisan megjelenő dolgokról, csak éppen kipróbálni nem volt őket energiám, most viszont sikerült összegyűjteni négyet a jelenlegi rutinomból.

A sorrend kicsit idiótán jött össze, nem tudom, miért magasság szerint tettem a termékeket.

Balea dúsító sampon maracujával és orchideával:
 már amikor először szembejött velem a DM-ben, akkor is odavoltam az illatáért, ám akkor döntöttem végképp a megvétele mellett, amikor megláttam Krémmánián az első olyan véleményt, hogy kevésbé zsírosodik tőle a haj. Sajnos csak itthon néztem meg, hogy az összetevők között alkohol is szerepel - igaz, csak a 7. helyen -, amit én hajápolók tekintetében mindig kerülni szoktam, de úgy voltam vele, hogy próba szerencse, ha nem jön be, maximum elhasználom ecsetmosásra. De nem ez lesz a sorsa, ugyanis imádom. Az illata használat közben is fenséges - és tartósan megmarad a hajban -, jól habzik, megfelelően tisztít, és valóban érezhető a dúsító hatása, ráadásul egészen a következő hajmosásig! Valóban kevésbé zsírosodik a hajam a használatával, és bár a harmadik napon így is használok szárazsampont a biztonság kedvéért, lényegesen kevésbé vészes a helyzet, mintha más samponok esetében. Szárító hatását nem tapasztalom, nem korpásodik tőle a hajam, ráadásul mindössze körülbelül 400 forintba kerül. 

Matrix Oil Wonders hajbalzsam: régóta szemezgettem már vele, de Évi adta meg az utolsó löketet, hogy meg is rendeljem. Professzionális márka létére kifejezetten jó áron kapható, és az is pluszpont, hogy tubusos, és nem egy tégelyben kell nyúlkálni. Sűrű állagú, az illata olyan, mint az argánolajos termékeknek általában - értsd: meghatározhatatlan, édeskés, krémes -, és teszi a dolgát, tehát jól hidratál és fényessé teszi a hajat. Összességében nem mondom, hogy többet tud, mint mondjuk az örök kedvenc L'oreal Extraordinary Oil hajpakolásom, de teljesen korrekt, csak éppen nem kiemelkedő.

Batiste Sweetie szárazsampon: korábban ez a változat csak Notinon volt kapható, én is onnan rendeltem, de mostanában már láttam Müllerben is. Hatásában az általam próbált Batiste szárazsamponok közül ez hozza leginkább a szárazsampon élményt, mert rengeteg port fúj ki, amit időigényesebb a hajba dolgozni, cserébe viszont valóban frissen mosott érzetet biztosít akár 2 teljes napon át. Az illata elsőre nem tetszett, számomra túl púderes volt, de azóta hozzászoktam, és minél többet használom, annál jobban kedvelem. Ajánlom, de ha nem szeretitek a hardcore szárazsampon hatást, akkor inkább válasszatok más verziót.

Nuxe Huile Prodigieuse szárazolaj: már azóta nézegettem, amióta nálunk is kapható, de végül a Krémmánia Beauty Boxból jutottam hozzá ehhez picike 10 ml-s kiszereléshez, és rögtön tudtam, hogy hajra fogom elsősorban kipróbálni. Amit sok helyről hallottam, és meg is tudom erősíteni, hogy nagyon erős parfümös illata van, amit én nem szeretek, viszont szerencsére ha este használom, reggelre már nem érezhető egyáltalán. Könnyű olaj, tényleg "száraz" jellege van, nem hagy semmiféle ragadós, zsíros érzetet, és egy egészen kevés is bőven elég belőle a hajvégekre. Én száraz hajon használom formázás után, de többen mondták már, hogy nedves hajra még jobb. 

Ezeket próbálgattam tehát mostanában, és összességében ajánlom az összes bemutatott terméket, de a legnagyobb kedvencem a sampon, azt tényleg érdemes kipróbálni! :)

8 megjegyzés:

  1. Nálam a lila és pink színű Schauma a kedvenc most, illetve a barna, azt hiszem, kókuszos, most végigpróbálom a Schauma samponokat. Engem a Balea nagyon szárított, sokáig használtam, de száraz hajra nem elég a tápláló, olajos formulájú samponjuk sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most én is láttam valami Schaumát, amit nagyon ajánlottak, szóval azt is ki kell majd próbálnom, de szerintem idejét sem tudom, mikor használtam tőlük bármit is :D

      Törlés
  2. Nekem ez a Balea samponok allergiát váltanak ki, de most már egyre több dolog sajnos. Szóval lelkesen próbálgatom azokat a hajápoló termékeket, amelyeknek nem kell a fejbőrrel érintkeznie, így a blogodon olvasottak hatására kipróbáltam az Isana hővédő olaját és eddig nagyon bevált. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az allergiát nem, azt viszont örömmel hallom, hogy az olaj bejött :)) Már féltem, hogy csak placebo, és besemélem magamnak, hogy jó :D

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Említetted a posztban a L'Oréal Extraordinary Oil hajpakolást, na, én meg az "olaj a krémben" hajvégápolójukról nem tudnék lemondani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, igen, az is megvan, és azt is szeretem :D

      Törlés