2016. október 15., szombat

Teszt | Pantene Pro-V Repair & Care hajbalzsam hab

Az utóbbi időben jöttek divatba a habállagú termékek, számtalan márka előrukkolt már például tusfürdőhabokkal, de hajbalzsamok közül a Pantene csinált szerintem először ilyesmit. Ezt a darabot Németországban vettem, de mire ezt olvassátok, már itthon a Müllerben is lehet kapni őket, úgyhogy ha megtetszik, nem kell messze mennetek érte. Alapvetően meg vagyok elégedve a Pantene hajápolókkal, mondhatni az egyik kedvenc márkám, ezért majdnem biztos voltam benne, hogy most sem fogok csalódni.


Külsőre simán hajhabnak nézhető, csak az ad némi támpontot, hogy nem a hajformázós polcon van. A pumpa kialakítása nagyjából teljesen megegyezik a tusolóhabokéval, és természetesen használat előtt felrázandó. Az illata pont ugyanolyan, mint az Intensive Repair termékcsaládnak, amit én egyébként nagyon kedvelek.


Első próbálkozáskor rengeteget sikerült kinyomnom, a felével nem is tudtam mit kezdeni, elég belőle egy fél tenyérnyi. Az állaga krémesebb és lazább, mint például a tusfürdőhabok nagy részének, és mire beledolgozzuk a hajba, szinte el is tűnik. Kevesebb ideig szoktam fent hagyni, mint a balzsamokat - körülbelül 2-3 percig -, mert általában akkor nyúlok hozzá, ha sietek, vagy kevesebb időm van pepecselni, de úgy vettem észre, hogy pont ugyanannyira hidratál, mint ennek a krémes változata, tehát a teljesítményével abszolút elégedett vagyok. A könnyedsége miatt a hajtövek közelébe is fel merem vinni, egyáltalán nem nehezíti el a hajat, és nem is zsírosodik tőle gyorsabban. Általában elmondható, hogy ezek a habos termékek tovább elegek, mint a "simák", ez ebben az esetben is igaz, mert hihetetlen lassan fogy. Az összetevőit a Krémmánián olvashatjátok, szilikont nem tartalmaz.
Ezen kívül kapható még egy színvédős és egy vékony szálú hajra való volumennövelős verzióban, mint már feljebb említettem, a Müllerben. 180 ml terméket tartalmaz, és 1700 forint körül van az ára. Én Németországban a DM-ben egyébként 3.75 euróért, azaz nagyjából 1200 forintért vettem.

Összességében hozta az elvárt szintet, szívesen használom, és valószínűleg a többi fajtát is ki fogom próbálni :)

5 megjegyzés:

  1. Ez most nagyon felkeltette az érdeklődésem, talán a Joy-napokkor eljutok Müllerbe, mert sajnos számomra az is eléggé elérhetetlen. :D Én a '90-es évek közepén találkoztam ilyen termékkel, volt Elseve és Schauma is nekem, nagyon szerettem, de aztán eltűnt a boltok polcairól mindkettő. Jóval később még kiárusítva sikerült vennem egy Réelle márkájút (DM saját márkája volt), de ugye az is megszűnt, ezért külön öröm számomra. (-: Ezt ki kell öblíteni? Mert a fentebb említetteket nem kellett, ezért is kedveltem őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó, hát én akkor még épphogy csak megszülettem, de durva, hogy már akkor is csináltak ilyet :D Azt hittem, újkeletű a dolog. Ki kell, totál olyan, mint egy sima balzsam, csak hát hab :D

      Törlés
    2. Akkor nem egészen olyan. :D Mindenképpen kíváncsi leszek rá azért, nagyon szeretem ezeket a hab állagú termékeket magam sem tudom miért. :D

      Törlés
  2. Felviszed, 3 perc, lemosod és hidratál? Selymes lesz tőle a hajad? Nekem az a bajom, hogyha száraz a hajam, nemcsak szétáll, hanem göndörödik is a babahaj. Most vettem argánolajos Inectot, de megjegyzem ezt is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából nekem alapból birkagöndör, úgyhogy az mindenféleképpen göndörödik :D De igen, puha, fényes, jó illatú, minden, amit szeretnék :)

      Törlés