2016. február 26., péntek

Teszt | Blistex ajakápolók

Amióta pár éve felfedeztem a Carmex tégelyes ajakápolóját, olyan a kapcsolatunk, mint a Bioderma micellás vízzel. Tudom, hogy léteznek más ajakbalzsamok, amik ugyanolyan hatásosak, de képtelen vagyok tőle megválni, és nem tudom rávenni magam, hogy bármi mást kipróbáljak. Néhány hete azonban megtört a jég, amikor lehetőségem nyílt kipróbálni a Blistextől két terméket: a Lip Relief Cream-et és a kissé hagyományosabbnak tűnő Classic Lip Protectort. Ismertem már a márkát, de azt gondoltam, hogy olyasmi lehet, mint a Labello. Mostanában egyre több helyről hallottam, hogy annál sokkal jobb, így végül győzött a kíváncsiság. (Egyébként egyszer régebben megvettem tőlük egy málnás-limonádés ajakbalzsamot, de olyan finom íze volt, hogy állandóan lenyalogattam, úgyhogy ebben a témában nem is mérvadó a véleményem.)



Mindkettő lényegesen higiénikusabb csomagolásügyileg, mint a Carmex, habár nekem azzal sincsen sok problémám, egyébként sem hordanám magammal.
A Lip Relief Cream illata egy az egyben a mentolos fogkrémekre hajaz, ez kezdetben nagyon furcsa volt. Ennek köszönhetően felkenés után néhány percig hűsít is, de nem olyan erőteljesen, mint a Carmex. Kezdetben hagy egy enyhe fehér réteget, ami néhány perc múlva el is tűnik, de mivel éjszakára használom, nem különösebben izgat. Érzésre olyan, mintha testápolót kennék a számra, reggelre maximálisan be is szívódik, és csak a hidratált érzés marad. Mostanában néhányszor katasztrofális állapotban voltak az ajkaim, de meglepően jól vizsgázott ilyen esetben is. Állítólag herpesz esetén is hatásos, nekem még sosem volt, ezért nem tudok róla nyilatkozni.
Eddig sosem hordtam magammal ajakápolót napközben, de néha igencsak hasznát vettem volna, ezért a Classic Lip Protector a táskámban végezte. Az illatáért egyszerűen odavagyok, enyhén vaníliás, édeskés, és az íze is hasonló, mégsincs meg a késztetés, hogy állandóan lenyalogassam. Ez már inkább hozza a szokásos ajakápoló érzetet, könnyen kenhető, mégis tartósan bevonja az ajkakat egy réteggel, ami nem engedi kiszáradni őket. Hatékonysága ellenére inkább megelőzésre ajánlanám, az igazi munkát inkább a másik végzi.
10 faktoros fényvédőt tartalmaznak, így bármikor jó szolgálatot tesznek.



Mindkét termék megrendelhető a Takemeshop webshopból, a Lip Relief Cream (6 ml) 499 forintba, a Classic Lip Protector (4,25 g) 399 forintba kerül. Ezen kívül megtalálhatóak a legtöbb drogériában és hipermarketben is.

Kellemes meglepetésként ért, hogy amióta a Carmexen kívül nem használok mást, kikerültak boltok polcaira igazán ígéretes termék és márkák is, és már nem csak a Labello hódít :) 
Nektek melyik a kedvenc ajakápolótok?

8 megjegyzés:

  1. Én itthon babakrémet használok, táskába dobálósok közül kettő van, mindkettő Labello, egy Lip Butter meg egy Hydro Care. Szerintem ha elfogynak valaha, akkor kipróbálom ezt a Blistex Lip Protector-t, mert nem annyira hatékonyak ezek a Labellok, csak kényelmesebbek, mint a babakrém.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Soha nem gondoltam volna, hogy a babakrém erre is jó lehet :D Amit nagyon imád mindenki, és emiatt rettentő kíváncsi vagyok rá, azok a Burts Bees ajakápolók, meg a Nuxe Réve de Miel, de egyik sem túl költségtakarékos, úgyhogy mindig csak húzom-halasztom a kipróbálásukat :D

      Törlés
  2. Vaníliás? Neeee, kell :D
    De már annyi ajakápolóm van, hogy sosem fognak elfogyni :( :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább vaníliás cukor illatú, mint rendes vanília :DDDD Az a baj, hogy én is eljutok lassan idáig...:D

      Törlés
  3. Himalaya herbals van most, meg egy "főzet" nevű, amit egy nyereményjátékon nyertem :D. A főzet tégelyes ezért az esténként illetve itthon használom. A Blistexek is nagyon szeretem.
    Hehe én nem halmozom őket :D, mindig kettő lehet csak, és ha elfogy veszek újat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Főzet? Húha, fura név egy ajakápolónak :DDD
      Nekem eddig egy volt, a Carmex, de most lettek ezek, meg vettem még egyet..:D

      Törlés
    2. Házi készítésű, csupa jó dolog van benne, olajok és vajak :D

      Törlés
    3. Na én az ilyen otthon kotyvasztós dolgokban nagyon nem vagyok a helyzet magaslatán, meg nem is használnám őket sokáig, miután megcsinálom, úgyhogy maradok a bolti dolgoknál :DD

      Törlés