2016. február 23., kedd

Variációk Tangle Teezer-re #2 | Detangler hajkefe

A legutóbbi Iparfümériás vásárlás alkalmával igencsak közel álltam hozzá, hogy végre valahára beszerezzem a csodafésűt, de a kísérletező kedvem felülkerekedett, és ismét egy "hasonmásra" esett a választásom, méghozzá a Detanglertől. (Valószínűleg a jövőben benevezek az eredetire is, de ha már elkezdtem ezt a sorozatot...) A márka többféle változatban  kínál hajkeféket, én ezúttal a legalapabb fajtát választottam.


A legszembetűnőbb különbség, hogy van nyele, és az alakja is más, mint a többi hasonló hajkefének, bár a nyél nélküli verziókkal sincs különösebb problémám, azok is kézreállnak. Több színben és mintában kapható, én a legegyszerűbb fekete-szürke "kockásat" választottam.A másik dolog, amiben eltér például az Ebelintől, hogy kevésbé rugalmasak és gumiszerűek a fogai, emiatt lehet, hogy kezdetben azt hihetjük, hogy "agresszívabb" az eddig használt társainál, de szerencsére erről szó sincs, főként, hogy ezzel nem hallom azt a furcsa, tépő hangot, amit az Ebelinnél igen. Érzetre mintha nem siklana olyan könnyen a hajban, de mostanában gondjaim vannak a masszív gubancokkal, amiket ugyanakkor maradéktalanul sikerült kibontania vizesen és szárazon is. Nagyon utálom, ha a benne maradt hajszálakat csak porszívóval lehet eltávolítani, mert úgy rátekerednek és beleakadnak, hogy mosáskor sem jön ki maradéktalanul, ez viszont úgy gyűjti össze a hajat, hogy szinte egyben kiszedhető belőle, valószínűleg a kevésbé gumis anyagnak köszönhetően. Samponos vízzel könnyen tisztítható, ezt a műveletet egyébként is érdemes minden hajmosáskor elvégezni.13 féle mintával rendelhető meg az Iparfümériáról, és 1490 forintba kerül, ami kevesebb, mint fele az eredetinek.

Ezt is tudom ajánlani azoknak, akik sajnálnak ~4000 forintot kiadni, mégsem szeretnének  "hagyományos" műanyag kefét használni. Nem kizárt, hogy a következő áldozatom már a prototípus lesz, de ki tudja?! Lehet, hogy elcsábulok egy másik változatra ebből...

4 megjegyzés :

 1. Kiporszívóztad? :) Köszi a tippet, küzdöttem én is a kimosással. Nekem Mülleres van, meg vagyok vele elégedve, gyorsan lehet vele fésülködni, szeretem ezt a kefét.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ki szoktam, ez a leghatékonyabb módszer, hogy mindent ki tudjak szedni belőle :DD

   Törlés
 2. Mikor Ritánál próbáltam, nekem nagyon karcolt, és fájt. Maradok az eredetinél, és szerintem megveszem a compact stylert is :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amúgy tényleg karcol, de a fejbőrömet max. elkerülöm :DD

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...