2017. március 1., szerda

Februári kedvencek | 2017

Már január végén a szorgalmi időszak első hetében kiderült, hogy ez lesz az eddigi legszivatósabb félévem, és ezt a mai napig fenntartom. Ennek köszönhetően úgy összességében az életemre - beleértve a blogot is - még a korábbiaknál is kevesebb időm van, de azért igyekszem, amennyire csak tudok. Február rettentő gyorsan eltelt még ahhoz képest is, hogy rövid hónap, csak kapkodtam a fejem, hogy hogyan lehet máris március?!


Mivel februárban már többször volt tavaszi idő, elővettem az Yves Rocher Plaisirs Nature málna-menta tusfürdőt, és nagyon jól esett végre valami gyümölcsös illattal fürdeni. A Rexona Maximum Protection dezodor Confidence változata is már az édeskés vonalat képviseli, ha illatokról van szó, és eddig ez tetszik legjobban mindközül, szóval ezentúl ezt az illatot vásárolom majd. Szintén Yves Rocher termék a kombinálható radírozó por arcra, ami bármilyen arclemosó gélbe vagy krémbe adagolható, ezáltal egy hatékony, mégis kíméletes bőrradírt hozva létre. Bár tudom, hogy fizikai radírokat "nem kéne" használni, nekem mégis jól esett néha átdörzsölni ezzel a bőrömet. Fogytán van a Clinique Moisture Surge krémem, így amíg nem jutok hozzá újból, igencsak takarékosan bánok vele, ezért elővettem a régi-új kedvencemet, a Mizon Ultra Suboon hidratáló krémet. A hidegebb időben számomra nem elég önmagában a hidratáló hatása, de ettől függetlenül már újra is rendeltem, mert tavaszra és nyárra tökéletes lesz.


Az Essence All About Matt! korrektort a kiárusítás alkalmával vettem, főleg bőrhibákra és pirosság elfedésére jó, karikákra nem vált be. Szintén Essence kifutó termék a Mosaic pirosító 30 kissed by the sun árnyalatban, ami csodaszép narancsos-barnás szín, és szerintem nekem elég jól is áll. A szemöldökömre legtöbbször a Catrice Fixing Brow átlátszó waxot használtam, ami egész napra megfelelően fixálja a szálakat. Az Avon mark. Spectralash szempillaspirálról elöljáróban mindössze annyit mondanék, hogy szépen dúsítja és hosszítja a szempillákat, de tervezek róla majd külön is írni a közeljövőben. Instagramon már láthattátok, hogy rendeltem két Wet n Wild Megalast Matte Lip Cover rúzst BeautyJointról, amikről szintén érkezik majd bejegyzés, és amikor éppen nem voltam beteg, és tudtam rúzst hordani, akkor a Ravin' Raisin árnyalatot kentem fel előszeretettel. 


Bár mostanában alábbhagyott kicsit a viaszégetési mániám - pedig aztán lenne mit elfogyasztani -, ha mégis égettem valamit, akkor a Kringle Candle-től választottam a Rainy Day vagy a Egyptian Cotton miniviaszt. Előbbi számomra egy az egyben olyan, mint a frissen mosott ruha, míg a második egy meleg, otthonos illat, amit nem igazán tudok bekategorizálni. 

Sok-sok tv-s kedvencem volt februárban, ez egy ilyen hónap. Ami csalás, az a Slenderman: Az internet réme életre kel című dokumentumfilm-sorozat első része, amit letöltve néztem, ugyanis nincs HBO előfizetésünk. A sztori röviden arról szól, hogy néhány éve két 12 éves lány Amerikában majdnem halálra késelte a barátnőjét, mert a Slenderman nevű interneten terjedő kitalált lény állítólag azt mondta nekik, hogy ezt kell tenniük. A sorozat körbejárja a dolog hátterét, a pszichikai részétől indulva a bírósági tárgyalásokon át a motivációig, és bár elég durva, szerintem nagyon érdekes. 
A mi kis falunk című újonnan indult magyar sorozatot anyáékkal nézzük minden csütörtökön, és kifejezetten jól összerakottnak és szórakoztatónak érzem. Nyilván a színészek is sokat dobnak rajta, ettől függetlenül olvastam olyan kritikát, hogy erőltetett. 
Ahogy (szinte) minden évben, idén is figyelemmel követtem A Dalt. Én személy szerint a Leander Killsnek szurkoltam, és esélyesnek is gondoltam őket a kijutásra, de nem bánom, hogy végül Pápai Joci képviseli majd az országot az Eurovízión. 
A legnagyobb kedvenc viszont mindközül talán az, hogy a Mindenki című rövidfilm, amiről már több ízben is szó volt nálam, elhozta az Oscar-díjat! :)

Februárban nálunk is megjelent az Instagram live funkciója, mostmár én is rendszeresen szoktam élőzni esténként a blogos profilomon, és úgy látom, ti is élvezitek ezeket a bejelentkezéseket, vicces dolgokat szoktunk összehozni. Őszintén szólva nem gondoltam, hogy élvezni fogom, de nagyon jó móka! Ezen kívül elkezdődött a suli, úgyhogy az időm nagy részét az teszi ki, semmi extra.

Kedvenc zenék:
Passenger - Someday
Passenger - Underwater Bride
Florrie - Give Me Your Love
Leander Rising - Nem akarok
Sia - Helium
Parkway Drive - Devil's Calling
LP - Lost On You
Broods - Worth The Fight
Years & Years - Eyes Shut

Bár most épp baromi beteg vagyok, sikerült elkapnom valamit, de remélem, hogy a jó idő meghozza majd a kedvem úgy összességében mindenhez, meg azt is, hogy mostmár ténylegesen tavasz lesz valaha. 

11 megjegyzés:

  1. Years&Years Eyes Shutja nálam is nagy kedvenc, bár én ebben a hónapban a Meteorite-ot hallgattam rongyosra tőlük. A Catrice szemöldöktermékét én is használom, bár számomra eléggé semleges termék.

    Sok sikert a félévhez, megértem az érzéseid, nekem is elég húzós a félév, sok olyan tárgyam van, amivel nem csúszhatok, különben szívás van...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben az a vicces, hogy amikor még Szigeten elrángattak Years & Yearsre, húztam a számat, hogy ez micsoda, meg én nem akarom, és csak bőven utána kezdtem el hallgatni :D
      Nálunk az a szívás leginkább, hogy azokat a tanárokat kaptuk ki, akik a követelményt nem magyarázzák el rendesen, cserébe viszont kiadnak egy csomó évközi házit, csak mert miért ne, és közben szerintem örülhetünk majd, ha hármast kapunk félév végén...tipikus bukó tárgyak, rengeteg harmadéves jár velünk együtt most, de mondjuk azért én nem arra hajtok, hogy megbukjak, sőt :D

      Törlés
  2. Jobbulást! Nálunk is van beteg a családban. A zenéket majd meghallgatom háttérzenének :)
    A Mindenki nálam elég ambivalens érzéseket váltott ki, jó kis vitaindító ez a film.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, nálunk rajtam kívül természetesen senki sem lett beteg, pedig általában én szoktam az lenni, aki semmit sem kap el :D
      Igen, pont tegnap olvastam az első olyan "nagyhírportálos" cikket róla, hogy kifejezetten szar, meg kritikán aluli, és minek ennek Oscar...

      Törlés
  3. Insta liveeeee,mert imádom a fejedet! :D :D :D
    A Mindenki tényleg zseniális film lett. Vártam,hogy tartson még-még-még, de ugye csak kisfilm. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hahaaaa :D
      Hát igen, 25 vagy hány percben elég nehéz komplett történetet elmesélni, ezért sem értettem azokat, akik hollywoodi alakítást vártak, meg katarzist.

      Törlés
  4. A rózsaszín Rexonát pont nem próbáltam, de akkor az lesz a következő, mert a kék, zöld, illetve lila illata nem lett kedvenc.
    Nekem nagyon tetszett a Mindenki, szerintem 1. komplett a történet és 2. katarzis is van benne.

    *spoiler*

    Nem értek hozzá, de szerintem a vágásokkal pont sikerült megoldani, hogy beleférjen a sztori 25 percbe. Pl. nagyon időtakarékos, ugyanakkor látványos megoldás volt a gyerekek szervezkedését hang nélkül,távolabbról felvéve megmutatni (mintha leselkedne az operatőr), a lelkes magyarázás és meggyőzés hadonászó gesztusaira helyezve a hangsúlyt. A katarzis pedig nyilván szubjektív, de amikor a végén megszólalt a csodálatos kristálytiszta kislányhang, közvetlenül Erika néni gonoszboszorkány-szerű levonulása után, engem kirázott a hideg. (A jó értelemben.) A fanyalgó kritikákat még nem olvastam, de most majd megteszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 444-en konkrétan csak negatívan ír róla valami pasi, de hát szerintem a fele bullshit annak, amit előad, és látszik, hogy csak arra ment ki, hogy kukackoskodjon, és minden másodpercben találjon valami hibát :D

      Törlés
    2. :D Minden világos.
      Amúgy köszi, hogy betetted ezt a Beautyjoint-linket a Wet n Wild mellé: amióta Tatinál láttam, milyen szép a Photo Focus alapozó, nagyon gondolkozom egy rendelésen, de nem találtom hozzá webshopot, ezt pedig nem ismertem. Most a Beautyjointon pedig az is kiderült, hogy a színeket hideg-meleg tónus szerint kategorizálták, szóval eléggé megkönnyítik a pénzköltést :D

      Törlés
  5. Ezekért a bordós árnyalatú rúzsokért teljesen odavagyok mostanában, pont jókor, pedig nem igazán tavaszias szín.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én amióta elfogadtam, hogy a sötét árnyalatok kollektíven jobban állnak, mint a világosak, azóta simán felkenem ezeket tavasszal meg nyáron is :DD

      Törlés