2015. október 29., csütörtök

Beszámoló | Digital Divas bloggerkonferencia - 2015.10.25.

Vasárnap reggel Ágival indultam el a ködös kis Budatétényből az Avon és Cosmopolitan támogatásával immáron második alkalommal megrendezésre kerülő Digital Divas bloggerkonferenciára a Larus Étterem és Rendezvényközpontba. Némi várakozás után a Ferenciek terén komplett delegációvá alakulva Ramival, Andival, Emesével, Pannival és Kittivel továbbindultunk, amíg Rita már a helyszínen tartotta a frontot.



Nem kellett sokat várnunk az előadások kezdetéig, Lilu a nap műsorvezetőjeként megnyitotta az eseményt, majd első körben Bihari Viktória, majd a Pumpkin Paradise blog írója, Parádi Gabi nyújtott segítséget az "elinduláshoz", ha valaki blogírásra adná a fejét. Az első kerekasztal beszélgetés olyan szempontból volt számomra különösen érdekes, hogy Márk Szonján és Travellinán - aki 1995 óta "blogol", én akkor még csak épphogy megszülettem, elképesztő - kívül Szűcs Ádám is a beszélgetőpartnerek között volt, akinek blogja, az Egy nap a városban régóta nagy kedvencem. Hogy őszinte legyek, a másik két blogról eddig még nem igazán hallottam, gasztro vonalon nem mozgok túl otthonosan, és utazós témában sem követek túl sokat, de azt hiszem már azért megérte, hogy őket megismerhettem. Eljött Beni is, a 2015-ös Ki Mit Tube online tehetségkutató győztese, aki külön erre az alkalomra tartogatott egy ütős slam szöveget, és 15 éves létére igencsak felnőtt fejjel gondolkodik a jövőjéről, valamint tudatosan építi internetes karrierjét. Az ebédszünet előtt egy engem kevéssé érintő topik, a YouTube, mint platform, és a csatornaoptimalizálás került kereszttűzbe Bodrogi András, YouTube szakértő jóvoltából. 
Jókor jött a szünet, ugyanis délre már igencsak megéheztem - szerintem nem voltam vele egyedül - és szerencsére a vegákra is gondoltak, isteni volt a spenótos lasagne, köszönjük! Persze, mint jó blogger, előbb megörökítettem a kompozíciót. Meg a többi ételt is. Meg az italokat. (Ki az a bolond, aki ebédidőben rohangál, és kaját fotóz?)


Szia Rami...:D
Travellina, Márk Szonja, Szűcs Ádám
Bánki Beni
Zoella a példa 






A második részt ismét a YouTube vonalon maradva Takács Nóra nyitotta, aki operatőrével karöltve a tökéletes beauty videó elkészítésének kulisszatitkaiba avatott be bennünket. Ugyan főként valóban a videókra volt kihegyezve az előadás, a világítástechnikai résznél említettek fotózáskor is bátran bevethetőek. Ezután kissé komolyabb vizekre evezve a blogolás jogi szabályairól beszélt nekünk Dr. Csécsei Roland. Összességében azt tudom mondani, hogy nem árt utánanézni, hogy mit használhatunk fel szabadon, és mit nem. (Tudtátok például, hogyha egy, a blogunkon megjelenő reklám valótlant állít, a céggel együtt minket is felelőssé tehetnek érte? Vagy hogy Magyarországon a blog egy külön jogi kategória, ezért írója nem tartozik felelősséggel a mások által írt kommentekért, míg egy szimpla, mezei weboldal tulajdonosa már igen?) A következő kerekasztal beszélgetés során tabuk nélkül volt szó a blogolás pénzügyi vonzatáról, az áldozatokról, és a blogolásról, mint munkáról Festyvel, Viával, Évivel a Krémmániától és Nituval. Túlzások nélkül állíthatom, hogy a következő előadás volt a nap nagybetűs cukisága, Judittal és kutyusával, Deménnyel, aki - nem is kötsög - már-már internetes sztárnak számít, és bizony közöttünk rohangált mindvégig. (Kutyát mindenhova!) Ezt a blokkot Evgeniya Markova zárta a Fashiondays.hu-tól angol nyelven, főként divatblogot íróknak szánt tippekkel, majd következett egy újabb, rövidebb pihenő - ekkor még azt hittem, hogy dehogy fogok én kávézni délután, az a reggeli rutinba való, de nem telt bele fél óra, és már nem így gondoltam.

Takács Nóra
Interaktívkodás
Bartos Anita, Bauer Évi, Festy, Via

Magos Judit
Demény 
A szünet után Boroznaki Gergő és Viszlay Márk divatfotós segített eligazodni az Instagramos hashtagek és kompozíciók világában. Aktuális volt a téma, hiszen ezen platform fontos kommunikációs csatornáját képezte a napnak, alig győztük kedvelni a többiek képeit. (Kedvelésnek hívjuk egyáltalán a szivecskézést?) Következőnek a főzős műsorok kedvelőinek nagy örömére Fördős Zé mesélt "pályájáról" az amatőr videókészítéstől kezdve az RTL Klubig, és bár be kell valljam, én leragadtam Jamie Olivernél, Nigellánál és a River Cottage-nál, lehet, hogy bele-belepillantgatok majd ezentúl a Street Kitchenbe vagy a Konyhafőnökbe is. Az utolsó előadásban/kerekasztal beszélgetésben egy-egy multicég képviselőjétől megtudhattuk (Végh-Kósa Anita - Avon; Király Erika - LG; Verovszky Dóra - GAP; és Horváth Renátó - Coca-Cola), hogy mi szerepe egy blognak reklámszempontból, és milyen feltételek szükségesek egy céggel való együttműködéshez. 
Végül, de nem utolsó sorban átadták az idei Digital Divas díjakat, két kategórián kívül én mindben másra számítottam győztesként, úgy tűnik, nem vagyok jó előrejelzésekben - vagy csak eltér az ízlésem a többiekétől :) Mindenesetre gratula mindenkinek! 

Fördős Zé
Az év divatbloggere - Nagy Vivien (Fifty Pairs of Shoes blog)
Az év szépségbloggere - Enn (Enntrance blog)
Az év feltörekvő bloggere - Kovács Dóra (Chloe From The Woods blog)
Az év közönségkedvence - Viszkok Fruzsi
Csak mert úgyis kíváncsiak vagytok, hogy miket kaptunk :P
Örülök, hogy egy ilyen jól megszervezett, családias és őszinte eseményen tölthettem a vasárnapom, továbbá hogy olyanokkal is találkozhattam, akikkel nem mindig van lehetőségem. (A teljesség igénye nélkül Reni, Netti, Katy, Kriszti, Szilvi, Szandra és még sokan mások, akkor is, ha csak integettünk!) A programok során mindenki számára megfogható és beépíthető információk, apró tippek és trükkök hangoztak el, külön kiemelve, hogy mindezt köntörfalazás nélkül. 

Nagyon remélem, hogy nem ez volt az utolsó ilyen, mert jelenleg talán ez az egyetlen olyan "össznépi" bloggeresemény, ahol nem számítanak a számok, a kapcsolatok, tényleg bárki, bárhonnan részt vehet, és senki sem néz rád ferde szemmel, ha hobbidként - szerencsésebb esetben a munkádként - a blogolást említed.
Köszönjük szépen Avon és Cosmopolitan! :) 

14 megjegyzés:

  1. Az utolsó gondolat mindent visz! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Nekem rettenetesen hiányoznak az ilyesmi megmozdulások, ezért szeretem a sajátszervezésű bloggertalikat is nagyon :)

      Törlés
  2. jövőre már nem szeretném kihagyni! :D

    VálaszTörlés
  3. Jó volt a rendezvény, és még jobb volt,hogy Veletek mehettem <3 :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Velünk mindig minden sokkal jobb, tudod :P :DD <3

      Törlés
  4. Remélem, hogy ezután sűrűbben találkozunk és igen, legyen sok-sok ilyen rendezvény! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kevés volt az a két szünet, én azt mondom, még így sem sikerült mindenkivel beszélgetni :D

      Törlés
  5. Milyen jó és hosszú nap volt. Örülök, hogy tudtunk együtt menni, remélem, lesz máskor is ilyen lehetőségünk. :) Mindenkinél látom az Avon katalógust, de az én tasakomban nem volt. :( Na mindegy jó az online is. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon örülök, még ha olyanok is voltunk a végére, mint akiket meghurcoltak...:D Na, még ilyet :( Jó, hogy meg lehet nézni neten legalább :D

      Törlés
  6. Remélem jövőre én is tudok menni! :) Biztosan szuper volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy pont ilyenkor szólt bele a munka :(

      Törlés