2016. július 12., kedd

Pakolósdi | Mit vittem Berlinbe?

Valószínűleg már mindannyian tudjátok, hogy két hete négy napot töltöttem Berlinben. Az egész utazás egy esemény, nevezetesen egy Coldplay koncert köré szerveződött, ami szerdán volt, de kedd reggeltől péntek reggelig voltam a városban. Vonatos utazás lévén nem kellett túlzottan odafigyelnem, hogy mit pakolok be, tekintve, hogy nincs kifejezett mérethatár - vagy legalábbis olyan, ami rám vonatkozna -, de mindenképpen terveztem kint ruhákat és kozmetikumokat is venni, ezért igyekeztem minimálra venni a figurát, és nem túlpakolni magam. (Mondjuk a képek alapján ez még így is rengeteg cuccnak tűnik...)


Hajápolás fronton van a legkevesebb termék, ugyanis mindössze egyszer kellett hajat mosnom, erre pedig az imádott Uniq One Care tisztító balzsamot vittem el, amit Iparfümériáról tudtok megrendelni, és már írtam tesztet is róla. Az egyetlen hajformázó terméknek az Isana hővédő olajat választottam, mert ez úgymond univerzális, nedvesen és szárazon is működik, csakúgy, mint az Ebelin Entwirrkünstler hajkefe. Végül pedig egy Balea világos hajra való szárazsampon is bekerült a bőröndbe. 
A Balea dinnyés tusfürdőt még az indulás előtt közvetlenül lecseréltem egy citromfüves változatra, de ez nem változtat a tényen, hogy ebből nem szeretek utazó kiszerelést vinni, simán bepakolom a nagyot. Dezodorból kettőt vittem, a Rexona Maximum Protectiont és a Garnier Mineral zöld golyósat, ezt a kettőt szoktam kombinálni a hétköznapokban. Az Alverde testvajas tégelybe egy Balea málnás-citromfüves testápolót töltöttem át, de hogy őszinte legyek, nem igazán használtam. Ugyanígy nem volt szükségem a La Roche-Posay termálvíz spray-re sem, viszonylag jó idő volt kint. Ettől függetlenül az fényvédelemre még hidegebb időben is figyelni kell, főleg városban mászkálás alkalmával, ezért az arcomra egy mini tégelybe az Etude House Sunprise Mild fényvédő került, a testemre pedig egy Garnier Ambre Solaire 50 faktoros naptejet pakoltam el.
A La Roche-Posay micellás víz flakonjába a Bioderma Sensibioból töltöttem át, zuhanyzás közbeni arctisztításra pedig elvittem egy szintén Bioderma Hydrabio habzó lemosót. Hidratálókrém gyanánt egyedül az Etude House Face Condition Cream-et használtam, mert ez szinte mindent kivált és picike. Ajakápolóként a szokásos tégelyes Carmex jött velem, fogkrémként pedig egy Himalaya Herbals mini kiszerelés. Ja, meg nyilván fogkefe.


Az sminktermékek közül volt, amit végül nem használtam, ezeket veszem előre: Alverde zöld primer, Essence géles szemceruza, Rimmel Kate Moss és Catrice Ultimate Stay rúzs - az ajakra való termékeket tehát teljesen felesleges volt elvinnem. 
Sminkalapként tökéletesnek bizonyult a Bioderma Sébium Pore Refiner krém, amit ezek után azt hiszem, hogy meg fogok venni nagy kiszerelésben is, főleg a szuper mattító hatása miatt, amit a Catrice Prime & Fine púderrel végképp bebiztosítottam. Bőrhibákra és szem alá a szokásos korrektor kombót használtam, Collection Lasting Perfection és Catrice Liquid Camouflage, nincs mit mondanom. A szemöldök hasonló kategória, Essence Eyebrow Gel krémes formázó, és szintén Essence vízálló zselé. Egy szemöldökcsipeszt is elvittem a biztonság kedvéért, ami ugyancsak Essence. Az Essence I Love Nude szemhéjpúder my favorite tauping árnyalata mind szemfestékként, mint kontúrszínként tökéletes, a szemsminkhez pedig természetesen szükség volt egy extratartós alapra is az Etude House Proof 10 szemhéjalap személyében. Ha nem tusvonalat húztam - az eBay-ről rendelt Yanqina filces tussal -, akkor az Essence Longlasting szemceruzák közül a 20 lucky lead nevű sötétbarna színnel adtam keretet a szemeimnek mind felül, mind alul. A szempilláimhoz egy szempillagöndörítő és a Maybelline Lash Sensational Intense Black spirál került be. A két pirosító (Aden Terracotta Baked - pink; Essence Silky Touch - 30 secret it-girl) közül nem tudtam választani, de szerencsére egyik sem volt felesleges. 
Vittem ecseteket is, amik valamiért lemaradtak a képről, ezért csak felsorolom: ferde tusecset szemöldökhöz, korrektorecset, pirosítóecset, kis fejű tömött ecset kontúrhoz, mini kabuki púderhez.

Ti hogyan és mit pakoltok utazáshoz? :)


6 megjegyzés:

  1. Wow. Kemény ez pár napra. :) koncert miatt még nem voltam külföldön. Szóval ha nyaralni megyek, akkor sampon, balzsam, tusi,testápoló, naptej ezek kb. Smink cuccot egyáltalán nem szoktam vinni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez nem tengerpartos-fürdős dolog volt, nem akartam szegény berlini németeket a sminktelen fejemmel ijesztgetni :D

      Törlés
  2. Nem is olyan sok. :) Bár fesztiválra én tavaly se vittem semmit, meg az idén sem fogok. Szerintem én vagyok az egyetlen ember, akit nem érdekel, hogy milyen divatos legyen egy fesztiválon, meg milyen csini smink, stb. Ha mondjuk egy estés koncertre mennék, ahol lenne időm meg kényelmes helyem készülődni, akkor tuti én is vinnék magammal több sminket, és valami fekete füstöset csinálnék, meg a hajammal is többet szórakoznék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fesztivál más tészta, akkor hazajövök egy-egy nap után (legalábbis Szigetről), úgyhogy oda már max csak púdert viszek :D A ruhát én sem értem, meg az ilyen-olyan hajakat sem, de azért ott is igyekszem valahogy kinézni.

      Törlés
  3. Most értem haza a tengerről, és egy tusfürdőn, arckrémen,deon és naptejen kívül semmit sem használtam. Azért vittem sampont,sminklemosót, sminkek közül meg korrektort, szemceruzát, szemöldökport, szempillaspirált és rúzst.Mint kiderült feleslegesen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor ezek szerint csak én érzem szükségét nyaraláskor is szépítkezni, de ez van :DDDD

      Törlés